Selamat Hari Raya!

20120831-114521.jpg

Agak lama tidak meng-update blog sampai sendiri bingung mcm mana mau update blog -_-“.

Anyway, kami sudah berada di Miri, dan sudah pun start kerja. Saya sejalah..ada org tu ambil cuti extra nda kasitau. Tapi nda pa sebab automatically selama 2 minggu saya ada driver. Hehehe

As soon as sampai Miri hari tu, saya terus kemas rumah to make it homey & raya friendly. Tiada lip-lap lip-lap lah. Cuma kemas2, dan susun2 kuih raya dalam tupperware sebab saya baru perasan saya tiada bekas menghidang kuih, tapi u know what to give me as a birthday present sudah lah kan :p. Lapis meja pun tukar baru sebab the previous one telah koyak setelah saya men-letak hot tray dari oven direct ke atas meja.

Menjahit? On belum lagi. Satu kali ja saya masuk bilik menjahit tu tapi untuk ambil gunting. Walaupun saya sudah start menerima email pertanyaan tentang bag. Kasi can dulu ya? 3rd week of Sept kali baru start.

Next week plan mau bikin open house. Kawan-kawan di Miri datang lah ya? Ada banyak kuih raya mama saya kasi tapau balik Miri. Hehehe.

Last but not least, Selamat Hari Raya. Maaf zahir & batin jika ada terkasar bahasa, tersilap kata dan tersalah faham di dalam entry 🙂

Balik Kampung

So, we arrived KK safely on Saturday last week. Hehehe. I didnt update my blog for few days and Enchek Kedek, my loyal blog reader, already complained yesterday :p

20120814-230143.jpg

Our initial plan was to start our journey ‘sesudah Subuh’ because we didnt want to get ourselves stucked in jam. But what actually happened was, we missed sahur & Subuh and we woke up at 8 a.m T_T

Started out journey at 10-ish a.m and arrived KK safely at 6-ish p.m. Supposed to arrive earlier but stucked in a jam before we reach Papar. Our PM was there for majlis berbuka puasa bersama rakyat. All cars are moving slowly T_T

But, Alhamdullillah our journey was quite smooth due to no traffic jam (except for Papar area) sebab masih terlampau awal utk orang start cuti raya. Ariana slept half the journey while me & Enchek Kedek took turn to drive.

And yes, I already started my RAYA shopping for 2 days already! Wheeee~

While waiting…

While waiting for morning after Subuh, I took out my fabric container that I tapuk (hide) from Enchek Kedek.

20120808-145844.jpg
-_-”

Well…

20120808-145910.jpg
It is time for Jelly Rolls!

So, I made this..

20120808-145952.jpg

20120808-150003.jpg

And while waiting to fetch Ariana from kindy, I made this..

20120808-150043.jpg

I decided to make throw blankets using these two.

Throw blankets are smaller blankets, often in decorative colors and patterns, that can be used for extra warmth outside of bed. – Mr Wikipedia

InsyAllah will be using them (dan kalau sempat siap) for our Miri-KK journey. But wont be using them for office, although my office can be supercold sometimes. Nanti boss ingat saya mau tidur because that throw blanket really do look comfy 🙂

Mussels!

20120806-181220.jpg

20120806-181236.jpg

20120806-181248.jpg
Butter & cheese slice. Heat up in an oven until the butter & cheese melted.

20120806-181316.jpg
Melted butter & cheese.

20120806-181415.jpg
Pour the gravy (tiba-tiba ada gravy).

Recipe for the gravy:
1. Garlic
2. Butter
3. Condensed milk
4. Sugar & Salt secukup rasa

20120806-181529.jpg
Heat up in the oven again for few minutes and ready to eat!!!

Amaran : Lepas makan, akan pening-pening kepala.

Kedai Jam

Jam Enchek Kedek yang putus tali nya last year…dan baru hari ni kuat semangat walaupun jam teruk di jalan masuk tiap shopping mall. Fuh fuh fuh. Orang Brunei start shopping di Miri suda.

20120805-135828.jpg

Tadi pegi Boulevard, cari kedai jam mau sambung tali jam ni. Pin yang kecil utk connect tali tu bah, diorang jual RM10! Bila Enchek Kedek tanya kenapa mahal? Amoi tu jawab sebab dia mau cari lagi pin mana yang match dengan tali jam tu -_-“.

So Enchek Kedek refused. Then kami pegi Imperial Mall. Saya tunggu dalam kereta parking tepi jalan secara haram. Enchek Kedek balik ke kereta senyum2. Sudah pakai jam. Tauke tu charged RM4 sahaja.

Jadi, lain kali pegi Imperial Mall ja.

Sekian -_-“

My Fitness Pal

Assalamualaikum & Selamat Pagi 🙂

Have you had your nasi lemak today? If no, DONT! Hehehe

Recently, my baby sister introduced me to this one iphone apps (which, Im not sure whether it is also available for Android, BB etc)

Presenting….. My Fitness Pal!

20120805-104909.jpg

It is an apps which allowed you to monitor your calorie intake!

Here’s how.

20120805-105046.jpg
First, they will forced you to exposed your real weight!!! Hahaha. Ok. Serious. You need to fill in your details and also your goal weight. By that, the apps will estimate the total calorie that you should take in a day.

20120805-105339.jpg
For my case, total of 1200 cal per day. Click on the ‘add diary’ button, and it will lead you to,

20120805-105443.jpg
…this section. You can update your daily food intake by filling in your breakfast, lunch, dinner etc, cardiovascular (if you perform any workout that day) etc.
Pandai2 lah isi 🙂

This is how your drop down menu for food selection look like.

20120805-105750.jpg

20120805-105939.jpg

And here’s a sneak peak of how much calorie you gained if you had Laksa Sarawak for breakfast. Be prepared.

20120805-110058.jpg
Same goes to roti canai & cheesy wedges (based on my own experience huhu). Whenever I almost exceed the 1200 cal goal per day, I hop on to Rebecca and start work out for 30 mins.

20120805-110340.jpg
This is my graph for this week. I just started this week.

Before this, I only fill in my calorie diary AFTER meal. Now, I took the inisiative to check my potential breakfast, lunch,dinner & snacks total calorie BEFORE I took the meal. But I learned it the hard way though. After 5 days of menyesal, baru start monitor :p

So, this is the other method that you can use besides consuming the commercial weight loose supplement/shakes. It is very easy to use! As easy as driving to McD drivethrough!

Personally, I really like this apps. Now I know exactly what to eat and what not. Oh and did I tell you that my sister used this apps and loose 6 pounds already?

Yes, hurry. Go to the apps store now. And dont forget to add me, Binikedek :).

Last but not least, this apps is FREE!

Ariana’s Kurungs

I just saved RM237 from buying kurungs for Ariana. Referring to my previous entry, 1 kurung RM79 T_T

20120804-150332.jpg

20120804-150347.jpg

20120804-150400.jpg

She refused to model for the 3rd kurung.

All kurung were a bit bigger for her size because, Im a greedy mommy. Hehe. The 2 blue kurung were made of designer cotton (RM40+ per yard), and it would be a waste if I made ngam-ngam her size because kids grow! Her last year punya kurung, boleh jadi skirt paras bawah lutut suda -_-“. Sayang seja.

Anway, baju kami x sedondon this year. Kasi can Ariana pakai kids kurung sebab, kalau ikut mommy, memanjang ja English Rose nya :p

So, in 2 days, I made 3 kurungs. My greatest achievement soo far for my 4-days off project.

And yes, my confident level boosted up after the 3 kurungs. Maybe next time, my own kurung lagi kan? 😉

Offdays Project : Baju Kurung Ariana

Saya kan, mau beli baju raya ready made ja untuk Ariana. Jadi hari tu cuci cuci mata lah. Jumpa satu fb yang jual baju ready made but my oh my….PUNYA MAHAL! Nda tau lah mungkin itu standard harga ready made kurung for toddlers, tapi kalau mengikut pengiraan saya, it shouldnt reach RM79 for a 3 years old punya baju kurung. Atau mungkin saya adalah cheapskate? : /

Anyway, sebab terkejut dengan harga tu, tapi Ariana mesti jugak ada baju raya, maka saya mengumpul kain-kain Ariana Dan hantar ke rumah Kak Aza and mintak mak Kak Aza tolong potongkan. Potong seja sebab this offday saya bercadang untuk…drumrollsssssss.. JAHIT SENDIRI!

20120802-053949.jpg

Dua kain di bawah tu mak Kak Aza yang potongkan. Cuma kain hitam tu yang saya potong sendiri. Saya kan kurang sikit (eh banyak sebenarnya) dalam urusan ukur mengukur ni. Jangan tidak tahu ya, ukuran baju kurung pun ada formula, as what I had been taught by Kak Aini. Hehe. Kalau bag tiada. Straight forward ja potong. Hehe.

And to to keep me in the safe zone, saya buat ini ;

20120802-054613.jpg

Bikin pattern sendiri based on kain yangsudah di potong. Hehe. Lain kali kalau Ariana membesar, saya tambah ja besar pattern ni.

Jadi, semoga saya berjaya menjahit baju raya Ariana.

PS : Pernah terbaca somewhere yang tidak semestinya orang yg pandai jahit bag, pandai jahit baju dan tidak semestinya org yg pandai jahit baju, pandai jahit bag jugak. Tapi kalau pandai dua-dua, itu sudah hebat!