Ariana’s new bike

Ariana sudah beberapa kali request mintak beli basikal baru sebab her mickey mouse trikes suda patah. Tapi due to many reasons, belum lagi bawak Ariana survey basikal.

Last week, di kala saya mengidam pau ayam, kebetulan area tu ada kedai basikal. Jadi Ariana pun start lah menagih lagi. Enchek Kedek cakap bawa ja lah. Survey harga dulu. Gaji nanti baru beli. So off we go to the shop.

Ariana pun kesukaan lah tengok basikal2 tu. Sudah try2 lagi. Tapi as mentioned earlier, survey dulu. Time bawa Ariana balik without the bicycle, mukanya mula berubah. Saya masih dapat tahan hati pasal awal bulan memang bukan masa untuk membeli barang sesuka hati. Enchek Kedek pun sama tahan hati, tapi, mum-in-law x tahan hati. Kesian tengok muka cucu nya sudah berubah. Jadi, di pendekkan cerita, Ariana gembira ada basikal baru.

20140211-092819.jpg

20140211-092826.jpg

Petang tu, bawa Ariana belajar main basikal dekat kawasan rumah.

20140211-092908.jpg

20140211-092918.jpg

20140211-092933.jpg

Dan kemudian, ada geng basikal. Hehe.

Sekarang tiap petang kalau x hujan, bawa Ariana keluar main basikal. At the same time, saya pun excercise jugak jalan-jalan ulang alik assist Ariana who sometimes too concentrate on paddling but forgot to steer her wheels. Terkejut-terkejut ja tengok mau langgar pavement lah, langgar taik anjing lah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com