New bag & neck pillow

Saya kan, nama seja pandai buat bag, tapi, selama saya ulang alik Bintulu-Miri-Bintulu kan, beg pakaian saya ialah ini.

20110714-035455.jpg

Shopping/recycle bag. Haha. Saya mau beli bag yang biasa dan tidak berapa besar untuk saya, tapi bag2 yg ada di rumah semuanya besar-besar belaka.

Hari tu ada lah saya jumpa bag murah. RM25. Design pattern nya ala-ala LV gitu. Hehehe. Tapi Enchek Kedek nda kasi saya beli sebab membazir. Nanti sekejap pakai terus koyak.

Jadi.. Jadi.. Jadi.. Tadi saya jalan-jalan pegi Parkson. Ada sale dari hari tu. Ada jugak bag yang saya intai-intai dari hari tu lagi. Jadi tadi saya pigi intai lagi. Ada 20% off! Terus jadi murah RM30 dari harga asal (duh~). Terus check dompet. Erm. Saya ni jenis yang pemalas mau pigi atm ambil duit. Jadi tadi duit dalam dompet pun ngam-ngam seja. Jadi proceed membawa bag ke cashier.

One thing that I love about this bag is, PINK!

20110714-040651.jpg

Lepas tu, saya beli bantal untuk leher lagi pasal tu hari punya trip, mengantuk dari night shift tapi nda dapat tidur sebab nda selesa. Hopefully bantal yang saya beli ni dapat memberikan keselesaan lah.

20110715-071900.jpg

Saya tidak berniat untuk beli bantal yang kiut ni. Saya mau beli yang biasa seja. Tapi pusing-pusing dalam Parkson, teda pulak. Time turun escalator, terteropong bantal cute ni di kids department. Oleh kerana masa cemburukan saya, dan mcD yang saya tapau tu sudah berpeluh-peluh dalam plastik, saya terus beli dan balik ke hotel dengan gembira :).

20110715-072425.jpg

Bantal beruang comel in action. Ariana pun ada bantal macam ni jugak.

20110715-072902.jpg

Ok. Mengantuk. Bas pun sudah bertolak. Saya tidur dulu ya :).

Communicating through FB

Saya kan, dulu, sudah terbiasa untuk tidak ber-communicate dengan Enchek Kedek secara jiwang melalui laman sesawang muka buku. Sebab Enchek Kedek marah. Kenapa jugak mau tunjuk sama orang jiwang-jiwang gitu. Hehehe. Tapi time tu saya tidak faham, dan saya cuma mampu merajuk seja.

Then recently, bila pasangan kekasih di kalangan kawan-kawan kami berkomunikasi dengan ayat-ayat yang jiwang di fb, saya akan ketawa atau ke-gali-an. Terus Enchek Kedek jawab, ‘Jadi yang kitak tulis dulu tu, orang sik tetak/geli baca kah?’. Hehe. So I learnt my lesson well.

Tapi, maybe diorang ada reason sendiri. Maybe credit habis. Maybe salah seorang pasangan berada di kawasan yang tiada line seperti offshore. Ataupun pasangan kekasih berada berjauhan. Jauh! Yes. Ada alasan kasi wallpost yang geli-geli untuk Enchek Kedek :P.

Tapi kan, yang masih saya tidak faham sampai sekarang, mau communicate pasal beli designer-handbag-mahal-mahal-harga-ribu-ribu pun communicate through FB jugak kah? Mustahil nda dapat top-up credit handphone kalau mampu ber-handbag ribu-ribu. Hehe. Kalau baca status atau wall post begini pun saya akan ketawa. 

So sorry. Really cant help it. Hehe. Memanglah suka hati apa mau post, tapi mata saya tidak dapat terlepas pandang bahh.. Memang terpandang jugak.