Tips sharing

After movie tadi, me n Ica round2 di 1B.. mau mencari comforter set baru for my room here.. sebab masih pakai set yang di pakai time kahwin hari tuh.. plain white with renda-renda di hujung.. boring suda.. kunun lah..

Kami pegi Tune, set yang ada mostly from Windsir.. n design nya terlampau meriah.. trus rasa macam mau muntah..

Then kami pegi Aussino, cantik2 tapi sales assistant nya, not really assisting us.. orang tanya lain, balik-balik pulak dia pi promote bedsheet Disney.. mentang-mentang lah si Bini Kedek berperut besar tadi..

Then kami pigi 1B ground floor.. di tengah2 tu, ada jual set Akemi.. tapi tinguk harga macam mahal..

So kami masuk Parkson.. actually yang di ground floor tu pun Parkson punya barang.. tapi nda banyak..

Dalam Parkson, banyaaaak pilihan.. Akemi.. Chester.. gambar bunga2.. warna meriah2..

Dalam otak pun time tu memang target mau beli comforter set Queen size.. mesti 100% cotton… tapi harga semua macam kira mahal2 jugak.. walaupun lepas 70%.. 80%.. kalau ada yang murah pun, ndak cantik.. tapi memang lah set tu slalu mahal.. from my point of view, harga melebihi rm200 for Queen size adalah mahal..

Then baru teringat yang my comforter set di rumah (KK) ni I bought from Aussino.. yang plain white punya.. jenis yang quilt cover nya dapat di buka.. just tukar the quilt cover.. hehehe..

Terus kami pi lah area quilt cover.. Akemi punya, tapi still mahal jugak.. for Queen size around RM200..

Pusing2 lagi, terus jumpa yang murah punya.. RM158 for Queen size.. terus beli.. ini lah hasilnya..

16122009625

Tapi, objective entry ni belum tercapai..

Objective sebenar, beli lah comforter plain tu ja.. banyak jual di Aussino.. then beli quilt cover set..

Harga quilt cover set tu nda semahal comforter set.. Sebabnya, its just quilt cover, bedsheet, pillow case n bolster case.. no comforter..

Besides, dapat jimat ruang penyimpanan di rumah.. nda lah almari penuh dengan comforter2 yang pelbagai corak dan warna tu..

Comforter plain tu atau lebih di kenali dengan nama Quilt, ada banyak jenis.. Kalau beli di Aussino, tanya terus dengan sales assistant tu, kalau jenis 7-holes, 9 holes, cotton, fiber punya jenis macam mana penjagaannya.. ada yang boleh cuci dalam machine.. ada yang perlu dry clean ja.. semua cara penjagaan tu supaya quilt tu tahan lama..

Kan kalau comforter set tu, semua skali masuk dalam machine.. tu lah lama-lama macam pandai nipis & tidak bermaya comforter tuh..

Kalau pegi beli barang-barang tu dengan Enchek Kedek lagi best.. Best tinguk sales assistant tu tidak menang mulut menjawab pertanyaan-pertanyaan Enchek Kedek.. hehehe..

2 thoughts on “Tips sharing

  1. It's a nice looking comforter…somehow I never really got into the interest of comforters, I leave that to my fiancee. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com