dorrgift idea???

InsyAllah.. kalau tiada aral yang melintang, menegak, membujur dan membulat, maka kami akan buat Ariana punya Kenduri Akikah bulan April ni.. and sekali dengan kenduri doa selamat pindah rumah baru..

Kambing sudah cari, AJK-AJK memasak jugak sudah ada..

Tapikan, time musim-musim orang kahwin sekarang ni, I really fancy tinguk all the doorgift yang cute-cute belaka..

Terus rasa mau buat jugak doorgift for majlis akikah tu nanti.. hehehe..

Okay.. brain-storming.. apa yang best untuk jadi doorgift untuk akikah?

Hari tu, time kami kahwin, masih ada lebih doorgift sapu tangan kecik-kecik kalerful.. Mum in law cakap, pakai tu ja.. Boleh jugak lah.. ndak jugak membazir..

Then I asked 1 of my friend, apa doorgift time anak dia akikah.. Bunga telur & kerepek.. erm.. kerepek.. lapar.. :p So i suggested to hubby, doorgift to include kuih gigit manis.. gambar tiada sebab kuih-kuih tu suda masuk inside my tummy.. hehehe.. nama ja gigit manis.. tapi nda berapa manis.. just nice untuk di rendam-rendam dalam teh tanpa gula..

Anak Beru punya majlis akikah punya doorgift, mineral water, sapu tangan kiut, mug in a cute paper bag.. *mug tu suda kami pakai.. hehehe.. Walaupun we didnt attend their kenduri, tapi sebab the next day kami pegi melawat Zaim, so kami dapat jugak lah doorgift tu..

Jadi, saya yang gatal tangan ni telah meng-google doorgift.. alamak.. punya kiut2.. ada yang bagi teddy bear kecik.. ada bagi pot-pourri.. gergitan tinguk.. tapi, mau kah pakcik pakcik marhabban tu dengan teddy bear kecik2 kiut tu? erm… doorgift tu meant for everybody kan???

Ada jumpa blog orang yang bagi Yassin kecil n di balut with a pink sugar paper.. cute nih..

So my decision was.. eh kejap.. ada hati lagi mau meng-order cupcakes yang kiut2 tu.. tapi sebab suda decided on kuih gigit manis, so kuih gigit manis it is..

and sooo… my decision was to get kuih gigit manis, cute handkerchief and Yasin lah for doorgift.. kira mau buat sendiri tapi nda tau mampu kah tidak.. cukup tangan kah tidak.. oh.. ada efa & min.. hehehe..

Tapi, sedia jugak sweets for budak-budak lah..

Then I saw jugak pelamin-mini for baby ni.. erm.. mana mau cari bahan kalau di Bintulu ni??? haha.. nda payah ja lah..

Kasih Seorang yang bergelar Ibu

“Anak x guna.. menconteng arang ke muka kami..pegi kau dari rumah ni..”

” Kau telah memalukan keluarga.. aku tidak ada anak bernama xxxx lagi..”

Ini adalah script yang biasa kita dengar dalam movie-movie.. and real life pun ada jugak kalau anda seorang yang poret (*busy body..sibuk mau dengar hot gossip dari kampung sebelah)

Tapi, selepas membaca ini, tersentuh jugak hati.. Betapa sayangnya wanita yang bergelar ibu ni kepada anaknya walaupun apa yang anaknya telah buat..

“Kak Yan bergegas ke balai. Tapi mereka tak benarkan jumpa Benjy. Kak Yan nak sangat jumpa dia, nak peluk dia. Nak cakap, walaupun apa terjadi, Ben memang anak mama. Mama tetap sayangkan Ben,” kata Kak Yan dalam suara tenggelam timbul kerana terlalu terharu.