Cerita Ariana

image

Lama suda x tengok gambar Ariana kan? Sumandak suda..

Ada cerita..

Suatu hari, ketika mengambil Ariana di sekolah..

Ariana : Mommy.. i love Khalif. He is my boyfriend. I want to marry him.
Mommy : Mai paboleh (tak boleh) marry. Mai is still a little girl.
Ariana : But he smells soo good.
Mommy : huhuhu

Pada hari yang berlainan, ketika mengambil Ariana di sekolah..

Cikgu : Kak.. Tadi Ariana nangis.
Mommy : Kenapa?
Cikgu : Sebab nya terpijak kaki Khalif and Khalif report dengan kamek.

Me, looking at Ariana..

Mommy : So, is Khalif still your boyfriend?
Ariana : Nooo!! I dont like him.
Mommy : hehe

Bila fikir-fikir balik, dari mana lah Ariana dapat tau perkataan ‘marry’ tu. Fikir punya fikir, rupanya itw as from me. Ariana tengok gambar kahwin kami and tanya kenapa berpakaian macam tu? Saya jawab sebab ‘papa marry mommy’. Then, dia tanya lagi kenapa, Enchek Kedek jawab ‘because papa love mommy’. Dari situlah kanvas putih Ariana di calitkan dengan perkataan ‘marry’.

Di sebabkan perkataan ‘marry’ tu jugak timbul kekeliruan..

Papa : What is your name?
Ariana : Ariana Maisara binti Zainuddin
Papa : Papa’s name?
Ariana : Zainuddin.
Papa : Mommy’s name?
Ariana : Sheila
Papa : Mommy’s full name is Nur Sheila Marie Gilbert.
Ariana : Nooo.. Mommy sik ‘marry’ Gilbert. Mommy ‘marry’ papa!

One thought on “Cerita Ariana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com