I Love BF

image

Dulu kan.. Duuulluu lah masa Ariana masih baby. Dia kan minum FM. And that time jugak aku macam irritated sikit dengan BF mothers who likes to brag about breastfeeding. Upload gambar menyusukan anaklah.. Upload gambar hasil harvesting lah.. Cerita pasal BF lah.. Irritated lah.

Now, aku BF Sofea and I am becoming more and more of that ‘IRRITATING MOTHERS’ suda. Haha. Ketawakan diri sendiri. Rupa-rupanya siok BF ni. Apalagi kalau time2 hasil tuaian yang banyak. Bangga dgn diri sendiri. Balik2 gambar botol penuh and hantar mesej sama laki. Nasib laki penyabar.

Lepas tu, kalau ada kawan yang sedang atau x dapat fully bf, tiba2 aku pandai bertukar menjadi lactation-consultant-jadian. Dengan ilmu yang seciput pun ada hati kan. Tapi itu sebab I CARE. Ok lah.. Janganlah kamu irritated sama aku pulak.

Enchek Kedek cakap, BF ni super bagus. Nda payah keluar duit untuk beli FM. Botol susu pun ada satu ja. Duit banyak keluar untuk bagi si mommy makan makanan yang banyak health benefits ja. Lain entry kita cerita pasal my food diet.

Ok now, siapa ada jual tshirt I LoVe Breastfeeding? *Overr pulak

2 thoughts on “I Love BF

  1. lololol. sama la (biarpun aku blm ada anak dulu)

    ada yg aku kenal failed BF. aku mcm mo bg tips ka apa tp segan la pula. BF journey baru 3 bulan so aku x mo pandai2. biarpun aku rasa bguna jg tips aku tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com