Shopping barang for bedroom make-over

Soalan : Di mana Ariana Maisara di dalam gambar ini???

After bangun dari tidur tengahari tadi (last nite working nite shift), kami bersiap-siap untuk pergi meng-happy-kan diri setelah 2 hari saya sedih sebab babysitter resign..

Upacara meng-happy-kan diri bermula dengan membeli ayam fresh di Choice Kidurong.. tahap happy 20% sebab me & Ariana just stayed inside the car.. malas mau keluar.. lagipun Ariana baru bangun tidur time tu..

After that, hantar ayam fresh tu ke rumah Abang Dol.. abang Dol masak untuk makan cdak shift malam ni.. tahap happy cuma 20% masih sebab stay dalam kereta jugak.. Enchek Kedek ja yang keluar hantar ayam tuh.. Tahap happy mungkin akan increased to 80% sekelip mata jika ada bahagian ayam itu untuk saya malam ni.. hehehehe..

Then lapar.. jam pun sudah 1300+hrs.. So Enchek Kedek pecut kereta untuk pegi makan.. mula-mula mau makan sushi.. tapi oleh sebab sushi akan di makan time kami celebrate 1st year annivessary nanti (note:Bintulu tidak ada banyak tempat makan yang special).. Jadi we headed to 2nd best place, iaitu pizza hut.. sebab saya suka the heavily loaded pizza tu.. Tahap happy 80% sebab perut yang lapar sudah terisi..

Selepas itu, singgah ke Guardian untuk beli sedikit barang keperluan.. Then intended to go straight to Sing Kwong untuk beli susu Ariana.. tapi, terlimpas Aussino.. terus teringat yang memang mau pi sana after payday.. I planned to do bedroom make-over after payday..erm.. senang cakap, after terima bonus lah.. heheheh.. Terima kasih Enchek Kerang (ramai orang mengeluh bonus tahun ni tidak banyak.. but for me, lebih baik ada daripada tiada,kan?)

Jadi, sampailah kita ke klimaks entry ni yang sebenarnya..


Beginilah keadaan kedai tuh setelah di ambush oleh kami.. hehehe.. Saya kebingungan mencari design yang cantik.. mula-mula mau beli yang ala-ala English Rose.. but Enchek Kedek said that it is tooo many flowers.. dia tidak suka.. actually, saya pun nda jugak berapa suka yang berbunga-bunga betul ni.. tapi yang English Rose tu murah.. hihi.. nda sampai RM100 pun.. Tapi sebab nda jadi beli, so tukar mindset.. cari yang simple.. then jumpa quilt cover warna hitam.. wah.. gothic nya.. trus imagine tidur atas katil pakai eyeliner tebal macam budak-budak chemical romance..
Ok.. benda-benda yang bergelimpangan atas lantai tu quilt covers & bedsheets.. Nasib sales assistant tu sabar dengan kami.. sebab utama semau tu bergelimpangan atas lantai pun sebab they put the King size di dalam-dalam.. jadi memang terpaksa korek keluar lah semua.. then bertemu lagi dengan saya yang mindset pandai tukar-tukar ni.. jadilah macam ni..
By the way, Aussino ada sales until 11 April.. kalau member, ada extra 10% lagi..

Selesai cari barang-barang untuk make over bedroom, Enchek Kedek bersuara.. bedsheet untuk si baby teda kah??

Alalala.. si mommy n papa sibuk cari barang sendiri.. si baby di biar pakai bedsheet lama (baru actually cuma dia ada satu ja).. So we bought 2pcs bedsheet for her also lah.. hehehe.. boleh tukar-tukar nanti ikut tema katil parents nya.. kan babycot si Ariana sebelah mommy ja.. mesti ikut tema lah.. So ini ialah gambar sales assistant yang rajin melayan kami.. time ni dia sedang check bedsheet baby tu..

and I bought this.. cotton blanket.. single punya.. ermmm… untuk bawak pi kerja.. hihihi.. sekarang ni, nda kisah shift siang kah shift malam kah, memang sejuk.. sejuk sampai ke tulang.. oleh kerana selimut yang sekarang di bawak pi ofis ni too bulky.. n sudah lamaa.. so I bought new one lah.. ngam-ngam jugak offer.. RM30+ ja..

So these are our stuffs on the counter.. Paling bawah is quilt, di ikuti oleh my cotton blanket, then bedsheet putih (matching dengan semua kaler quilt cover), dark brown quilt cover, light blue quilt cover & purple towel for binikedek.. its about time for me to get a new towel.. sebab, yang baru-baru punya towel nda tau mana.. yang tinggal di rumah ni cuma yang lama-lama punya.. ada yang dari zaman politeknik punya towel lagi.. erm.. murah.. I bought yang size paling besar.. before less RM69.90.. after less+ member punya 10% less, jadi half price..

Tahap happy???… 659.95%… paham-paham ja lah..
Esok will be another stuff hunting for bedroom make-over.. Mesti kamu terpikir, macam-macam ja si BiniKedek ni.. mau make-over bedroom lagi kunun.. hahaha.. u dont know how our bedroom really look like right now..
ish Ariana ni.. lepas tidur nda kemas..
erm.. so can u guys spot Ariana in the first picture?? gambar paling atas tu???… Actually, kami penat gendong dia, n kami dalam kedai tu pun agak sangat terlalu lama jugak.. last-last Enchek Kedek bagitau sales assistant tu, saya kasi tidur baby dalam ni ah.. sales assistant tu speechless.. for those yang kenal Enchek kedek, mesti kamu dapat imagine macam mana kan.. Ariana pun bagus jugak.. kali dia rasa sama macam babycot dia di rumah.. so diam-diam lah dia dalam tuh while kami sibuk2 lagi cari barang..
Saya sokong statement si Mimi Fiona.. bila kami cakap barang murah, please jangan menghangatkan lagi point dengan mengatakan, kalau di semenanjung lebih murah.. itu memanglah adalah sangat obvious.. harga barang semenanjung dengan sabah&sarawak adalah berbeza..