Short trip to KL

5

Cuti sekolah yang lepas, my mom came all the way from KK to jaga the cucus while my mom-in-law went back to Sibu. Me, on the other hand, haruslah bekerja kan. Kerja shift tidak mengira Public Holiday.

Then, I planned to go to Johor untuk melawat kawasan but ngam-ngam Enchek Kedek ada course di KL. So off we go to KL. Empat hari ja. Cukup pendek.

1

This was Sofea’s 3rd trip to KL. 2 hours flight to kira panjang lah for a baby. I choose the noon flight. Ngam-ngam Sofea’s nap time so yeay, she slept for about 1 hour plus lah. The remaining minutes was spent on Hi-5. Alhamdulillah they have Hi-5 up in the air. (insert emoticon ketawa sambil menangis).

Kali ni saya mau share pasal hotel tempat kami tinggal. Good one. Sesuai amat untuk yang berkeluarga.

4

Aloft Hotel, KL Sentral.

Paling saya minat ialah the location. Kl Sentral. Senang dari airport either pakai cab atau KLIA express. Mau balik pun senang. Mas check in counter ada di KL Sentral. Lepas check in barang, masih boleh shopping-shopping dalam Nu Sentral. Bila masa sudah tiba, naik KLIA express to KLIA. Senang kan? Senang kan? Senang lah untuk orang jenis saya yang tidak biasa dengan jalan-jalan di sana.

Nu Sentral, shopping mall yang agak baru. Bangunan connected to the hotel. Haaaaaa.. Best kan sebab dekat. X payah naik monorail pegi Pavillion. H&M pun ada dalam Nu Sentral. Pegi Pavillion pun bukannya dapat beli barang sebab mim alif ha alif lam. (insert lagi 3 emoticon ketawa sambil menangis). So automatically, kalau sudah dekat dengan shopping mall, makan pun senang cari. Ada mee kari sedap di food court nya. Mangkuk besar RM5 sebab kami sama-sama orang Sabah. Saya rasalah dia kasi murah sebab kami speaking Sabah. hehe

Bagaimana pula dengan hotel? Bilang tadi sesuai untuk family.
Ok. Kami ambil 2 bilik. King size bed & the other room, double bed for my mom & Ariana. Sofea tidur di mana? Sofea tidur di sini.. muahahaha..

2

Kejam nya mommy, tapi comel lah bed tu. Actually, this blow-up mattress comes with…

6

So mommy is not kejam afterall. Saya pernah servay hotel yang sesuai for family di KL and i found a review from a well known blogger (which saya sebenarnya tidak kenal tapi dia banyak review hotel and selalu kena invite untuk tinggal di hotel supaya boleh di review..fuh..). So, this khemah and tilam are upon request and no extra charges.. Siok lah Sofea main tapuk-tapuk dalam tu time mau kena kasi makan. Nanti mommy pura-pura x nampak, dia jugak menangis ‘mamaaammm mamaaammm..’.

What about Kakak Mai?
3
Kegembiraan Kakak Mai di hotel ini ialah, selepas bersarapan dengan utensils yang memang khas untuk toddlers, boleh bermain dengan blocks yang memang di sediakan untuk toddlers yang ‘I dont want to eat. Im not hungry. Lets go to other place’ kind of kids, so that the parents can enjoy the breakfast buffet dengan temahak tapi bersopan santun.

Sebenarnya, ini ialah kali kedua kami menginap di hotel ni. but this short trip, saya tidak ambik banyak gambar. haha. Yang first dulu banyak.

Other things yang menarik about this hotel :
1. Food station at the lobby in case lapar tengah malam. Ada fruit, salad, cakes,snacks and Maggie..

2. Lobby bukan lobby biasa. Ada station for you to charge your phone. Ada wii. Wii games tu. Wii kah namanya tu? Games pakai sensor. Ahh x kisah lah. Yang penting ada dan everybody can use it.

3. Free and refillable drinks and snacks mini bar inside the room. Sebelum keluar shopping, saya tapau dulu snacks2 tu dalam bag. So kalau ter-lapar time shopping tu, ada makanan sudah. hehe.

4. Infinity pool!

During our first stay here, I was a bit disappointed lah with the service. Saya tumpang untuk simpan my expressed breast milk (ebm) in their freezer and kept reminding them to put it in the freezer everytime I passed it to them. On the day we were going to check out, I requested for my ‘frozen’ EBM only to found out that they actually placed it in the chiller. EBM rules, chiller for 4 days, then mesti masuk frozen. So all my EBM wasted lah. Sedih lah for a low supply mommy like me. BUT, this 2nd time stay, ada improvement. I managed to bring back my FROZEn EBM safely to Miri (insert smiley emoticon banyak banyak). So yes, its a BF Friendly Hotel in Kl. (<- sengaja ayat macam tu supaya orang senang google dan jumpa post ni :P) So, sekian review hotel ala kampung-kampung dari saya.

One thought on “Short trip to KL

  1. good hotel! malangnya kami x stay suda di kl tiap kali pigi kl. sbb bawa kereta kan so bole stay mana2 so we always choose to stay outside of kl. area subang la selalu. tp next time klu x dpt bawa kereta will try the hotel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com