Oily food make me sick!

Today is our 3rd day at Sibu.. wah.. sejak bila menghitung hari? selama ni go ahead ja teda menghitung hari.. hehe..

I just noticed / perasan that I cannot take too much oily food.. confirm angol lepas tu.. angol is mabuk.. bukan mabuk montoku.. mabuk pening-pening yg rasa mau muntah..

So 2 hari sda makan oily food, 2 hari jugak mabuk-mabuk tu datang.. sudah lah datang sesuka hatinya ja.. ishh…

The whole group yang menghantar rombongan bertunang to Jemoreng balik hari ni.. they all stayed for 1 nite only di Matu..

Since that I dont feel comfortable to travel here and there nowadays, so me and hubby stayed and jaga rumah ja lah..

26112009543Saya menyempatkan diri untuk tolong sikit-sikit on the gubahan hantaran for Kak Manep’s engagement.. seriously, im not very good in gubahan2 ni.. time my own engagement pun, buat hentam2 ja.. nasib ada kak Nibung jugak yang menolong..

 

2711200954427112009545  Then, ini ialah koleksi pashmina and shawl yang saya kirim from Kak Yah di KL.. kalau beli online, around rm15-rm20.. tapi this one, i get rm10 sehelai.. direct from supplier.. aiseh.. kak yah jadi supplier suda.. but at least i managed to save rm5-rm10 lah.. Then bukan alang-alang di beli, 17 helai terus.. ok.. tidak menang kepala memakai..

 

28112009548Then, tadi, before ambil rombongan bertunang dari Matu sampai, Enchek Kedek and me pegi makan dulu.. smart kan restoran ni?? Ini lah SCR a.k.a Singapore Chicken Rice.. SCR cawangan Sibu adalah sangat ada kelas.. hehehe.. kami pun terkesima jugak masuk SCR tadi.. ingatkan tersalah masuk restoran.. ataupun ingatkan SCR suda jadi The ChickenRice shop.. walaupun interior design nya sudah sangat ada kelas (compared to KK punya), harga masih sama woo…

By the way, last nite kami makan Prosperity burger.. sebab kebetulan di Sibu and nampak di iklan yang prosperity keluar suda.. Tapi bukan slalunya prosperity keluar time dekat2 mau CNY kah?

Semalam sebenarnya pok mau makan Spicy Chicken McDeluxe dengan harapan Enchek Kedek yang order prosperity.. Sebab dia yang minat dengan prosperity burger tu.. Tapi nda tau kenapa dia kenyang pulak semalam.. Jadi order pros burger lah.. Nanti before balik Bintulu baru beli SPicy Chick Mcdeluxe..

BINTULU tidak ada McD!!!!.. hairan jugak.. SCR pun teda.. Padahal Bintulu ni di antara Miri and Sibu.. tapi DI Sibu n Miri ada SCR n McD.. dorang kasi limpas ja Bintulu ni.. haiiissshhh…

28112009549Ni gambar last.. Jeti bot dari Matu.. cantik pulak the scenary.. so I took a picture, using my handphone camera jaaaa.. Tapi, ada macam rupa Luomo picture ja kan?

Okay.. time for Enfa mama.. Lagipun Enchek Kedek balik-balik sudah tagih dia punya laptop sebab dia mau main DOTA..

Dota.. Dota.. Dota..

Keluar balik term:

‘ Suruhlah Skeleton King yang masakkan untuk kitak and Barathum yang cucikan kain baju kitak… ‘

3 thoughts on “Oily food make me sick!

  1. haha..
    emma, byk glak tudung-tudung ya.. ya lah sik menang lkepala memakai..

    maslyn, baguslah kalau dia nda kuat/gilak main dota.. aku boring betul suda mau tegur..dari sebelum kahwin lagi.. banyak kali ni suda ugut mau uninstall dota dari laptop dia..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com