Aura menjahit datang tadi

I just realized that I stocked up a lot of cottons recently. Quite a lot for me because I didnt have the time to sew this lately. And yesterday, my package from Etsy arrived with 7 yards of cottons by Rilet Blake. Nah.. makin banyak.

And today, the aura of sewing came! Thank God. I used the cotton that I bought 3 months ago. To prevent it from being out-dated by my eyes. 🙂

And this is what i made today.

Kanak-kanak tidak pandai duduk diam. jadi gambar haruslah blur dengan tidak sengaja.

Betapa blur nya gambar.

So here it is. The striper tube dress/tops for Ariana.

Hope to make more soon. Sayang itu kain-kain.

Lunch @ Beaufort

Hari tu kami singgah di Beaufort untuk jumpa bapak for lunch. Bapak ngam-ngam di sana for car service.

So kami makan di Restoran Malaysia. Sedap! Masakan cina tapi restaurant owned by a muallaf.

20110421-111457.jpg

Tengoklah ni budak. Bangun tidur terus naik atas meja & join makan.

20110421-111553.jpg

Baju yang di beli dari FB Kedai Cira. Dulu saya pernah post d blog pasal mencari baju ni. Last2, saya sendiri jugak jumpa. 🙂

20110421-111701.jpg

Abah nya tolong pegang camera. Ariana nda kuat.

More or less the same..

Masih penat selepas road trip lepas. mau update blog pun tiada apa yang mau di update.

Esok saya sudah start kerja. Collegue saya datang ke rumah kemarin untuk membeli cage dorang si Smokie Cry . Bukan ambil-ambil. Dia beli. Since that kami pun sudah kucing-less, akibat di curi oleh pencuri yang hati-less.

So my collegue told me that all the DCS (benda yang saya monitor tiap kali kerja malam tu), sudah di cabut dan di pindahkan ke Lutong. Means kami benar-benar akan pindah ke Lutong, Miri. Selama ni banyak dengar rumours yang kami tidak jadi pindah. Sudahlah sudah beli rumah, keluar lagi rumours2 yang tidak bertanggungjawab tu. Huhu.

Tapi, since that it is already confirm, jadi semangat saya untuk memikirkan idea menghias dan memenuhkan isi rumah (of course depends on budget), semakin berkobar-kobar. Mama bilang, ‘Ila jahit lah tabir sendiri’..  Pleasure

Anyway, ada kawan saya cakap, our new office in Lutong ialah di 3rd floor, dan ialah haunted. Saya pun kononnya takut lah. So I told Enchek Kedek lah pasal itu. Terus Enchek Kedek jawab, ‘Jadi, kitak pikir, tempat kerja kita sekarang tu hantu-less kah?’.

Betul jugakkk.. Sebab saya pernah dengar suara perempuan berbual-bual dalam jam 9-10 malam. padahal, kalau malam, memang saya satu orang ja perempuan yang berada di plant. hurmmmm…