Zaman kanak-kanak

Year 2010 is just a few days away..

When everybody busy jotting down/checking their list of achievement for year 2009, me, on the other hand, busy looking through my 15 years old autograph book/diary.. ala.. the one that school girls usually bring around the school, asking their friends to write down their biodata, picture etc.. thats the one lah..

My sister was doing room cleaning the other day.. and this autograph book came out of nowhere..

And last nite was my sesi mentertawakan-diri-sendiri..

20122009636 This is my 15 years old autograph book..

okay.. soo.. 15 years ago… I was 10 years old.. tapi, macam nda betul ja.. because Im 24 this year..

Okay.. back to the autograph book..

15 years ago..

My best friend was Intan, Chrissie and Aliannah…

My hobbies, membaca buku, menjahit dan mengumpul rantai kraftangan.. (LOLzzzzz)

My  weight, Tiga Puluh Enam Kilo Gram.. (now???.. siapa berani tanya kena tumbuk nih..)

My height, Satu Point Empat Center Meter.. (ignore the ‘center’.. I was 10 bah..)

No. telefon, 089-881708..

and my Favourite song was Ning Baizura – Pasti..

Orang yang Disayangi, Keluarga..

20122009638 nduk bah.. berselotep-selotep lagi.. kasi bungkus the autograph book pakai plastik bikin bungkus buku teks sekolah supaya nda cepat rosak..

and to prove it right, sampai sekarang still in good condition.. Mungkin kalau bukak plastik pembungkus tu sekarang, masih ada bau kedai lagi tu buku.. hehehe..

20122009637

owh.. and I was in class 4 Merah.. then time tu saya pandai lukis gambar penguin yang pakai topi and masih sedang mencari tanda tangan/ signature yang paling cantik untuk di pakai suatu hari nanti contohnya untuk sign borang nikah.. hehehe..

Tapi, itu baru mukadimah muka surat pertama autograph book tuh..

Yang selebihnya, of course lah my kawan-kawan sekolah time kecik-kecik dulu punya biodata..

Time tu, trend yang terhangat sekali, kalau buat ucapan untuk tuan punya autograph book, mesti tulis, I have a Pen, My Pen is Blue, I have a Friend, My friend is you.. After satu orang buat ucapan macam tu, terus semua orang pun ikut jugak.. sampai ada a few pages lah dengan ucapan yang sama..

Then tiba-tiba muncul a girl who wants to give something different.. I have a bun, It is hot, But it is, Nice to eat with you.. Although it doesnt rhymes, tapi masih jugak sweeeet.. sebab kalau dia ada bun yang panas, dia akan share with me.. hehehe..

And I remember being such a demand girl back to those years.. sebab, kalau isi biodata, saya yang kasi sedia apa yang patut dorang tulis like name, nick name, age, date & place of birth, best friend, height & weight, phone number and ucapan.. nda boleh lebih-lebih..

Jadi, kalau kawan-kawan sekolah, memang dorang ikut ja kan.. then bila mintak kawan-kawan karate (I used to be in karate class zaman dolu-dolu lah..), dorang tidak ikut apa yang I asked them too.. biasalah.. sebab they all semua grown ups.. they used more than 1 page.. then the even wrote song lyrics lagi dalam my autograph book…

And I always demand for their picture.. demand like memang betul-betul demand ni.. nda percaya??

20122009639 Saya harap orang yang mengisi diary ini sila letak gambar. Gambar apa pun boleh. Gambar hitam putih boleh, fotostat pun boleh. Dan jangan kotorkan dairy kesayangan saya.

..and my filem kegemaran was SEMBILU?????? LOLzzzzz…

owh.. besides friends from school and karate, cikgu-cikgu pun jadi mangsa kena suruh isi autograph book ni.. cikgu-cikgu feveret ja lah.. dan selain cikgu, kucing pun kena suruh isi jugak biodata.. iya.. kucing meow meow.. time tu, hobi kucing kami ialah Playing with my master.. tapi pages tu hilang, but I still remember..

.. and i bought the autograph book at YAOHAN for RM2.50.. masih ingat lagi..

Jadi nanti, kalau anak mintak beli autograph book, kasi beli ja.. biar lah dia sibuk kesana sini mintak kawan dia isi biodata dalam tu.. supaya ada modal untuk kasi ketawa diri sendiri in 10 years time..

and.. jangan lah show off autograph book tu sama laki.. kemungkinan dan risiko untuk di olok sepanjang hidup oleh laki adalah sangat besar.. terutamanya kalau laki ialah seperti si Enchek Kedek..

5 thoughts on “Zaman kanak-kanak

  1. KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH(itu sak comment sia)

    Btw….number tipun umah dpajar..tetap kenangan..ahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com