Wordless Monday..

..sebab I dont have anything to blog about, yet…

20140224-112547.jpg

Ok lah. Update sikit.

Currently at my 23rd weeks of pregnancy.

Selera makan yang baik. Bila lapar, makan. Bila kenyang, duduk diam-diam sebab perut sendat.

Exercise? Very light excercise such as walking from the office, to the car park at least 6 times a day. During my offday, bawak Ariana cycling. House work sikit-sikit lah.

Baby? So far movement dalam perut amat aktif. Tendang kiri, tendang kanan. Kadang-kadang, tendangan rasa mcm di pundi kencing, terduduk sekejap sebab ngilu.

Managed to sew 1 dress for Ariana, which took me 2 days to finish. Kalau dulu sehari siap. Hehe.

Itu saja. Ini betul-betul update blog just for the sake of updating kan?

Pisang cheese

Pisang cheese super extra crunchy memikat hati si ibu mengandung. Musim pisang goreng sudah bermula. Kalau dulu during my 1st pregnancy, lautan badai ku harungi untuk beli pisang supaya boleh di buat cekodok pisang, now, advance sikit. Tabur cheese atas pisang goreng.

Ada kala, makanan yang saya mau makan yg boleh di buat sendiri, saya akan buat. Full determination untuk pastikan dapat makan hari tu jugak, walaupun sebagai my dinner. Plan untuk minum petang, tapi pelbagai halangan seperti tepung habis & cheese telah berkulat terjadi.

Malam selepas Maghrib, Enchek Kedek keluar belikan tepung, cheddar cheese & pisang kapok. Saya beli pisang berangan tapi Enchek Kedek x puas hati sebab ‘mana ada orang buat cucur pisang pakai pisang berangan’. Boleh bah kan. Resepi tanpa ikut buku resepi.

Selepas Isyak, kami laki bini start bekerja di dapur. Add on sedikit apple cider vinegar (ACV) dalam adunan tepung untuk menghasilkan pisang goreng yang super crunchy, thank you Ona for the tips. Jadi makcik2 jual pisang goreng, x payah sudah letak straw atau plastik dalam minyak panas ya. ACV pun boleh kasi crunchy.

Pisang goreng yang panas-panas tu, lumur beberapa sudu kecik susu pekat manis. Lepas tu, minta husband yang gagah perkasa to grate the cheddar cheese halus mcm rambut kerinting.

Sekarang kita enjoy!

20140211-095343.jpg

Ariana’s new bike

Ariana sudah beberapa kali request mintak beli basikal baru sebab her mickey mouse trikes suda patah. Tapi due to many reasons, belum lagi bawak Ariana survey basikal.

Last week, di kala saya mengidam pau ayam, kebetulan area tu ada kedai basikal. Jadi Ariana pun start lah menagih lagi. Enchek Kedek cakap bawa ja lah. Survey harga dulu. Gaji nanti baru beli. So off we go to the shop.

Ariana pun kesukaan lah tengok basikal2 tu. Sudah try2 lagi. Tapi as mentioned earlier, survey dulu. Time bawa Ariana balik without the bicycle, mukanya mula berubah. Saya masih dapat tahan hati pasal awal bulan memang bukan masa untuk membeli barang sesuka hati. Enchek Kedek pun sama tahan hati, tapi, mum-in-law x tahan hati. Kesian tengok muka cucu nya sudah berubah. Jadi, di pendekkan cerita, Ariana gembira ada basikal baru.

20140211-092819.jpg

20140211-092826.jpg

Petang tu, bawa Ariana belajar main basikal dekat kawasan rumah.

20140211-092908.jpg

20140211-092918.jpg

20140211-092933.jpg

Dan kemudian, ada geng basikal. Hehe.

Sekarang tiap petang kalau x hujan, bawa Ariana keluar main basikal. At the same time, saya pun excercise jugak jalan-jalan ulang alik assist Ariana who sometimes too concentrate on paddling but forgot to steer her wheels. Terkejut-terkejut ja tengok mau langgar pavement lah, langgar taik anjing lah..

20140203-214949.jpg

And I am down with the famous flu & sore throat combo. Almost had a fever, but I immediately took panadol. I cant afford to have all three combo, at least for now.

Just recovered from my 1st batch of flu & cough about 2 weeks ago which actually lasted for almost 3 weeks. And now, here they are again.

After my leave the other day, went back to work for 4 nights shift direct. I know that my body cant handle it (due to pregnancy, easily tired, lack of rest, sleepless nights), but since that we are really in need of manpower, and the only person available was me & Len, redha ja lah. I made sure that I sleep well during the day, but that was my ‘plan’. My body decided to not stick with the plan. To spice things up, Ariana had cough and in just one night, the virus managed to attack me.

Any suggestion for home remedies to treat flu & sore throat? I’ve tried honey+lemon but seems like my stomach cant accept anything sour.

My 2013

Although is is already February, but, this entry had been a tradition for binikedek since years ago. So here it goes :

1. Got promoted.
2. First time in my life voting for GE13.
3. First time leaving Ariana in KK for 2 nights and went back to Miri to work for 2 nights.
4. Bought my self a mini ipad.
5. Started eating healthy & excercise for the weight lose challenge organized by Enchek Kedek.
6. Celebrate Hari Raya in KK after 2 years in a row celebrating it in Sibu.
7. Won RM500 for GOCC logo competition.
8. Bought my self a new car.
9. Got pregnant!!!
10. Morning sickness attack. Admitted twice to the hospital. Longest MC that I ever had. 1st-20th Nov.
11. Held a birthday party for Ariana.
12. Went to Borneo Rainforest Waterpark for the first time after settling down in Miri for 3 years.
13. Made new friends.
14. My IPF increased by 0.2.

Syukur Alhamdulillah for everything that I achieved in 2013 And hoping for the best in 2014 for me, my family and friends. Dunia & akhirat.

Happy New Year!

Ariana’s Birthday

We held a small birthday party for her birthday last 28th Dec. Close families and friends only. Initial plan was to make it as simple as possible due to my on/off health, but since that mum in law is willing to cook, sow e had a semi-birthday party.

20140203-095818.jpg

I blew all the balloons…….. Using an electric pimp. Hehe. X sanggup mau tiup sendiri.

20140203-095959.jpg

I made the tutu skirt, while the design on her shirt was bought from Etsy and printed on an iron-on transfer paper by Elma Hafael (check out her FB).

20140203-100210.jpg

I ordered this beautiful cake from Kak Zarina, and was sponsored by my mum. Thank you Moing Mama!

20140203-100349.jpg

And we hired a magician/entertainer. Ariana was soo excited sampai tidak sedar kejadian tutu skirt nya..

20140203-100555.jpg

Happy 4th Birthday Ariana Maisara. Papa & mommy always prays the best for you and hope that one day you’ll be anak solehah and would pray for us too. For now, just continue being the apple of our eyes, make us happy with your cheekyness and get ready to be the big protective sister soon. We love you!

Feed me

Womb service is the best service ever. Lapar mau makan chicken wings tgh malam, maka si suami pun ambil kunci kereta mencari chicken wings. Tapi itu bukan saya lah. Setakat ni my cravings semuanya boleh terima akal. Watermelon di waktu pagi seja ada pelik sikit, but still ok.

Few days ago saya mimpi. Mimpi pegi Upperstar & makan grilled chicken chop. Memang sudah rasa di mulut grilled chicken chop. Tapi xtau mcm mana boleh terbangun & tengok sekeliling, dalam bilik tidur di rumah Miri. Kecewa nya. Kalau masih di KK kan xpa jugak. Mimpi yang kejam. At least, let me finish my whole meal dulu lah baru bangun. Woke Enchek Kedek up and told him about my dream. Dia senyum lalu mengambil kunci kereta sambung balik tidur. Ndapa. Nanti kita cari grilled lamb chop di Station 1 atau Grand Palace Hotel.

When my morning sickness started, I lost about 4kg in a week. Sepanjang masa tu memang tiada selera makan. Makan pun just for the sake of makan sebab x boleh biar perut kosong sebab muntah dalam keadaan perut yang kosong memang sakit. Tapi terus terang, memang saya lapar. Kelaparan saya cuma dapat di penuhi melalui mimpi. Yes. Saya banyak mimpi makan which amazingly buat saya kenyang. Makanan yang saya mimpi pun semua yang agak pelik sikit. One of the menu yang saya mimpi makan ialah menu time sekolah di SMSLD, ikan goreng dengan sayur labu & sayur manis.

Now that I am getting better, recovering from the morning sickness, selera saya semakin bagus. Boleh makan almost all types of food kecuali yang berbawang (dalam kuantiti yang besar). Kalau dulu di office, sesiapa yang mau makan, terpaksa saya request untuk makan di pantry sebab saya x tahan bau, sekarang, kami boleh duduk makan bersama. Begitu lah situasi sekarang.

Jadi balik KK hari tu umpama heaven on earth dalam kategori makanan. Saya pun actually hairan jugak. During my 1st pregnancy, kami masih tinggal di Bintulu. Saya banyak mengidam makanan yang ada di Miri. Then, this 2nd pregnancy, saya banyak mengidam makan makanan yang ada di KK. Makanan di Miri saya tidak ada rasa pun mau makan. Nanti, kononlah kalau kami transfer ke KK, adakah kemungkinan makanan yang saya mengidam semuanya ada di Bintulu? Erk!

I Miss You..

This special ‘I miss you’ message specially dedicated to:

1. My sewing room.

2. My sewing machine (all 3 of them).

3. My nicely folded collections of fabric.

4. Customers of Maisara Marie Handmade Bags. One of them actually PM me to asked me what I have been up to and why soo silent for quiet sometime.

And most of all, I miss Enchek Kedek menagih payment for electricity bill for Maisara marie Handmade Bags portion. Hehe..

But, so far as I am concern, there will be no bag making for this time being, as I am currently planning and drafting my new baby items project such as bedsheet, pillow case, baby cot bumper, blankie, barut, swaddle and maybe cute baby outfits. But all of these are still planned and drafted in my brain, not yet executed. Not until I know my baby’s gender.

Since that Im talking about preparation on baby stuffs, why dont we proceed ahead with more of it.

Baby Clothes

Ariana’s baby clothes were kept nicely inside a bag. All of her baby clothes are in white because we didnt know her gender, until she was born. So, I dont have any problem in buying new born clothes yet as Ariana’s can still be use. 

Baby Cot, Car Seat and Stroller 

Me & husband still need to look into it again. After 4 years, we still need to check for it stability and efficiency but I know that the cot is still in good condition. Im only worried about the car seat and stroller. after 4 long years, we never know kan.

Is that all? Actually, I cant think of any more yet. And if I did forget, im sure those essentials can be bought later.

As for me, I am very very (at my 100th level) of determination to fully breastfeed my baby consecutively for 6 months (breastmilk only, no other stuff), and InsyAllah kalau ada rezeki, to continue until 2 years old or more. As of now, I am still in the midst of gaining knowledge about breastfeeding from forums, blogs and close friends. In the mean time, I am also doing surveys of which breastpump to buy.