Barang mainan untuk orang tua

Enchek Kedek cakap, sejak kecil dia sangat jarang di belikan barang mainan.. Boleh kira pakai jari lah berapa banyak barang mainan yang pernah ada.. tapi nda pasti lah whether jari jemari kaki pun ikut di kira jugak..

Saya pulak, seingat saya lah, memang banyak barang mainan.. ada mainan masak-masak 3 kotak dulu.. main suka hati ja.. lepas tu kasi tinggal di bawah kolong rumah kerajaan di Lahad Datu dulu.. lepas tu, kena curi oleh pilak-pilak..

Anak patung, adaaa… besar… tapi puas conteng muka patung tu pakai magic colour.. time tu main sama si Jiji.. Jiji tu lelaki.. nda tau kenapa dia main anak patung dengan saya.. 😛

Paling last anak patung tu di kesan kena gonggong oleh anjing dan di bawak lari.. kalau nda silap lah.. masih kecil kan, either itu memang apa yg I myself saw atau pun daya imaginasi kanak-kanak yang melampau-lampau..

Then, kalau jiran ada barang mainan baru, mesti dia pi tayang dulu sama saya.. tapi nda mau main sama-sama.. terpaksa menangis.. then bapak bawak pi Emporium Ramai-ramai, beli mainan yang sama, then pi show off dengan jiran yang tadi tu, then akhirnya main sama-sama… (“- _ -)

Tapi kalau sudah tua bangka macam sekarang ni, masih ada barang mainan kah jugak?

Mestilah ada kan…

02122009562

Ica gemuk~ hehehe..

02122009563

Maybe tauke di kaunter tu boring suda tinguk muka kami slalu datang tapi nda beli apa-apa.. today is ur lucky day boss.. terima kasih kerana tidak pernah jemu melayan kami..

02122009564

   Okay.. ini lah hasilnya.. tapi baru ada satu game.. Grand Turismo 5..

03122009567Beli tadi pun dengan 1 extra joystick.. sebab nanti ada orang yang nda puas hati nda kena bagi main.. siapa lagi kalau bukan Bini Kedek.. Sibuk ja perut memboyot tapi main lumba kereta.. Tapi dont look down on me.. tadi lumba dengan Enchek Kedek, 3 kali menang pakai Nissan Fairlady.. kereta idaman yang belum mampu di beli.. eh, mampu.. kalau tahan mau makan nasi dengan telur ja tiap hari..

Resolution adalah sangat memuaskan hati.. expecially dengan kewujudan HDMI tu.. summore, skrang boleh beli DVD blu ray and tengok pakai ps3 tu..

Tadi bapak suruh bawak balik PS3 tu pi KK.. dia mau try/test/uji, apa yang bestnya benda tu.. kalau best, dia pun mau beli satu.. Okay.. daddy cool~

Jadi, complete lah sudah barang mainan yang ada dalam wishlist Enchek Kedek.. malam ni nda sure whether im going to sleep alone or not.. sebab mungkin ada orang tidur dengan PS3.. manalah tauuu kan… heheeh~

i-Phone, sudah di remove from his wishlist.. sebab dia suda bahagia ada ps3.. tapi i just ready my motorola pink lah for him.. sebab phone dia puas suda di lempar / tikam / terajang /tendang sebab hati kuat mau beli handphone tapi the current handphone nda pandai rosak..

Jadi, urusan membeli disc  game tu, dia sendiri lah yang urus.. bersama Wan n Jack..

Jadi, betul lah my imagination 3 panda yang bersarang di rumah ni selama 2 bulan nanti.. hohohoho~

Bibik dari KK

Kemarin, my sister arrived from KK.. ini ialah bibik khas yang di import to help me to clear all the stuff yang belum berkemas lagi sejak pindah rumah.. the reason is that, saya sangat tidak larat sudah mau mengemas..

01122009560 Gambar ketibaan pun mau di ambil jugak~

Tapi kesian, sampai ja dalam kereta, trus Enchek Kedek propose untuk bawak Ica pegi beli uniform.. Dia kan jadi bibik.. mau di belikan uniform french-maid lagi tuh.. hehehe..

Noticed the paper bag that she was holding?? Itu saya punya Muffin from Starbucks.. iya… kesian bah kami ni.. mau minum coffee starbucks pun terpaksa pegi Miri.. Actually I requested for Famous Amous.. tapi ica bilang teda.. akibat kecewa, minta kirim muffin ja lah.. sambil makan kit-kat di rumah sementara tunggu ica sampai..

Ica sampai, kami pegi kedai aluminium dulu untuk beli rail for langsir di bilik Ica.. haha.. ada orang mau datang baru mau sibuk pasang rail.. jadi selama ni, memang bilik tuh teda curtain.. curtain pun di import khas dari KK.. mama punya curtain.. But due to miscommunication, only able to pasang the curtain in Ica’s bedroom ja.. bilik yg satu lagi nda dapat sebab, kak Nibung tanya, mau brapa curtain.. I told her 3 curtain.. yang boleh muat 3 tingkap.. namanya jugak communication error kan.. hehe.. so Ica datang dengan hanya membawa satu curtain for 3 panels punya window.. hehe.. nda pa lah.. nanti Enchek Kedek hantar kami pi KK, ambil pinjam lagi curtain mama..

Lepas tuh, kami pegi makan.. actually Ica ja makan.. sebab kami masih kenyang makan nasi goreng pagi tuh..

Sempat kasi nervous ica..

: Kami nda makan.. kami makan roti canai ja sebab kami teda duit suda.. (sambil pointing to 1 roti canai yang kami dua share)

Ica senyum-senyum dengan muka rasa bersalah sebab sudah order nasi goreng pattaya.. hahaha..

Dia nda tau yang kakak sama abang iparnya ni lah yang paling rangkak makan.. roti canai tu sebab nda mau rugi nda order makanan sebab suda pegi restoran aliya.. sedap roti canainya.. macam makan kertas ja..

Lepas makan, kami beli towel and comforter set di Aussino.. Iya.. Bintulu ada Aussino suda.. haha.. ada tempat baru untuk menghabiskan mencari keperluan barang di rumah..