House to Home 10

20110819-031313.jpg

Kerja-kerja memasang alarm di rumah.

20110819-031403.jpg

20110819-031426.jpg
Lampu akan marak di iringi bunyi alarm yang bikin panik kalau anda seorang pencuri. Erm.. Memang pun semua alarm begitu. Ehehe.

Sebenarnya tiada cerita yang panjang untuk entry ni, cuma nya, baru terfikir that we spent more than RM10K hanya untuk pencuri! Maknanya, begitu punya jumlah hanya untuk house safety. Belum lagi masuk cctv. Itu belum lah. Betul-betul nda beraya kami tahun ni nanti. -_-”

Semua ini pun hasil pertimbangan-rasa dari pihak Enchek Kedek dan parents saya sebab risau keselamatan kami dan bukannya harta semata-mata.

Dan tadi jugak kami baru sahaja membeli insurance untuk barangan dalam rumah dari AM Assurance. In case kecurian lagi, insurance akan cover at least 70% dari barangan yang di curi. Better than nothing. Kalau kamu mau beli pun bagus jugak. Tidak mahal. Kami ambil coverage RM60k, dan bayarannya cuma RM238 setahun (bukan bulanan ya) selepas 25% off sebab kami ada insurance dengan AM bank sebelum ni. Tapi dengan syarat rumah kamu mesti ada grill atau pun alarm.

Last but not least, thank you to family & frienda for the kata-kata supaya kami sekeluarga bersabar. Dont worry. Kami masih rock!

Ariana masih di Sibu dengan neneknya. Dia bestfriend dengan Enchek Kedek punya pakcik. Tahap keakraban mereka kan, sampai Ariana panggil pakcik Enchek Kedek tu ‘Di’ (nama pakcik) instead of Ipo (datuk/nenek dalam bahasa Melanau).

Esok saya kerja.

One thought on “House to Home 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com