Weight Loose Challenge by Enchek Kedek

Earlier this year, Enchek Kedek challenged me to loose weight to 55kg by end of this year. The said prize if I managed to achieve that weight was big fat RM5k CASH!

Ngam jugak bini yang mata duitan kan. Haha. Maka saya menyahut lah cabaran itu dengan semangat yang berkobar-kobar.

Selepas beberapa bulan berlalu, berat saya seperti yoyo. Sekejap naik, sekejap turun. Lalu Enchek Kedek offer,:

‘Ada jugak saguhati kalau tidak sampai 55kg, dengan syarat, mesti ada penurunan lah’

Saya anggap itu sebagai kata-kata semangat sebab Enchek Kedek betul2 mau saya kurus. Sesiapa yang follow instagram saya, mesti tahu betapa determined nya saya kan sampai ikut aerobic dan minum segala air detox semua tu.

20131130-161414.jpg

Akhirnya, bulan October yang lepas saya telah berhenti semua misi dan visi untuk menurunkan berat badan, dengan kebenaran Enchek Kedek.

Semua challenge reset balik, tunda ke tahun hadapan sebab :

20131130-161610.jpg

Alhamdulillah. Inilah yang paling di tunggu-tunggu. As of now, saya sudah mencecah minggu ke 11. Sepanjang 11 minggu ni, macam-macam yang saya hadapi. Sama jugak macam first pregnancy dulu, cuma kali ini lebih hebat sebab 2 kali admitted. Hehe.

Ok lah. Sampai di sini sahaja. Nanti sudah saya sihat-sihat, saya update blog lagi 🙂

PS : Terima kasih kepada kaum keluarga serta kawan-kawan yang sentiasa mendoakan saya untuk pregnant lagi. Oh ya, terima kasih jugak kepada boss sebab ada sebut ‘semoga dapat baby lagi’ semasa suprised birthday di office bulan Mac lepas. Cuma maybe time tu boss tidak sangka yang morning sickness saya ni, ataupun nama komersial nya ‘hyperemesis gravidarum’ ini menyebabkan saya tidak turun kerja sampai berminggu-minggu. Hehe.