lalalala… kerja kerja kerja lala…

LAst nite was my 4th nite working nite shift…

Serba sedikit about my work.. during nite shift, benda-benda ini lah di monitor oleh saya..

IMG_0481 Saya mem-babysit platform-platform yang handover control kepada kami.. namanya juga Bintulu Operation Coordination Center kan.. Jadi, my main priority ialah JANGAn SAMPAI ADA PLATFORM yang TRIPPEd.. we are talking about millions of $$$$$.. bukan millions of RM.. pernah time training dulu, one of our collegue accidently kasi tripped platform.. tekanan juga si kawan.. tapi we learn from mistake kan..

Babysite Ariana are much more easy than baby-sitting those platforms.. a lot that i need to consider such as TL pres, SC pres & level.. summore, handover note oleh platform2 tersebut yang mostly suruh ‘monitor closely’..

Di jadikan cerita, after 4 direct nite shift, semalam adalah malam kemuncak tahap ke-mengantukan yang melampau.. Mula2 tu tahan mata bukak FB, blogger.. bloghoping.. tapi tetap jugak berat kelopak mata. So i decided to take 5-10mins of nap.. supaya segar sikit. Tapi kalau 5-10 mins punya nap, haruslah ada alarm yang kasi bangun kan? ini tidak.. sampai uncle sebelah yang tolong acknowledge alarm DCS.. sudah lah buruk rupa tidur.. huhuhu.. Cukup lah.. sampai setakat ni ja sesi memalukan diri sendiri..

So after work, ready mau balik suda, hujan lebat pulak di luar.. SANGAT!

    IMG_0483 IMG_0484

Sudahlah si KElisa punya wiper ni macam malu-malu kucing ja mem-wipe.. terpaksa drive super slow.. what i meant by superslow is…

IMG_0486 eehh… minyak mo abis suda…

Tapi alhamdulillah I reached home safely.. sampai rumah, BB jehan n her mum ada d rumah tolong tengokkan si Ariana kejap sebab Enchek Kedek keja day shift..

So sekarang sepatutnya saya mengganti tidur untuk 4 malam.. tapi instead, saya mengganti entry yang sepatutnya di buat tiap hari..

Pernah rasa tidak di hargai??

Rasa macam penat-penat kita tolong orang tu, tapi bila kita mintak tolong balik, dia buat nda tau ja..

Mungkin sebab orang tu tidak perasan yang kita telah/sedang/pernah menolong dia..

Mungkin jugak orang tu sudah biasa dengan kehidupan dia yang selalu di tolong orang, sampaikan apa yang kita tolong dia tu, langsung dia nda nampak..

Atau mungkin jugak, apa yang kita rasa kita tolong dia tu, sebenarnya not certified sebagai pertolongan..

Atau mungkin jugak, kita rasa kita sudah/sedang/pernah menolong dia, tapi sebenarnya kita not helping at all..

Jadi kalau tiba-tiba perasaan tidak di hargai tu datang, buat nda tau ja lah.. sebab ada banyak possibilities yang membuatkan orang tu tidak sedar dengan pertolongan kita..

Mungkin jugak sebab selama ni orang tolong kita, tapi kita tidak pernah hargai.. Hukum karma..

;P Tiada kena mengena dengan saya.. saja ja.. hehehe..

Wedding bells

This year, few of my friends akan membunyikan wedding bells mereka.. hihi..

 

wan n bb Wan Razaleigh Wan Bujang & Bibi Nur Jehan bte Buniamin

19 March 2010 *just few more days…

ona

Mimi Fiona & Hafizal Coredope

79 more days till their big day..(*copy dari blog Ona..)

By the way, check out her preparation-serta-debaran-menunggu-hari-perkahwinan blog

 

kajun n amin

Junizah Jamalul Kiram & Mohd Aminuddin Jaffear

somewhere in October.. 10.10.2010 if not mistaken..

*Junizah best friend since high school until forever… wah.. cheeky nya ayat..

 

jerome

Jerome & Angel

Dec 25th if not mistaken.. kena refresh balik ni..

 

Last but not least, Maslyn Poh bte Zulkarnaen & Mohd Azry bin Aliuddin..

*no picture sebab puas mencari gambar dorang tapi teda..

 

 

Selamat bakal menjalani kehidupan suami isteri yang mithali tapi tetap maintain rock~