Immune

Lama-kelamaan saya sudah semakin biasa hidup sendiri-sendiri di Miri, although I really not loving it.

Makan sendiri, beli barang sendiri, jalan-jalan sendiri. Macam sudah immune. Orang-orang sekeliling pun sudah immune tengok saya selalu sendiri-sendiri. Orang kedai makan mula-mula tengooookk seja saya bila saya makan sendiri. Sekarang diorang sudah pandai agak apa yang saya mau makan sebab sudah selalu ke kedai makan diorang.

Saya bukanlah teruk sangat sampai tiada orang mau berkawan dengan saya. Cuma, mostly kawan yang saya ada di Miri, tinggal di rumah sendiri. Kalau saya mempelawa makan bersama dengan saya pun, mesti mereka berfikir beberapa kali sebab mesti lagi best makan di rumah. So saya selalunya faham lah bila my offer kena turned down. Lagi pun kalau dalam hal macam tu, saya memang memahami. Hehe.

Jadi, hari ini saya puasa. Teringin mau makan pizza hut untuk berbuka. Sudah mempelawa kawan. Kawan cakap nanti dia kasi confirm lagi. Kalau dia tidak dapat, maybe saya tapau seja dan makan sendiri di bilik, sambil layan vcd-yang-kurang-original yang saya beli semalam. :p

4 thoughts on “Immune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com