vroom vroom

Tiba-tiba kami sudah berada di Miri. Sepatutnya lebih awal dan sempat untuk day trip. Tapi lawyer di Miri tidak menjawab phone awal-awal tadi dan akhirnya jam 3 petang tiba-tiba suruh datang office sign document. Dia ingat Bintulu-Miri ni few steps away saja kah?

Bertolak kira-kira jam 4 petang. Sampai Miri dalam keadaan lapar. Cari hotel. Full house. Sampai ke hotel ketiga baru ada kekosongan. Jadi sudah selamat check-in dan sudah selamat ber-spicy chicken mcdeluxe.

Sepatutnya pegi midnight movie berdua-duaan dengan Enchek Kedek. Tapi, sampai ke cinema, gelap gulita dan berhabuk dengan segala plywood di sana sini menutup dinding2 kosong. Rupanya cinema sudah di tutup dan akan di upgrade dan pindah ke tempat baru ke…. Drumrolls…..

MYY Mall.. Refer entry saya hari2 yang lepas. Ada gambar mall kan dekat dengan rumah kami di Miri. Itu lah dia tempat baru cinema nanti. Hehe. Enchek Kedek cakap, boleh lah jalan kaki seja dari rumah pegi tengok midnight movie. Terus teringat dengan boss saya. Boss saya cerita zaman dia bujang-bujang dulu, sanggup jalan kaki dari rumah ke panggung wayang, which is about 5km (mungkinlah) untuk tengok midnight movie. Cerita Hindustan lagi tuh. Hehe.

Esok ada acara menyain document lagi. Semakin cepat urusan menanda-tangan ini di buat, semakin cepat lah kami mendapat kunci rumah. So as soon as dapat kunci rumah, boleh lah memulakan kerja-kerja menokok-tambah apa-apa yang patut di rumah tu nanti. June nanti transfer ke Miri. 1 month tinggal hotel. Hopefully by the time abis contract tinggal hotel, maka siap jugaklah rumah itu nanti.

Saya belum pikir apa-apa lagi untuk menokok tambah rumah, selain daripada dapur-terbuka-udara kami itu (open air kitchen). Banyak commitment kalau sudah pindah Miri nanti. Jadi, sebagai langkah awal berjaga-jaga, saya beli dulu kain puas-puas. Sampai Miri nanti nda payah sudah beli kain.

I know. Sangat pathetic kan.

(-_-“)

One thought on “vroom vroom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com