House moving!

20110811-094914.jpg

Seawal 8 pagi diorang datang untuk loading barang-barang kami ke dalam lori. Kami laki bini pulak bangun seawal 8.15 pagi. Heehhe

20110811-095018.jpg

Awal-awal pagi jugak Enchek Kedek mengusahakan hasil tanaman kedondong dan limau untuk di bawak ke Miri. Pokok avocado terpaksa di kasi tinggal sebab sudah hidup segan mati tak mahu jugak.

20110811-095427.jpg

So bermula hari ini, kosonglah sudah rumah kami. Sejak beberapa hari ni jugak posmen tiada datang ke runah sebab saya beli barang online sudah saya alamatkan ke office di Miri. Mesti posmen yang selalu cerita2 dengan saya tiap kali menghantar barang akan tercari-cari saya. Hehehe.

20110811-095722.jpg

Lepas ini kami akan memecut ke Miri pulak untuk mencuci rumah dan membeli lampu! Yes. Rumah belum ada lampu. Nanti sampai Miri update pasal lampu lagi.

Till then, tata!

PS : Ini barulah dugaan puasa! Tiada sahur tapi kerja berat. Tapi Alhamdulillah semuanya dibpermudahkan jugak. Dan kami laki bini menghentam sushi king semalam macam makan untuk sahur terus -_-“

Asyraf Haziq

Im sure u guys heard of or watched on the news about the riots in London, few days ago.

This morning, I read an online news and opened youtube to watch our Malaysian student who was pulled of his bike, punched and broke his jaw into 2, and when somebody came who appears to be ‘helping’ actually mugged him! They stole his PSP, handphone and a ‘tapau’ for him to tapau his food after berbuka puasa. He was actually on his way to his friends house for berbuka. Kesian kan? He was bleeding!

The on scene video

At the hospital

Hopes he recover soon, soon enough for him to celebrate Hari Raya with his family.