Self defense

Sekarangkan, kalau saya sendiri tidur di rumah, benda paling wajib saya ada di sebelah bantal ialah remote house alarm sama Enchek Kedek punya baseball bat. Enchek Kedek tidak main baseball, memang tujuan beli untuk self defense. Selain itu kami jugak ada sumpit tapi kadar hembusan nafas saya tidak cukup kuat untuk menyumpit penjahat/pencuri. Haha!

Eh. Entry ni sebenarnya entry serius. Saya kan ada perasaan takut jugak selepas kejadian kecurian hari tu. Lebih-lebih lagi tinggal sendiri di rumah. Sebab tu saya letak remote alarm dengan baseball bat tu within reach in case if anything happen. Benda macam parang pun Enchek Kedek ada kasi tinggal di rumah tapi saya tidak berani sebab saya tidak kuat. Kalaulah (palis-palis) pencuri masuk rumah, then saya kasi keluar parang, sekali pencuri tu berjaya rampas parang dari saya, kan susaaaahhh.. Bagus lagi saya pigi pukul-pukul grill rumah supaya alarm berbunyi.

Back to the real story. Sebenarnya, sebelum kejadian kecurian tu, saya selalu ingatkan saya ni kuat. Kalau ada penjahat, saya berani bertumbuk lah kunun. Tapi, selepas kes saya tidak berenti menangis lepas rumah di masuki pencuri sebab terlampau takut, ternyata saya hanya berani imagine sahaja, tapi bila berdepan, saya jadi takut.

Sekarang ni lagi, kes-kes seperti ragut & terbaru acid-splasher di KK, tambah lah kita makin terasa terancam. Begini rupanya perasaan binatang terancam kan? Sentiasa rasa takut tidak mengira waktu.

Dan sekarang pun saya sangat takut sebab hujan lebat & angin kuat. Angin yang ada bunyi tu. Mau tukar baju dari baju tidur kelawar pegi tshirt & seluar. Kalau ada apa-apa senang lari dengan baseball bat, laptop & kunci2 rumah serta handbag-handbag. Dan saya bertekad, kalau black-out, saya tidur dalam kereta.

Sekian.

20110821-103425.jpg

One thought on “Self defense

  1. Wah banyaknya persiapan tidur.
    Imagine2 mcm dlm movie bah ila, kunci sebelah bantal, baseball bat, pki sluar track n tshirt ya, pki socks, d tepi katil ada kasut. n 1 beg utk lari penuh dgn doc penting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com