Summary of my 2009

In January, Im still working at offshore and dying to transfer to onshore.. Alhamdullillah.. dapat pindah onshore, dapat pegi Bintulu lagi.. altho I kinda missed offshore life..

February, start kerja di Bintulu.. kerja baru..environment baru..tiada suda main dengan lube oil..teda suda top-up glycol..tiada sudah tinguk2 ikan di laut.. just tengok screen besar ja.. oh, n not forgetting, tiada sudah rasa ‘oh..esok hari khamis suda,pi offshore sudah..boring nyaaaa’.. Seriously, feeling utk pegi offshore tu kan sangat tidak best.. tapi feeling tidak best tu hilang after few days di offshore..

March, tiada special sangat.. haha.. tipu. March lah paling un-forgettable.. Just after 2 days saya masuk umur 24 tahun, saya sudah selamat di ijabkabulkan dengan Enchek Kedek..

April,sibuk buat majlis sanding di Sibu lagi.. samping2 tu, sibuk kerja jugak.. tempat baru kan.. mesti at least laju sikit lah catch up semua benda.. kalau nda, nanti bos marah.. kalau suda bos marah, terpaksa saya buat the i-dont-know face..

Then, somewhere in May, saya rasa, time tu dapat tau yang Im already 5 weeks pregnant.. Time tu perasaan more to bingung and sangat bingung.. lebih-lebih lagi tinguk muka Enchek Kedek yang juga bingung.. tapikan, orang bilang, rezeki Allah bagi.. Syukur~

June.. actually start akhir2 bulan May tu suda start teruk morning sickness..,,sepanjang morning sickness yang teruk tuh, saya hilang ingatan.. yang saya ingat, muntah ja.. oh, ada jugak kena tahan di hospital.. plastic n tissur memang sentiasa ready dalam kereta sebab dalam kereta pun muntah.. bulan ni jugak my abang kahwin di Lahad Datu.. dalam keadaan yang mabuk2 tu, sempat jugak ikut orang berpoco-poco..

July, hujung2 bulan start suda morning sickness tu reda.. jadi boleh makan suda tp mesti on time i.e. sebelum angin dulu yg masuk badan..

August, bulan puasa tapi nda puasa.. beli handphone baru.. beli camera baru.. hidup semakin normal.. muntah sudah sangat jarang.. Enchek KEdek kuat main DOTA..

September, raya tu kan? Kami drive balik KK from Bintulu.. oleh sebab bulan puasa, nda dapat lah singgah makan nasi katok.. sampai KK, very anxious pulak mau bake kek lapis sarawak sampai 3 malam nda cukup tidur.. sampai badan penat, perut sakit trus pi hospital lagi.. premature contraction.. delay sehari balik Sibu.. Enchek Kedek terpaksa drive sendiri balik Sibu while me pakai belon~

October, sudah pindah rumah baru.. Since that time tu perut sudah memboyot, maka dengan itu, saya cuma jadi tukang tengok ja lah dorang mengangkut barang pindah rumah..

November, hari mencari makan seperti biasa.. kerja keras sebab mau ganti cuti yang terlebih ambil hari tuh.. sambil2 tu, ganti orang sempena ramai uncle2 yang ambil cuti..

December, balik KK.. ready untuk beranak.. eventho suda tau bila date untuk beranak tuh, kurang pulak rasa berdebar tuh.. and ya, saya suda beranak..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com