My Wish List (attn to: Enchek Kedek)

Kalau kamurang perasan lah kan, almost semua tempat blog orang yang saya pergi melompat-lompat (blog hoping) ada buat wishlist.

Ada apa pada wishlist? Itu yang saya fikir dulu lah.

Then sejak beberapa hari yang lalu, saya sudah mula merasa mau barang-barang, gadget-gadget serta keinginan-keinginan which eventually leads me to this so called..

‘BiniKedek’s WishList’

1. Due to kebaikkan hati saya semasa pregnant last year, meng-handover laptop saya kepada bapak sebab laptop bapak sudah rosak screen (dan walaupun sudah di offer utk di belikan laptop baru tapi bapak nda mau jugak), maka saya adalah laptop-less.. and Im okay with that.. sehinggalah saya rasa saya mau laptop. Hari tu sebelum dapat iPhone, saya mau iPad. tapi time tu nda tau pulak yang iPad tu nda boleh di pakai untuk menalipon orang (imagine me holding the ipad to my ear sambil ‘HAllooo?”)… Jadi, I want a laptop.. Netbook pun bolehlah.. Kalau imac, apa salahnya.. Enchek Kedek, sila ambik perhatian ya..

2. Sejak saya selalu boring dan selalu men-surfing internet saja, saya terjumpa produk Premium Beauty Croset.. Croset untuk perempuan. Setelah membaca testimonial dan berpuas hati, saya buat keputusan untuk ‘mahu’ benda tu. Tapi problemnya, harga nya setanding dengan harga laptop. Enchek Kedek pulak tidak bersetuju dengan croset yang berharga rm2k+ (sukahati dia ja kan nda mau setuju..). Jadi item ini jugak di masukkan dalam wishlist saya.

OK.. dua saja item dalam wishlist, sudah cukup lah.. Dengan adanya wishlist ni, maka dengan rasminya saya boleh:
– tiap hari bercerita dengan Enchek Kedek tentang dua item ni.
– tiap hari berangan-angan seperti menggunakan item dalam wishlist ni (works with the iPhone this year.. saya men-touch-screen henpon saya yang bukan-touch-screen time tu)
– buat-buat mengigau sebut ‘premium beauty croset’ then pura-pura terbangun and tanya Enchek Kedek, ‘kamek mengigau kah tadik?’..
– hari-hari surfing pasal ‘premium beauty croset’ depan Enchek kedek dengan menggunakan iphone (so that I can go wherever you go..)
– hari-hari explain dengan Enchek Kedek kebaikkan Premium Beauty Croset tu..

Seems like wishlist item number 1 tu kurang di ketengah kan kan?

Its okay.. He will remember about it whenever he starts DOTA-ing and me, being myself starts nagging wanting to use the laptop. Lagipun sekarang kan ada Ariana.. Ariana pun pandai kacau Papa main DOTA sudah..

Good Girl..

Tata~