Baby Ariana

                       IMG_4851 IMG_4852

                         IMG_4853 IMG_4854

24th of March

Baby Ariana Maisara is now 3 months old

Keep up the smiling face and show of your gums..

Perkongsian almari…

Selepas genap 1 tahun 10 hari kami (Enchek Kedek & BiniKedek) berkahwin, baru lah pada hari tersebut 23hb Mac 2010, kami berkongsi satu almari bersama..

Before this, bukannya kami tidak mau share.. tapi keadaan tidak mengizinkan.. tidak.. bukan sebab saya lokek nda mau share with Enchek Kedek.. betul!!!!

240320101017Almari baju yang cukup besar to accomodate all my junks bajus..

240320101019

240320101020

OK lah.. puas hati lah.. sempena dapat ‘ba wau nun wau sin’, kami mem-purchase almari-baju-8-kaki-sungguh-puas-hati ni selepas mendapat discount about RM800.. then, di samping itu, kami mem-purchase set bilik tidur untuk 2nd bedroom.. dengan half price ja sebab kami beli ni almari, dorang sudah cukup banyak untung.. also almari untuk dapur..

Ini kira one of my room make-over punya project lah..

fuhhh…penat sekali dong..

phhheeewwwww….

Saya telah menghuru harakan layout blog ni kemarin… Sangat pandai..

Ceritanya begini..

I was sidai-ing clothes yesterday.. I think it was the 3rd trip punya clothes.. Cuaca sangat excellent yesterday dan matahari seolah-olah memanggil-manggil binikedek untuk menggunakan makcik toshiba.. di pendekkan cerita, makcik toshiba kerja 3 shift keamrin..

So, as I was sidai-ing the clothes…. i sidai terus si bulu lebat..

IMG_0174 Bulu lebat ialah teddy bear Russ yang saya demand Enchek Kedek bagi time zaman kami bergerek(ber-cewek-cowok).. Beli di Spring, Kuching.. named Bulu Lebat sebab that is Enchek Kedek’s ID in DOTA~ lalalala..

I decided to give it to Ariana.. Jadi kasi jemur so that kasi hilang bau.. n supaya bakteria lari bertempiaran sebab matahari bagi 5-star punya kepanasan..

IMG_0176 Time menjemur baju tuh, tiba-tiba rasa diri hebat terkeluar idea untuk buat my own blog header…

..di mana, beberapa percubaan menghasilkan header yang fabeles di mata saya sendiri..

IMG_0180 IMG_0184 IMG_0186IMG_0175

Lepas sudah dapat gambar yang seswai jadi header, kerja edit meng-edit lagi.. sampai ada satu tahap tu kepaloi-an terkeluar.. mau type text pakai photoshop pun boleh stuck sampai beberapa belas minit..

Bila header suda siap, check size header for my current template then resize my header ikut the size stated in my template.. tapi nda tau macam mana tangan boleh gatal pi tukar template pakai template lain..

Start dari situ lah blog jadi huru-hara.. widgets ke sana ke mari.. gambar ke tepi, tengah belakang.. saiz header lagi yang nda pandai cun.. then Ariana lagi nangis.. hehe.. itu not supposed to be in the list..sudah memang jadi tanggung jawab mommy nya..

Jadi baru tadi layout blog ok sudah..

Choosen simple background.. kalau white more better… tapi if its not colourful, then its not me.. biar 1 kaler, asal ada.. sebab tu kalau detergent pun saya beli Breeze Colour botol purple, penutup merah tu.. erm.. apakah????

header ini Jadi inilah dia header baru…

Description : Background, my blue pashmina yang tidak ber-iron, Ariana’s pink underwear a.k.a santut, my pink mouse, Ariana’s ‘I’m Adorable’ mittens, sNaPPinK, Arriana’s white blouse, Ariana’s rattle lion, Ariana’s ladybird sock & last but not least, si Bulu Lebat.

Sebagai penutup, gambar binikedek yang ber-rambut serabai tapi main ikat ja terus, still in pyjamas & belum berus gigi DAN Ariana yang adorable..IMG_0124 in front of our house

IMG_0116
cubaan untuk posing seperti gadis litar (tapi tidak menjadi…=p )