Esok raya!!!

First time beraya di negeri orang.. selama ni, a week before raya suda ada muka saya mansau-mansau di KK..

This year jugak first time Ariana Maisara berhari raya.. Ariana masih lagi macam biasa, takut dengan orang.. Masih jugak mengekalkan status ‘anak kangaroo’..

Menghidapi perangai ‘susah-mau-tidur’.. Terpaksa bawak Ariana dalam kereta berjalan sampai Jambatan Lanang, tertidur dalam kereta n balik rumah sambung tidur..

Mommy mandi kah.. pegi toilet kah.. pakai baju di bilik atas kah.. sembahyang kah.. Confirm dengar suara Ariana menangis mendayu-dayu.. eh tidak..manada mendayu-dayu.. bunyi tangisan nyaring ada lah.. murah air mata Ariana kali ni.. huhu..

Tadi lepas mommy sembahyang, si papa kasi lepas Ariana.. laju ja dia crawling to mommy.. hehe.. kesian..

Mama cakap, time saya kecik-kecik dulu, sama lah perangai macam si Ariana ni.. kehulur hilir jadi anak kangaroo jugak.. takut dengan semua orang termasuk bapak sendiri..

Kira sekarang ni, saya lah merasa balik apa yang mama rasa dulu.. Tapi dulu saya masih kecil, nda kenal sama orang.. rasa selamat di samping mama ja.. so i know how Ariana felt.. nda sampai hati jugak biar dia nangis lama-lama.. layan ja, afterall, that is what a mother should do kan? Comforting her little baby..

bah.. esok pos gambar raya.. InsyAllah..

tata~