Our Crib 5

Tersebutlah kisah..

Pada suatu hari, x-tuan rumah sewa kami telah pun me-refund balik duit 2-bulan sewa rumah hari tuh..

Pada masa yang sama, waktu itu belum lagi payday..

Jadi, pada masa yang sama jugak, saya sangatlah tidak tahan tidur malam tanpa aircond.. bukan mau tembirang, tapi kalau pregnant ni memang rasa kepanasan ja..

Mau beli aircond pakai duit refund tu, nda cukup pulak sebab Enchek kedek terlampau obsessed mahukan aircond yang the best sampai survey2 dalam forum, baca-baca pendapat orang, sampai satu tahap, dia nda mau beli air cond Panasonic suda.. padahal itu plan awal.. dia mau beli Hitachi.. Hitachi tu bukan brand keluaran kereta kah? hehe..

Jadi, after payday 20hb hari tuh, kami pun beli ini..

24112009527

Wah.. siok terus tidur malam.. teda lagi terbangun tengah malam sambil rasa marah-marah sebab kepanasan.. tidur-tidur, bangun pagi ja, cek jam, suda jam 5.15.. bukannya jam 2 pagi.. 3 pagi.. 4 pagi.. kalau time offday lagi, nda sedar suda mau tengahari.. ok.. macam orang jakun first time pakai aircond ja saya ni..

 

Tapi, apalah makna aircond kalau tanpa benda ni?

24112009528

Yalah.. malam suda siok-siok tidur, pagi-pagi mana tahan mandi air sejuk.. confirm setengah jam dalam toilet mau berkenalan dengan air sejuk dulu.. then confirm lambat turun kerja..

 

Apa-apa pun, thank you to Enchek Kedek for doing this all for me..

Jadi sekarang tiada suda orang emo-emo sebab kepanasan ja..

re-edit: Hitachi Inverter Model.. Double rotary compressor, less vibration which means, less noise.. Silent operation..

2 thoughts on “Our Crib 5

  1. sama la shower kita JOVEN.ehehe.
    aircond tu kamu cnsider jenama jak?

    ndak cnsider brapa horsepower utk bilik yg besar mana, n berapa tgkap, mngadap matahari atau tidak bla bla bla.ahahah. sebok jak aku. tp mmg keluasan bilik di consider bah kalau pilih kekuatan aircond.

  2. nda lah..aku sanggup dengar explaination laki aku pasal brand ja..
    kalau hitachi, double rotary compressor, less vibration then less noise.. sum more, dia beli yang inverter model..
    1 hp ja coz ikut keluasan bilik lah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com