New babbies…

Tadi… Saya mencuri masa pergi ke nursery lagi.. Heheeh..

Di sebabkan benih bunga yang saya tanam last week sudah bercambah, semangat untuk menyemai makin menjadi-jadi!

So tadi beli seeds baru lagi 🙂

20120925-232155.jpg

20120925-232203.jpg

20120925-232208.jpg

20120925-232215.jpg

20120925-232220.jpg

Dan saya label setiap pasu tu..

20120925-232310.jpg

Ini hasil semaian last week. Sudah bercambah tapi masih terlalu halus..

20120925-232514.jpg

Sekarang menunggu dengan penuh sabar 🙂

4 thoughts on “New babbies…

    • Saya tu Zinnia yg cepat betul tumbuh. Sana ada byk kah Yates punya seeds for bunga? Sini Miri kan, yg saya ada ni lah seja yg ada d jual.. Kalau tinguk d website, mcm2 jenis diorang ada kan.

  1. Tu ari sy beli di kk,mmg rambang mata ba mo beli. last2 beli 2 seja haha tu pun lupa apa suda. Tu tanah,ko beli yg premix dari nursery or mmg tanah biasa?

    • Saya pakai 2 jenis. Satu tanah+baja & satu lagi mcm hampas tu, utk semai.. Dua2 saya try. Yg pakai tanah lagi cepat & besar banding sama tu hampas. Tanah d rumah kami x bagus. Tanah + simen + batu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com