Cerita di suatu petang

Saya membuat keputusan untuk meng-cancel aerobic di Oasis & jogging bersama Enchek Kedek. Saya mengarahkan meminta tolong Enchek Kedek mengeluarkan stroller Ariana dan saya pun membawa Ariana round-round area housing baru di sebelah rumah kami.

Ariana kelihatan gembira. Nampak kanak-kanak bermain dia tegur. Nampak anjing pun dua tegur. Bila mommy bawak laju turun bukit dia ketawa geli hati. Tapu badan maintain keras pegang handle depan dia.

Bila kami pusing balik rumah, kebetulan Encik PosLaju sedang dalam perjalan ke arah rumah saya. Yeayy.. Barang sudah sampai!


Encik PosLaju tolong bawakkan barang ke depan rumah sebab besar dan berat. Apa lah yang berat tu kan? Hati saya memang nda sabar mau membuka parcel tu tapi tengok muka budak kecik ni..


Masih mau minta bawa jalan walaupun mommy sudah halfway budak seat belt nya. Demi Ariana, saya bawak dia pusing lagi tapi nda jauh sebab tiba2 ada anjing keluar. Di khuatiri akan meng-attack kami.

Sampai rumah,


Sesi membuka parcel. Baju pink yang Ariana pakai tu ialah untuk di pakai time makan supaya baju tidak kotor. Beg strawberry tu ialah tempat simpan/bekal botol susu.


Dan jugak membelikan Ariana her very own fleece blanket. Since that she really like my Hello Kitty fleece blanket and always hijack it, jadi naaahh.. Selimut bunga-bunga Ariana.

Semua barang itu from Celine


Dan satu lagi, which I ordered from LilWhiz, a walker/push car.


Since that Ariana started to stand on her own sambil tepuk tangan (sebab bangga) dan sambil kap-kap udang (sebab gembira), so I guess its time to train her to walk.


Ok..bergaya kan Ariana dengan kereta sorong barunya. Mula-mula tu terpaksa kawal ketat pergerakkan Ariana sebab takut dia jatuh terbabas. Sekali tengok, lepas 5 minit pandai sudah brake sendiri…and nda pandai mau berenti. Terpaksa papa nya tapuk walker tu dalam bilik neneknya. Nangis-nangis jugak budak kecik tu depan bilik.

Fuuhh..itu saja update untuk hari ni. Btw, i had 2 sauna-at-home session. Perasaannya sama seperti baru lepas ber-aerobik. Then for dinner we had KFC (- _-“)

Yes I know.. Sia-sia seja. Tapi at least sauna-ing meninggikan metaboisma badan. So
Kira ok lah tu.

Bye!

Zzzzz…..lalalandddddzzzzZzzz..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com