Movie day~

Boring terlampau sebab sudah 3 hari berturut teda electricity supply di rumah, which usually start at 10am and jam 4 petang baru ada karen.

Sebab hari ni hari yang ketiga, n only me n Ica yang tinggal di rumah, so kami pun plan keluar untuk tengok wayang..

Dan oleh kerana saya ialah seorang yang sedang mengandung, jadi nda mau lah tinguk verita hantu/seram.. So kami tinguk The Princess & the frog lah..

princess-and-the-frog-poster

Tapi, ini kan cartoon.. mesti budak-budak ja yang berminat mau tinguk.. mesti teenagers-teenagers yang rasa diri mereka cool tidak akan pegi tengok movie ni kan? That was what I taught at first..

Sekali masuk panggung, macam almost full house.. di iringi dengan budak-budak yang baru habis SPM duduk di sekeliling me n Ica..

First2 tu ok lah..kasi can.. Dorang datang beramai2 dan bising2.. lepas tu seolah-olah(wow..bahasa!) meng-accuse me n Ica ambik seat dorang sebab me n Ica duduk di tengah2 row.. so kira kami dua ni pemisah lah untuk dorang duduk beramai-ramai bersama-sama sambil share-share popcorn..

Tapi mestilah kami buat cool ja.. buat-buat nda tau.. sebab memang seat kami..

Jadi, adalah budak di sebelah kami ni yang sengaja baca number seat di ticket dia tu dengan suara yang kuat (sangat kebudak-budakan..) tapi kotoh sebab sendiri terperasan yang seat dia baca tu memang betul seat dia n seat kami memang betul seat kami.. muahahahaha.. makan budak!!!!~

Eh.. ignore ja tuh.. then, time tinguk movie, orang behind my seat pulak yang nda best.. kaki di letak di seat saya.. faham kan? dapat jugak imagine kan? Sudah lah gitu, kasi hentak2 kaki lagi.. sangat bikin panas.. oleh kerana bikin panas n felt really irritated dengan hentakan kaki dia tuh, so saya pun bangun sikit, kasi tegak badan n sambung tinguk movie.. sebab I imagined that kalau kaki dia di my back seat, mesti badan dia betul2 lean di back seat dia, which mean dia kasi rendah lah badan dia.. kira macam tenggelam lah di seat dia tuh.. ahhaha.. then baru ada kurang hentakan kaki tuh..

So kawan-kawan.. janganlah buat attitude macam tu everytime pi tinguk movie.. because u never know whether ur feet stinks or not..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com