Mesin jahit ku…

Mesin jahit ku…

…yang mini & portable~


Cute kan… Sudah lama di cari, akhirnya Kak Aza yang jumpa & tolong belikan di Kuching.

Saya kan kesukaan tengok blog-blog orang yang menjahit baju untuk anaknya sendiri. Then saya juga kesukaan menengok website yang jual designer fabric. Macam cute ni kalau di bikin baju Ariana.

Tapi since that I am starting with totally zero knowledge of sewing..apatah lagi pakai mesin jahit. Memang langsung nda pernah. Jadi menggunakan pemikiran saya yang waras pada ketika itu, lalu beli mesin jahit mini ini. Boleh pakai bateri, boleh pakai elektrik.

Nasib jugak pemikiran saya ketika itu waras. Sebab, baru dapat mesin jahit ni, dari lepas maghrib sampailah sekarang baru dapat figure out cara memasukkan benang dengan betul. Sikit lagi putus asa. Kalau tadi saya beli mesin jahit yang betul2 punya, sia-sia putus asa. Itu pun Enchek Kedek sudah turun padang sebab bingung tengok muka bininya yang bingung dari tadik belum lagi mula jahit apa2. Credits to Enchek Kedek lah sebab dia yang berjaya menyelesaikan kebingungan saya.

So hari tu di Sibu saya suda membeli kain flanel. Mau buat patchwork untuk di jadikan selimut Ariana. Tapi memandangkan hasil jahitan saya tadi amat menarik perhatian, saya start pakai kain harga RM3.50 semeter dulu lah. hehe.. Sayang tu kain flanel kalau saya tiba-tiba putus asa lagi.

Thank you Kak Aza sebab tolong beli mesin comel ni & sebab standy YM sementara saya men-try mesin tu tadi.

Most probably hujung bulan baru start projek lah. Esok sudah start kerja. Then next week pegi Miri for MME Course. Then pegi KL lagi for mum’s convo. Buat sementara tu, pi sambung-sambung kain ja lah.

PS: Tengok sejauh mana hobi ni bertahan. Felt craft dulu sudah tergendala habis. Sylvanian Famillies masih macam tu jugak. Tapi My Little Pony masih steady. Masih ada kena sisir2 rambut oleh saya.

PSS: Nda sabar mau start belajar buat baju untuk Ariana. Kalau dalam masa 2-3 bulan teda update pasal baju, kali sekurang-kurangnya ada lah tu update pasal lapis meja baru saya. :p