Growing up with Ariana

Sejak balik dari bercuti Hari Raya di KK, selepas 2 hari, saya dan Enchek Kedek terus start kerja.

Sepanjang cuti hari tu, Ariana sudah terlampau-lampau rapat dengan kami sebab the whole 24-hours memang tengok muka sesama sendiri. So bila sudah balik Bintulu, Ariana macam tercari-cari jugak bila kami kerja. Paling ketara bila kami balik dari kerja, dia teriak bila nampak muka kami di pintu, then mula kejar kami dengan laju. Maksud kejar di sini ialah, semasa saya menyimpan handbag & pegi bukak tudung di bilik then cuci tangan, baru lah boleh gendong2 dan gomol2 Ariana. Tapi being an impatient little baby, she followed me every where. Sangat kesian.

Dan kebetulan jugak these few days kami ada sibuk sikit. So Ariana pun nda berapa terlayan. Sangat kesian. Kalau di kenang-kenangkan, macam mau nangis pulak.

Tadi, balik dari Engagement Session dengan Boss paling besar di syarikat Encik Kerang, I saw mum in law outside the house. Sedang menjemur baju. So i thought, mungkin Ariana tidur.

Tapi di sebalik sliding door yang tertutup, saya ternampak satu kelibat budak kecik comel kiut pujaan hati saya..

Kasssiiiaaaannnnnn… Terus saya gendong dia and main2 n layan2 dia walaupun pada hakikatnya mata sangat mengantuk sebab tidur sekejap ja lepas night shift.

Esok offday sudah tapi terpaksa pegi Miri for a one day engagement session lagi sama bos. Tapi since that Enchek Kedek & Ariana are coming along, so at least ada Enchek Kedek untuk melayan Ariana sementara saya menghadiri upacara brainstorming bersama bos dan rakan sekerja taulan.

One thought on “Growing up with Ariana

Leave a Reply to Wizza Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com