Highlights for 2011

To keep the tradition on, here are my highlights of 2011 🙂

January – Is the month where I started to be sew-maniac & fabric worm. Gila beli kain, hari2 mau jahit baju untuk Ariana. U can refer to the ‘Mommy-Made’ tab under my header to see dresses that I sewn for Ariana. January also is my first time to Semporna. Went there to visit Enchek Kedek’s brother sambil cuti-cuti. Ariana’s first river cruise and many-many posts on Growing up with Ariana.

February – A lot of Growing up with Ariana’s entry.

March – My birth month. Received Macbook as a present from Enchek Kedek, and bought a house in Miri. Started my diet plan ( and actually loose few kgs) and Ariana stopped using pacifier!

April – Ariana’s first trip to Kuching and we went back to KK by road. In loving memory of April Tanisha.

May – Agreement signing of selling our ouse to our boss, suddenly cancellation of operatorship transfer which means, we still have to stay in Bintulu, then I permed my hair and bought 2 Coach handbags due to depression -_-” . Frankly, this is the month of cabaran. I spent most of my time termenung. No doubt that I was not-myself all the time. There are people who understands us, and at the same time there are people who are happy to see us in that situation. But im glad to have my family & friends.

June – Attended Alfurqan&Keyya and Bob&Syl wedding reception in Miri. Received confirmation from boss that we are going to move to Miri. Alhamdullillah. Started working in Miri in mid June. Started Maisara Marie Handmade Bags 🙂

July – Started my 1 month stay at the hotel alone. Family still in Miri. To and fro Miri-Bintulu by bus. Started Miri house renovation.

August – Bulan puasa. Sewa bilik for 1-2 weeks before moving into our house. My first time driving alone Bintulu-Miri. Moved into our new house, and thief broke into our house after we stayed there for 2 nights. They stole my sewing machine and I cried like crazy. This month also me & Enchek Kedek left Ariana at Sibu for longer period since that we need to do the house moving thingy. Celebrated first & second day of Raya at Sibu.

September – Went back to KK for Raya. Hantu bonceng ikut kami balik rumah. Start with the Everyday is Baju kurung Day to work.

October – LHDN finally refund my overpaid income tax. Got my Hello Kitty Debit card. Went to KL @ Penang. Ariana’s first trip to KL and me & Ariana’s first trip to Penang. I like Penang. I want to go there again. Activate back my twitter account.

November – I surrendered my self to the dentist with a lot of fixing need to be done. Ariana’s first baby doll, which she never forget to feed with nenen.

December – A month of birthday celebration. Had our Kenduri Doa Selamat for our Miri house and Ariana’s birthday party. Famillies from KK and Sibu came to Miri. 🙂

I guess that is all. Not much highlights except for May through August.

Highlights for 2010 & 2009.

 

The Bubblegum Hobo Bag

These bags already uploaded to my FB page. Ready stocks & for sale for those who interested 🙂

The sewing studio of mine

Two nights ago I cleaned & tidy up all my sewing stuffs. My sewing studio (ehem) are getting messy and congested each day.

The outcome of the so-called of super tidy is this.

20111226-112318.jpg

Previously, Ariana’s baby cot was inside this room too. So you know how congested it was. It is hard for me do fabric cutting too. Btw, I cut my fabric on the floor. This room could not accomodate a proper cutting table. But im fine with it.

There’s only one thing that I did not do that night.

20111226-112633.jpg
I desperately need a proper cabinet with doors so that I can store all my fabrics, tools and the other small stuffs. Forget about the build in cabinet that I mentioned before because all I need is just the cabinet. Besides, Im tryig to be moderate here. Hehe. I think i need to put it in my next month list. Cari yang paling berbaloi.

Bag orders and on going project

For 2 days I slept at 4 in the morning. Sangat eager to finish up all the bag orders and for my up coming project. Layan sejalah lah project tu ya. Soon to be expose. Sekarang belum. Orang tertentu seja sudah tau. Harap-harap orang tertentu itu tidak bising. Hehe.

Anyway, tadik Enchek Kedek bawak saya pegi photoshoot for bag orders yang sudah siap. He asked me to wear white, so that colour bag lebih outstanding. He was planning to go somewhere for the photoshoot, but instead, saya ajak dia ber-photoshoot di depan rumah seja. Hehehe. Eh.. Kami kan ada lense best, gambar tepi rumput terbakar pun gambar tetap cantek. Muahahahahah.

This is the most favourite fabric setakat ini. Dan setakat ini jugak, fabric ini ialah paling bikin menangis mau jahit. Sebab pertama, ia ialah cotton. Saya tidak terer jahit cotton. Sebab kedua, cotton perlu interfacing/batting/pengeras. saya tidak terer jadi saya pakai kain jeans supaya bag tidak terlalu lecak. Sebab ketiga, dapat imagine saya menjahit sambil menangis. Hehehe. Tidaklah. kain ni sebenarnya ialah designer cotton by Amy Butler. Harganya mahal dari cotton biasa. dan saya perlu gunting kain ni mengikut bunga nya supaya ada lah ruap simetri sikit. Jadi dalam kes ini, banyak jugak kain dengan sengaja terbazir gara-gara mahukan bunga yang simetri. Tapi hasilnya puas hati, kan?

Gambar bag terlalu kecil. Huhu. Tapi ini ialah bag oil cloth. My favourite sebab senang buat. Ambik masa 2-3 jam untuk siap. Tensi pun kurang. Design sama dengan hobo bag yang saya buat sebelum-sebelum ini. Tali jugak adjustable. Boleh pakai secara sling atau crossbody.

So these bags saya jahit sampai 4 pagi, sebab startnay pun jam 12 malam sudah. Walaupun mereka (peng-order bag) cakap tidak perlu kelam kabut bikin, tapi saya cuba jugak siapkan secepat mungkin. Lagipun, bag ni sudah delay seminggu akibat saya dan Ariana demam. Hehe.

Jadi sekarang I am on my new project, dan jugak sambil tunggu new oil cloths to arrive for the next order.

Till then, Tata Titi Tutu.

PS : Nah..3 entry dalam masa 2 jam.. Hebakkan?

December Birthdays

December ialah bulan kelahiran Enchek Kedek dan Ariana.. Jadi birthday haruslah ada birthday cake kan? Jadi bulan ini ialah bulan saya kuat makan cake..and I am not proud of it.. Pffft!

Last Friday Enchek Kedek baru balik dari Bintulu for course. That day jugak mama & Ruth balik KK suda. Jadi tinggallah saya dan Ariana seja sepanjang siang, maalm baru Enchek Kedek sampai. Jadi saya plan lah kunun bikin suprise. Tapi sebab kaki tangan tidak cukup, suprise itu tidaklah suprise sangat. More like wife menyediakan makanan makan malam (memang sepatutnya jugak), ada cake (eventhough Enchek Kedek sudah warning dai tasuka cake), birthday present dan friends.

Enchek Kedek meninggalkan zaman kegemilangan 20-an dan melangkah masuk ke zaman 30-an. Cake ialah cake last minute. Beli di bakery. Kriteria cake, tidak rich & heavy dengan perisa (contoh : heavy cheese, moist chocolate indulgence bla bla bla..), bersaiz kecil (khuatir tidak dapat di habiskan) dan comel. Kerna di khuatiri juga Binikedek kasi habis sendiri sebab takut rasa membazir dan jugak sebab orang di rumah ni bukan peminat makanan manis-manis kecuali saya tapi saya on diet. Phewww.. Explaination yang panjang.

Dua orang seja tetamu kami. Hehehe. Enchek Kedek & si Jack baru sampai dari Bintulu. Keyya lepak-lepak di rumah sementara tunggu diorang sampai.

Lepas nyanyi birthday song, sibuk2 mau potong cake, Ariana sibuk-sibuk pegi calit cream & makan -_-”

Bukak present! Harman Kardon. Macam bunyi ala-ala Jawa pulak kan.

Actually, Enchek Kedek memang sudah tau apa present dia, sebab sudah request kan. Tapi, to make it more fun, saya balut jugaklah, pakai wrapping paper Ben10. Hehe. Tapi saya sempat bergaduh dengan Ariana berebut wrapping paper tu sebab Ariana ingat Mickey Mouse -_-”

Acara not-so-suprise birthday di akhiri dengan Laksa Sarawak. Paling senang kan, itu ja yang I can think of dalam masa jangka pendek. Last minute plan kan.

Tapi Im glad that Enchek Kedek puas hati. 🙂

Enchek Kedek ada menghadiahkan diri dia sesuatu dan saya sangat gembira dengan hadiah yang dia hadiahkan dirinay sendiri itu. 🙂

 

Tin Tea Set

20111223-115604.jpg

Comel kan?

20111223-115828.jpg

Tin tea set ni saya beli di Parkson Miri, time sedang que untuk bayar di counter. Ada beberapa jenis set tapi paling saya suka this set. Tapi tinggal satu ja. Itu pun display punya.

20111223-115954.jpg
Display punya ada plastik, so tidak apa lah.

Lepas ni rasanya mau collect things like this lah. Sebulan satu set. Sudah tengok di ebay tadi. Yang vintage punya pun banyak. Terus saya mau payday cepat2 lagi. Hehehe.

Ok. Minum dulu.

20111223-120122.jpg

Budak demam duduk katak

These few days I was occupied by my sick daughter. She caught fever on my 1st day off and until tonight.

20111217-220116.jpg

On the first day, brought her to Colombia Asia. Tapi semua ubat yang doctor kasi tidak toddler-friendly. Jadi kirim salam sejalah Ariana mau makan.

The next day, pigi Klinik Harmoni, where she said NO to the doctor when the doctor tried to give her a toy. -_-”

This time, ubatnya adalah toddler-friendly, tapi, masih susah jugak lah mau kasi makan. Saya pun tapaham. Rasa ubat sama macam Scott’s emulsion orange flavour yang Ariana selalu makan, tapi, kenapa meti ubat demam tu kami terpaksa bergusti untuk kasi makan?

Tadi panas Ariana datang lagi. Tapi kami gagahkan jugak gusti dan ubat berjaya di telan semua.

Hopefully Ariana sihat lah esok ya. Kalau tidak bergusti lagi.

Oh ya. Tadi belikan botol air baru untuk Ariana. Pemangkin semangat untuk minum air, supaya dapat redakan panas badan nya tu.

20111217-220629.jpg

Oh.. Berkenaan dengan topic entry ni. Ini dia budak demam duduk katak. Kami panggil ni duduk katak.

20111217-220849.jpg