House to Home 3

Hari ini tiada pegi melawat rumah.

Tapi ada pegi melawat tukang jahit langsir sebab mau bayar deposit. Juga mahu finalised kain mana yang mau pakai. Kayu rail mana yang mau pakai. Saya jugak kasi tengok tauke design langsir dapur yang saya mau. Hehe. Dia setuju untuk buat design begitu untuk saya. Seterusnya, saya pergi beli kain langsir untuk dapur. Kain biasa seja sebab design terhad dan Enchek Kedek buat-buat tidak tahu seja bila saya cakap mau beli kain langsir dari tempat saya beli oil cloth selalu. 😛

Oh. Sebelum pergi membeli kain langsir, saya tengok di FB, tuan punya Button Point banyak meng-upload gambar stock baru yang sampai. Saya pun laju-laju urus semua urusan supaya boleh pegi Button Point. Semua cotton dia bikin gergitan. Cuba lah kalau cotton-cotton itu ialah oil cloth, memang saya beli. Sebab saya punya cotton di rumah masih banyak belum pakai. Mana tidak. Jarang sudah jahit baju Ariana. Nda pa. Budak tu sedang membesar dengan laju. Nanti minggu ni bikin baju, minggu depan tidak muat sudah. Apa? Tidak percaya? Sekarang Ariana berumur 1 tahun 7 bulan, tapi sudah pakai baju untuk umur 3 tahun. -_-“. Perenggan ini khas untuk bukan cerita pasal rumah.

Berbalik kepada tajuk, kira-kira stop dulu task House to Home ni sebab sudah selesai, buat masa ini. Tunggu grill & langsir siap, baru dapat meneruskan lagi task yang seterusnya. Jadi, kita kan berbalik semual ke cerita pasal saya rindu rumah. Mau balik rumah. Mau jahit bag jugak. Gitu-gitu lah.

Bye!