Growing up with Ariana

That day when I was still in Bintulu, Little Miss Ariana demam. Kesian. Badan panas, then muntah lagi.

Brought her to the doctor, and as usual, menangis even sebelum masuk jumpa doctor lagi.

Then masa nurse cuba untuk bagi Ariana makan ubat denam, seperti biasa jugak, Ariana nangis. Then datanglah satu orang nurse ni terus marah-marah Ariana sebab nda mau makan ubat. At first saya kebingungan jugak. Macam teda child psychology pulak nurse ni. Budak sedang nangis nda mau makan ubat, then dia datang pegi marah-marah pulak. Macamlah si Ariana heran dan akan berhenti menangis. Tambah kuat menangis ada lah. Me and the other nurses pun buat tidak tau ja dengan nurse garang tu, dan terus memujuk Ariana makan ubat.

Im her mother. So i know lah kalau di marah, tambahlah Ariana nda mau. Hehe.

20110806-011838.jpg
Muka baru lepas menangis. Kena pujuk pakai Ribena yang saya bekal dari rumah, tapi Ariana nda mau minum. Puasa kan. Saya tidak ada rasa Ribena tu manis atau masam. Hehe. After that saya belikan dia susu soya. Demand lagi tu, mau yang sejuk. Terpaksa mommy keluar silap mata mengeluarkan soya tidak sejuk dari peti sejuk.

Sampai sekarang saya masih ingat cara nurse tu marah Ariana.