DSC06539 DSC06541 DSC06544

Ariana ni.. nda sporting.. Mommy nya sibuk posing ala-ala Datin di back seat, dia sibuk isap tangannya…

DSC06546

Nda dapat bukak mittens Ariana so that she can suck her thumb.. sebab kukunya panjang n mommy nya tidak ada masa yang seswai untuk potong.. kerjaaaaa 12 jam… balik rumah ja, baby suda siok tdur.. nda boleh potong kuku kalau malam kan???..hehehe..

Journey To Sarikei

7th March 2010

The Kedek family went to Sarikei… untuk berjalan-jalan melawat Beru & family..

Beru adalah salah seorang kawan Enchek Kedek di Miri dulu.. married to Ani, n kami bersama-sama bersalin bulan 12 hari tu…

DSC06568

Ini lah kami.. Ani, Zaim, Binikedek n Ariana..

DSC06570 

Sesi ubu-ibu bercerita-cerita memperkenalkan anak masing-masing..

DSC06573

Sesi mata bertentang mata antara Zaim & Ariana..

Ariana : waah.. tinggi nya zaim..

Zaim : nang lah.. kmk ekot DNA mak bapak kmk.. tinggi tinggi belaka..

Ariana : Mun kmk ekot DNA papa kmk, kmk pun tinggi juak.. tapi mun ekot DNA mommy kmk, ketot lah kmk tok kelak..

DSC06579

Sesi bapak-bapak pulak memperkenalkan anak masing-masing..

Zaim : Kmk botak kedak bapak kmk..

Ariana : Hari ya papa kmk mok cukur kepala kmk.. tapi mommy kmk menangis-nangis sik suroh dolok.. time ya papa kmk dah pegang pisau cukur ngan foam gilette sambil nya suruh-suruh kmk tido..

DSC06583

Camtok lah rupa gaya mun ada anak kembar..

kami

Sebelum balik sempat bergambar di luar rumah.. Ani punya gambar saya harus edit time di lua rumah ni..

Time ni lah baru Ariana dengan Zaim memulakan drama diorang..bercakap-cakap lepas menangis..hehe.. macam tauk2 ja Ariana mau pulang sudah..cian Zaim..

kmi  * Gambar Beru tidak perlu di edit sebab dia sendiri tutup aurat pakai payung merah.. :p

Selepas dari melawat Zaim, kami direct pegi rumah Nek Teh, nenek perempuan Enchek Kedek.. selain dari nek Teh dan cucunya yang kami jumpa di rumah tu, kami juga berjumpa dengan…

IMG_0413 adik beradik si Rocky (may his soul rest in peace). Dulu I named her Kurap sebab dia ja satu-saunya yang berkurap dalam adik beradik nya.. Tapi Nek Teh sudah tukar namanya jadi AMOI…  Maka si Amoi lah yang menjadi penghibur hati Nek Teh.. nasib jugak si Amoi nda kena makan biawak..

Lepas tu, kami ke rumah Bu Ara lagi.. makcik kepada Enchek Kedek.. sangat mahir dalam bidang kek lapis Sarawak.. n semuanya sedap2.. sempat ambik satu ja resepi kek lapis songket Brunei dari Bu Ara, time order kek lapis last year..

Jadi, journey kami di akhiri dengan journey back to Sibu..

Ariana ni kira kategori boleh tahan jugak lah.. tidur nyenyak walaupun jalan raya bumpy-bumpy.. kali biasa suda sebab since dia masih dalam perut, parents nya ni selalu roadtrip ke Sibu & KK..

Tapi, sampai Sibu, lepas mandi, Ariana nangis nda berenti.. nda mau tidur jugak.. orang2 tua selalu pesan, kalau bawak baby jalan2, mesti panggil semangat nya balik.. and I did..

‘Pulang-pulang semangat Ariana Maisara.. jangan tinggal di Sarikei.. kalau di Sarikei teda orang kasi nenen.. kalau di Sibu ada..’

Tapi nda lama lah dia nangis.. tidur jugak akhirnya..sampai pagi baru mintak nenen… kepenatan road trip..