Rocky the rock-headed cat..

Rocky, seekor racoon kucing yang bikin panas..

03122009579

  1. Perangai nda macam kucing sejati..
  2. Perasan yang diri dia tu bukan seekor kucing.. few days ago, dia ternampak anjing yang lalu lalang depan rumah, terus dia berlari pantas mau attack anjing tuh..
  3. Terlampau active.. teda jugak kami bagi dia minum coke, tapi melampau-lampau active.. bila sudah penat, mengiau-ngiau mintak air mau minum..
  4. Lepas sudah minum, dia rehat bawah meja.. lepas tu, sambung lagi main..
  5. Pantang ada orang yang berdiri di luar rumah.. mesti dia ikut.. macam semalam, Enchek Kedek & Jack lepak luar rumah, so si Rocky ikut..
  6. Suka explore.. kalau orang lepak luar rumah, memang dia memberanikan diri pegi explore apa yang ada di seberang jalan raya depan rumah.. tapi kalau orang masuk rumah sudah, dia pun sibuk ikut masuk rumah..
  7. Mungkin Rocky ingat diri dia ni ialah seekor anjing.. ikut kemana ja kami pegi..
  8. Banyak kali sudah mau di sepak/terajang oleh saya sebab sibuk ja berjalan di celah-celah kaki.. Kalau saya jatuh macam mana???
  9. Rocky ialah kucing jantan yang belum akil baligh tapi gatal.. pantang tinguk orang pakai kain/dress/skirt atau apa-apa yang seumpamanya.. sebab dia sibuk ja mau masuk dalam kain orang..
  10. Rocky juga seekor kucing yang gila.. lari-lari dalam rumah nda tentu haluan macam kucing yang terlebih makan gula..

Reason for the above statement, maybe caused by kami yang tidak pernah kasi lepas Rocky dari cage nya..

Sekarang ni di lepas sebab dia sibuk ja mengacau process Atai untuk mengurat Smokie..

Belum cerita pasal Atai lagi kan?

03122009572 Ini lah Atai.. Pilihan hati kami Laki-Bini untuk di jadikan suami kepada si Smokie..

Smokie kan sibuk ja menyanyi siang malam pagi petang..

Jadi, Rocky ni, walaupun badan kecik, tap sibuk mau bawak Atai gaduh.. tu lah dia kena lepas dalam rumah.. tapi nda sangka pulak perangai Rocky melebih-lebih..

Nanti lain kali update pasal Atai.. belum ada gambar yang sesuai untuk di upload.. hehehe..

Live Writer

What is Windows Live Writer?

Tadi Emma tanya macam mana I do the cancel thingy macam ni.. cancel..

Orang bilang, malu bertanya sesat jalan..

Dulu pun saya pernah tanya dengan Cinoi macam mana dia buat tuh..

Jadi, for Emma’s step-by-step guideline lah ni.. manatau lain kali ada orang tanya lagi.. *perasan*

First, download lah dulu Windows Live Writer tuh.. what I did last time was, I googled for it, then download..

Senangkan?

Kalau senang, siaplah sudah… Skejap ja kan tutorial ni..

Seriously, itu ja step nya.. yang lain, for you to explore it yourself..

Ok lah.. kalau suda siap download, bukak application Windows Live writer tu..

<Start> – <All Programs> – <Windows Live> – <Windows Live Writer>

The rest, ikut ja apa instuction nya..

Once semua suda complete, i.e. linking ur blog to the live writer etc, then up to you lah to explore it..

Kalau rajin, banyak benda yang di jumpa.. kalau malas, button Publish pun nda jumpa..

So, kalau suda install dalam ur lappy, only can use the application on ur lappy ja lah.. Company punya PC nda dapat lah..

Jadi, selalunya kalau malas update blog, and bila laki tagih, suruh update blog, alasan yang di pakai slalu ialah, ‘tiada windows live writer’..

Padahal, sebelum ada benda tuh, dapat jugak update..

PS: Kawan-kawan yang ada pakai WLW jugak, kalau rasa ada yang kekurangan dalam entry ni, additional info kah.. apa-apa lah.. comment ja~.. Sebab I myself pun belum habis explore lagi.. M-A-L-A-S..