Another one..

I posted my 2009 summary suda..

tapi bila di pikir-pikir balik, almost all the highlights of my 2009 were unplanned i.e not in my 2009 resolution..

in fact, i dont even haf any 2009 resolution due to the non-achieve-resolution were bring-forward-to-new-year thingy..

okay, to sum up it all ,

  • I married a wonderfull guy.. Enchek Kedek, my very tall, not-so-dark and handsome-to-my-eyes husband..
  • Me and Enchek Kedek managed to buy our own house..!!!
  • I can cook!!.. sedap nda sedap belakang kira..
  • I work hard.. sometimes for 6 to 7 days straight and only get 4 days off.. which eventually gave me more experience plus extra knowledge in my new working environment..
  • I can understand and speak Melanau sikit-sikit..
  • I managed to clear off my credit card..
  • I managed to reduce 8kgs from my bodyweight.. but that is due to the endless morning sickness vomiting..
  • I also managed to gained weight until 78kg.. I was pregnant okay.. i used the pregnancy excuse very frequent so that I can eat a lot..
  • Im halfway to my 2010 new resolution.. I bought a lot of tudung,shawl,pashmina.. So you must know what my 2010 resolution is kan????
  • I hold 3 title in 2009 i.e Tunangan Enchek Kedek, Bini Enchek Kedek dan recently seorang Ibu kepada anak Enchek Kedek.. and Im loving it~

Okay.. tapi saya gatal hati mau buat resolution for 2010.. sikit ja lah.. which i think I can achieve..

  • Pakai tudung.. supply sudah cukup..
  • Save  more money.. referring to my number 1 resolution above, hair cut, hair perming, hair rebonding etc are no more applicable.. jadi boleh lah save duit..
  • Beli sauna set.. brapa harganya tu ah?.. If sampai beribu, nda mau lah..
  • Work hard!!!.. theres no such thing as Work hard play hard in my dictionary eventhough my company really really encourage their staff to do so.. sebab kami standby 12 hours.. erk!
  • err.. Work Harder so that my boss give me IPF yang tinggi and supaya dapat naik JG..
  • Since that I mentioned twice about WORK HARD, so at least to go for one holiday lah.. Kalau nda sampai ke Everest, pegi Gunung Kinabalu pun boleh lah.. Kalau nda sampai ke Hong Kong, pegi KL pun boleh lah.. Kalau nda sampai ke Bali, pegi ke Semporna pun boleh lah..

Okay.. soo long 2009.. welcome 2010..

Summary of my 2009

In January, Im still working at offshore and dying to transfer to onshore.. Alhamdullillah.. dapat pindah onshore, dapat pegi Bintulu lagi.. altho I kinda missed offshore life..

February, start kerja di Bintulu.. kerja baru..environment baru..tiada suda main dengan lube oil..teda suda top-up glycol..tiada sudah tinguk2 ikan di laut.. just tengok screen besar ja.. oh, n not forgetting, tiada sudah rasa ‘oh..esok hari khamis suda,pi offshore sudah..boring nyaaaa’.. Seriously, feeling utk pegi offshore tu kan sangat tidak best.. tapi feeling tidak best tu hilang after few days di offshore..

March, tiada special sangat.. haha.. tipu. March lah paling un-forgettable.. Just after 2 days saya masuk umur 24 tahun, saya sudah selamat di ijabkabulkan dengan Enchek Kedek..

April,sibuk buat majlis sanding di Sibu lagi.. samping2 tu, sibuk kerja jugak.. tempat baru kan.. mesti at least laju sikit lah catch up semua benda.. kalau nda, nanti bos marah.. kalau suda bos marah, terpaksa saya buat the i-dont-know face..

Then, somewhere in May, saya rasa, time tu dapat tau yang Im already 5 weeks pregnant.. Time tu perasaan more to bingung and sangat bingung.. lebih-lebih lagi tinguk muka Enchek Kedek yang juga bingung.. tapikan, orang bilang, rezeki Allah bagi.. Syukur~

June.. actually start akhir2 bulan May tu suda start teruk morning sickness..,,sepanjang morning sickness yang teruk tuh, saya hilang ingatan.. yang saya ingat, muntah ja.. oh, ada jugak kena tahan di hospital.. plastic n tissur memang sentiasa ready dalam kereta sebab dalam kereta pun muntah.. bulan ni jugak my abang kahwin di Lahad Datu.. dalam keadaan yang mabuk2 tu, sempat jugak ikut orang berpoco-poco..

July, hujung2 bulan start suda morning sickness tu reda.. jadi boleh makan suda tp mesti on time i.e. sebelum angin dulu yg masuk badan..

August, bulan puasa tapi nda puasa.. beli handphone baru.. beli camera baru.. hidup semakin normal.. muntah sudah sangat jarang.. Enchek KEdek kuat main DOTA..

September, raya tu kan? Kami drive balik KK from Bintulu.. oleh sebab bulan puasa, nda dapat lah singgah makan nasi katok.. sampai KK, very anxious pulak mau bake kek lapis sarawak sampai 3 malam nda cukup tidur.. sampai badan penat, perut sakit trus pi hospital lagi.. premature contraction.. delay sehari balik Sibu.. Enchek Kedek terpaksa drive sendiri balik Sibu while me pakai belon~

October, sudah pindah rumah baru.. Since that time tu perut sudah memboyot, maka dengan itu, saya cuma jadi tukang tengok ja lah dorang mengangkut barang pindah rumah..

November, hari mencari makan seperti biasa.. kerja keras sebab mau ganti cuti yang terlebih ambil hari tuh.. sambil2 tu, ganti orang sempena ramai uncle2 yang ambil cuti..

December, balik KK.. ready untuk beranak.. eventho suda tau bila date untuk beranak tuh, kurang pulak rasa berdebar tuh.. and ya, saya suda beranak..

Entry Anak Kedek

Ariana Maisara Binti Zainuddin

29122009712

Ariana – Penuh Kehidupan

Maisara – Ketenangan, Nyaman, Kemakmuran, Kekayaan

24122009663

My name is Ariana Maisara… I was born on the 24th December 2009, just 2 days after my papa’s birthday.. at 9.14 am.. at Rafflesia Medical Center..

I am now currently at my grandparent’s residence with my mommy at Penampang.. I’ll be going back to Bintulu, where papa and mommy working somewhere in February..

By the way, this is my mommy’s blog.. I ‘menumpang’ her blog until I can read and have my own blog.. Blog Anak Kedek..~

ps: my mommy wants to go to 1 Borneo when she habis pantang..

The day I became a mommy..

On the 23rd Dec, start jam 12 tengah malam suda puasa makan..

IMG_4280 Tapi ini gambar makan.. sebab time tu ada makan2 di Novunsu.. and ngam2 jugak ada nyanyi Birthday Song for Enchek Kedek.. according to him, this was his first time somebody ever self-baked a birthday cake for him.. hehehe.. (kembang-kembang lubang hidung).. cronologi of making the cake, refer here..

On the 24th December.. Bangun awal pagi.. mandi.. siap-siap.. bertolak to Rafflesia Medical Center..

IMG_4287 Mama & bapak sempat ber Fb..

Then, sampai Rafflesia, after memperkenalkan diri kepada nurse2 sana, kena suruh tukar baju.. kamu tau jugakkan macam mana baju yang di pakai oleh patient yang mau operation..

Nurse : Nah Sheila.. ko tukar dulu baju kau.. pakai ini.. bukak semua seluar dalam, baju dalam.. then ikat tali yang paling atas ni ja ah..

Me : Ikat atas ni ja?.. nanti kalau berjalan, nampak lah saya punya belakang nih.. (muka malu-malu sambil tunjuk punggung.. :P)

Nurse : hehehe.. kalau ko berjalan, ko tutup2 lah belakang mu..

Me : Oh.. okay..

Lepas tu, kena suruh baring and check blood pressure & heart beat.. time tu kan, nervous sudah..

Nurse : Jangan ko nervous sheila.. tengok, naik suda heart beat ko..

Me : Ok.. (sambil La-la-la-la-la dalam hati untuk kasi hilang nervous) 

Lepas tu kena suruh baring-baring rehat-rehat.. jam 8.45 pagi baru operation start..

Jadi cerita-cerita lah dulu sama Enchek Kedek.. Bapak.. Mama.. Mum-in-law pun sempat call jugak..

IMG_4288 Then, meet the doctor.. Doctor Ramesh..

IMG_4291 .. and meet the parents.. yang sekarang sudah jadi grandparents..

     IMG_4297 IMG_4302 IMG_4301

and not forgetting Enchek Kedek.. berpakaian lengkap masuk O.T bawak DSLR..

Around 8.45 a.m, nurse yang sama datang to my room bawak wheel chair..

Nurse : Bah, mari Sheila.. kita pi sana..

Me : Ok.. mau pakai selipar kah? (looking at my crocs..)

ada hati lagi mau pakai selipar masuk operation theatre..

Nurse : oh.. nda payah.. kaki ayam ja..

Sampai depan pintu O.T room, kena suruh masuk dalam oleh nurse.. berjalan sendiri lah..

Time tu, tinguk O.T tu, sangat menggerunkan.. lampu spotlight sana sini.. orang-orang memakai baju hijau sana sini.. segala gunting jarum semualah benda-benda tajam tu atas meja.. rasa macam dalam movie.. trus takut!!!

Nurse : Ko masuk lah Sheila.. after spinal tu successfull, baru husband kau masuk..

Me : Spinal? besar tu kan jarum nya..

Nurse : Ndak lah.. biasa ja.. macam jarum yang kita selalu kena inject tu..

Me : Saya tengok di internet hari tu, besar ni jarum nya..

Nurse : Aduh.. kenapa kau pigi tengok??

hahaha.. psikologi nurse tu tidak berjaya..

Tapi, takut macam mana pun, tetap jugak masuk operation theatre tu kan..

So I entered bravely.. kunun lah..

Naik atas tu tempat baring.. redha dan ber tawakal.. time tu kan, bingung ni.. manalah Enchek kedek nda datang2 lagi.. sebab time tu betul-betul mau him to be by my side.. sebab kalau tengok muka Enchek kedek, semua sakit hilang.. aiseh..

Time kena inject epidural tu pun sedih.. sebab ada nurse ja untuk di peluk.. Jadi peluk ja lah nurse tu kuat2..

IMG_4304 Time suda kena bius half body..

Lepas inject epidural, badan ada rasa kebas-kebas suda.. then baru nampak muka Enchek Kedek..

Dia kena suruh oleh doktor to sit by my side and hold my hand.. sebab time tu mau kena potong sudah perut..

Time tu, badan memang sudah kebas.. Enchek kedek datang and sama-sama pimpin saya untuk baca doa untuk bertawakkal tu..

Badan kebas, sikit sakit pun tidak rasa.. tapi air mata tetap keluar.. nda tau kenapa..

IMG_4305

Lepas tu, saat-saat baby mau kena kasi keluar suda dari perut, doctor panggil Enchek kedek untuk ambil gamabr dan seterusnya ikut dengan baby tu sekali keluar from the room..

Enchek Kedek, penat jugaklah pujuk dia dulu supaya masuk sama dalam O.T.. since I’m 2 months pregnant sudah start pujuk dia.. Syukur lah, on that day dia ndak pengsan..

Dia bukan setakat tidak pengsan.. malah, dia ada banyak ambil gambar during the operation.. sangat banyak.. kalau gambar tu di kasi jadi plot cerita pun boleh..

Tapi nda lah mau post semua gambar tu di sini kan?.. sebab saya sendiri bila tengok balik gambar-gambar tu, pandai rasa ngilu-ngilu sendiri..

             IMG_4380 IMG_4388

             IMG_4411 IMG_4417

Ok.. itu cerita inside the room.. outside the room pulak, after di ceritakan oleh mama..

Dorang bilang, Enchek kedek macam watak dalam cartoon time tu.. sebab lepas baby keluar, dia pun kasi azan & iqamat baby.. lepas tu, dia lupa mau bawak madu & kurma yang suda di tapau dari rumah.. tertinggal dalam wad.. so mama bilang, si Enchek kedek berlari-lari anak across the hallway mau pi ambil madu & kurma tu, tapi dia sempat stop sekejap bila ternampak mama & bapak.. ‘Girl..girl..’.. terus dia lari lagi balik..

Nurse tanya, kenapa mau bagi makan madu & kurma..

Sebab, madu & kurma ialah something yang sweet.. so bagi baby rasa yang manis-manis dulu supaya InsyAllah dalam kehidupan baby nanti pun manis-manis belaka..

After operation selesai, saya pun di surung atas bed tu balik to my wad.. after few minutes gitu, kena kasi tukar pi single room, as stated by my company in the guarantee letter.. tukar wad ada rasa relax sikit.. sebab sendiri ja and boleh bising2.. hehe..

Nurse cakap, after operation tu, kira2 beberapa minit lah lepas tu, badan saya akan bergegar sangat kuat sambil kesejukkan.. Kena kasi pakai 2 lapis selimut lepas tuh sebab memang sangat bergegar sejuk..

IMG_4405 Time ni sibuk mau bukak Fb… sebab ada orang tu baru beli iphone.. segala update n gambar baby terus masuk FB.. jadi saya ni kunun nya mau menegok lah apa yang orang tu update..

Syukur lah semuanya berjalan dengan lancar.. tapi time tu belum tinguk baby lagi.. gender baby pun belum tau lagi.. kena suruh tidur tapi nda dapat sebab bius sudah habis n sakit time tu keluar suda… SANGAT..

Then nurse datang bagi ubat tahan sakit n ubat tidur.. nda sampai brapa minit, berat betul mata.. trus zZzZzzzz..

IMG_4421 Ini time sanak-saudara, rakan taulan datang melawat..

Malam tu, Enchek Kedek yang kasi kawan tidur di wad..

Oh.. kan saya start puasa dari jam 12 malam on the 23rd.. kalau operation, selagi belum kentut, selagi tu lah nda boleh makan lagi.. kena kasi drip lah.. the whole day i was waiting for the kentut tapi hampa..

Then on the next day, tepat jam 4.33 pagi, kentut pun muncul dengan tone yang sangat low tapi sangat panjang.. rupa-rupanya itulah kentut yang di maksudkan oleh doktor.. then pagi tu, nurse datang, bukak drip tu, trus kasi milo & sandwich..

Paling siok time Enchek Kedek, dengan rupa yang mimosh-mimosh and sangat rembes sebab baru lepas tanam tembuni di rumah, datang balik ke Rafflesia, masuk my room, trus cium dahi sambil ucap terima kasih..

Okay.. habis suda cerita ‘The day when bini-kedek became a mommy’..

Ibu-ibu dan Bapak-bapak..

fsdafbas 

Dari kiri : Enchek Kedek, Enchek Beru, Puan Ani, Puan Sheila, Puan Bai, Enchek Merul..

Percaya atau tidak, sekali gus kami dapat baby tahun ni jugak.. tidak..bukan 3 orang lelaki itu walaupun mereka bertiga perut besar..hehe..kami, bini-bini yang beranak..

Paling awal bersalin, Ani, on the 13th of December.. baby boy, Zaim Muhamad bin Hairul.. due date patut 3rd Dec, tapi baby belum mau keluar..after 10days baru baby keluar..

Di ikuti oleh Bai, on the 15th of December.. baby boy jugak, Amirul Thaqif Aryan bin Amirul Jauhari.. 3.85 kg.. congratz Bai sebab berjaya meneran baby seberat itu…

Then, kan sepatutnya my due date on 7th january.. but due to baby punya position yang songsang sebab nda sempat berpusing, so I was scheduled to deliver on 24th Dec, caesarian.

Alhamdullilah, I went through it all. walaupun nda beranak normal, tapi kena potong perut tu boleh tahan jugak sakitnya.. huhu..

oh.. and ITS A GIRL!!!!! 3.1 kg.. baby menangis betul yesterday sebab maybe dia belum mau keluar lagi tapi suda kena kasi keluar awal.. hehe..

Nama for baby belum mau announce lagi.. nanti lah tunggu semua registration sudah selesai then baru announce..

Jadi, kira masin jugaklah mulut si Bai yang mau kami semua bersalin bulan December..

Anyway, baru pagi tadi sedar.. baby punya due date 7/1 .. tapi awal keluar.. TAPI, kalau ikut calendar Islam, 24th Dec bersamaan dengan 7 Muharram, 7/1 jugak..

Zaman kanak-kanak

Year 2010 is just a few days away..

When everybody busy jotting down/checking their list of achievement for year 2009, me, on the other hand, busy looking through my 15 years old autograph book/diary.. ala.. the one that school girls usually bring around the school, asking their friends to write down their biodata, picture etc.. thats the one lah..

My sister was doing room cleaning the other day.. and this autograph book came out of nowhere..

And last nite was my sesi mentertawakan-diri-sendiri..

20122009636 This is my 15 years old autograph book..

okay.. soo.. 15 years ago… I was 10 years old.. tapi, macam nda betul ja.. because Im 24 this year..

Okay.. back to the autograph book..

15 years ago..

My best friend was Intan, Chrissie and Aliannah…

My hobbies, membaca buku, menjahit dan mengumpul rantai kraftangan.. (LOLzzzzz)

My  weight, Tiga Puluh Enam Kilo Gram.. (now???.. siapa berani tanya kena tumbuk nih..)

My height, Satu Point Empat Center Meter.. (ignore the ‘center’.. I was 10 bah..)

No. telefon, 089-881708..

and my Favourite song was Ning Baizura – Pasti..

Orang yang Disayangi, Keluarga..

20122009638 nduk bah.. berselotep-selotep lagi.. kasi bungkus the autograph book pakai plastik bikin bungkus buku teks sekolah supaya nda cepat rosak..

and to prove it right, sampai sekarang still in good condition.. Mungkin kalau bukak plastik pembungkus tu sekarang, masih ada bau kedai lagi tu buku.. hehehe..

20122009637

owh.. and I was in class 4 Merah.. then time tu saya pandai lukis gambar penguin yang pakai topi and masih sedang mencari tanda tangan/ signature yang paling cantik untuk di pakai suatu hari nanti contohnya untuk sign borang nikah.. hehehe..

Tapi, itu baru mukadimah muka surat pertama autograph book tuh..

Yang selebihnya, of course lah my kawan-kawan sekolah time kecik-kecik dulu punya biodata..

Time tu, trend yang terhangat sekali, kalau buat ucapan untuk tuan punya autograph book, mesti tulis, I have a Pen, My Pen is Blue, I have a Friend, My friend is you.. After satu orang buat ucapan macam tu, terus semua orang pun ikut jugak.. sampai ada a few pages lah dengan ucapan yang sama..

Then tiba-tiba muncul a girl who wants to give something different.. I have a bun, It is hot, But it is, Nice to eat with you.. Although it doesnt rhymes, tapi masih jugak sweeeet.. sebab kalau dia ada bun yang panas, dia akan share with me.. hehehe..

And I remember being such a demand girl back to those years.. sebab, kalau isi biodata, saya yang kasi sedia apa yang patut dorang tulis like name, nick name, age, date & place of birth, best friend, height & weight, phone number and ucapan.. nda boleh lebih-lebih..

Jadi, kalau kawan-kawan sekolah, memang dorang ikut ja kan.. then bila mintak kawan-kawan karate (I used to be in karate class zaman dolu-dolu lah..), dorang tidak ikut apa yang I asked them too.. biasalah.. sebab they all semua grown ups.. they used more than 1 page.. then the even wrote song lyrics lagi dalam my autograph book…

And I always demand for their picture.. demand like memang betul-betul demand ni.. nda percaya??

20122009639 Saya harap orang yang mengisi diary ini sila letak gambar. Gambar apa pun boleh. Gambar hitam putih boleh, fotostat pun boleh. Dan jangan kotorkan dairy kesayangan saya.

..and my filem kegemaran was SEMBILU?????? LOLzzzzz…

owh.. besides friends from school and karate, cikgu-cikgu pun jadi mangsa kena suruh isi autograph book ni.. cikgu-cikgu feveret ja lah.. dan selain cikgu, kucing pun kena suruh isi jugak biodata.. iya.. kucing meow meow.. time tu, hobi kucing kami ialah Playing with my master.. tapi pages tu hilang, but I still remember..

.. and i bought the autograph book at YAOHAN for RM2.50.. masih ingat lagi..

Jadi nanti, kalau anak mintak beli autograph book, kasi beli ja.. biar lah dia sibuk kesana sini mintak kawan dia isi biodata dalam tu.. supaya ada modal untuk kasi ketawa diri sendiri in 10 years time..

and.. jangan lah show off autograph book tu sama laki.. kemungkinan dan risiko untuk di olok sepanjang hidup oleh laki adalah sangat besar.. terutamanya kalau laki ialah seperti si Enchek Kedek..

Father and daughters day out..

Instruction : Prepare a simple summary based on the picture given.

17122009627

Ica ialah budak gemuk..

Seorang sales assistant sedang memaksa passer-by to buy their product..

ok.. this time serious suda..

Ica was happily and modestly dragging Dad into Harris to claim her x’mas gift, which she was not entitle for anymore..

As you can see, Ica’s tough muscle able to compete with Dad’s tough muscle also, and managed to dragged Dad into Harris..

Kesian.. I know that Dad dont have the heart to let his daughter cry meronta-ronta-sambil-berguling-guling-macam-tenggiling-atas-lantai-naik-turun-escalator in front of Harris..

And she managed to get this.

While me, on the other hand, was actually in dilemma choosing the right book of ‘Parenting tips"’ or should i say, ‘Tips for Dummies in Parenting’.. But the so-called dilemma ended by Dad who forbid me (wah..ayat!) to buy those books and asked me to refer online instead..

So I get myself this,

17122009629 A purse size 2010 planner.. yeah.. I know.. My company usually provide us with a planner/diary which I am going to use, but this purse size is more convenient as I am able to fit it inside my handbag..

Ok lah.. I admit.. Bought it because I like the appearance of it.. Besides, i am going to use it to jot down simple yet important whatsoever thingy inside it..

Eh.. out of topic suda.. supposed to be simple summary for the first pic only..

Tips sharing

After movie tadi, me n Ica round2 di 1B.. mau mencari comforter set baru for my room here.. sebab masih pakai set yang di pakai time kahwin hari tuh.. plain white with renda-renda di hujung.. boring suda.. kunun lah..

Kami pegi Tune, set yang ada mostly from Windsir.. n design nya terlampau meriah.. trus rasa macam mau muntah..

Then kami pegi Aussino, cantik2 tapi sales assistant nya, not really assisting us.. orang tanya lain, balik-balik pulak dia pi promote bedsheet Disney.. mentang-mentang lah si Bini Kedek berperut besar tadi..

Then kami pigi 1B ground floor.. di tengah2 tu, ada jual set Akemi.. tapi tinguk harga macam mahal..

So kami masuk Parkson.. actually yang di ground floor tu pun Parkson punya barang.. tapi nda banyak..

Dalam Parkson, banyaaaak pilihan.. Akemi.. Chester.. gambar bunga2.. warna meriah2..

Dalam otak pun time tu memang target mau beli comforter set Queen size.. mesti 100% cotton… tapi harga semua macam kira mahal2 jugak.. walaupun lepas 70%.. 80%.. kalau ada yang murah pun, ndak cantik.. tapi memang lah set tu slalu mahal.. from my point of view, harga melebihi rm200 for Queen size adalah mahal..

Then baru teringat yang my comforter set di rumah (KK) ni I bought from Aussino.. yang plain white punya.. jenis yang quilt cover nya dapat di buka.. just tukar the quilt cover.. hehehe..

Terus kami pi lah area quilt cover.. Akemi punya, tapi still mahal jugak.. for Queen size around RM200..

Pusing2 lagi, terus jumpa yang murah punya.. RM158 for Queen size.. terus beli.. ini lah hasilnya..

16122009625

Tapi, objective entry ni belum tercapai..

Objective sebenar, beli lah comforter plain tu ja.. banyak jual di Aussino.. then beli quilt cover set..

Harga quilt cover set tu nda semahal comforter set.. Sebabnya, its just quilt cover, bedsheet, pillow case n bolster case.. no comforter..

Besides, dapat jimat ruang penyimpanan di rumah.. nda lah almari penuh dengan comforter2 yang pelbagai corak dan warna tu..

Comforter plain tu atau lebih di kenali dengan nama Quilt, ada banyak jenis.. Kalau beli di Aussino, tanya terus dengan sales assistant tu, kalau jenis 7-holes, 9 holes, cotton, fiber punya jenis macam mana penjagaannya.. ada yang boleh cuci dalam machine.. ada yang perlu dry clean ja.. semua cara penjagaan tu supaya quilt tu tahan lama..

Kan kalau comforter set tu, semua skali masuk dalam machine.. tu lah lama-lama macam pandai nipis & tidak bermaya comforter tuh..

Kalau pegi beli barang-barang tu dengan Enchek Kedek lagi best.. Best tinguk sales assistant tu tidak menang mulut menjawab pertanyaan-pertanyaan Enchek Kedek.. hehehe..

Movie day~

Boring terlampau sebab sudah 3 hari berturut teda electricity supply di rumah, which usually start at 10am and jam 4 petang baru ada karen.

Sebab hari ni hari yang ketiga, n only me n Ica yang tinggal di rumah, so kami pun plan keluar untuk tengok wayang..

Dan oleh kerana saya ialah seorang yang sedang mengandung, jadi nda mau lah tinguk verita hantu/seram.. So kami tinguk The Princess & the frog lah..

princess-and-the-frog-poster

Tapi, ini kan cartoon.. mesti budak-budak ja yang berminat mau tinguk.. mesti teenagers-teenagers yang rasa diri mereka cool tidak akan pegi tengok movie ni kan? That was what I taught at first..

Sekali masuk panggung, macam almost full house.. di iringi dengan budak-budak yang baru habis SPM duduk di sekeliling me n Ica..

First2 tu ok lah..kasi can.. Dorang datang beramai2 dan bising2.. lepas tu seolah-olah(wow..bahasa!) meng-accuse me n Ica ambik seat dorang sebab me n Ica duduk di tengah2 row.. so kira kami dua ni pemisah lah untuk dorang duduk beramai-ramai bersama-sama sambil share-share popcorn..

Tapi mestilah kami buat cool ja.. buat-buat nda tau.. sebab memang seat kami..

Jadi, adalah budak di sebelah kami ni yang sengaja baca number seat di ticket dia tu dengan suara yang kuat (sangat kebudak-budakan..) tapi kotoh sebab sendiri terperasan yang seat dia baca tu memang betul seat dia n seat kami memang betul seat kami.. muahahahaha.. makan budak!!!!~

Eh.. ignore ja tuh.. then, time tinguk movie, orang behind my seat pulak yang nda best.. kaki di letak di seat saya.. faham kan? dapat jugak imagine kan? Sudah lah gitu, kasi hentak2 kaki lagi.. sangat bikin panas.. oleh kerana bikin panas n felt really irritated dengan hentakan kaki dia tuh, so saya pun bangun sikit, kasi tegak badan n sambung tinguk movie.. sebab I imagined that kalau kaki dia di my back seat, mesti badan dia betul2 lean di back seat dia, which mean dia kasi rendah lah badan dia.. kira macam tenggelam lah di seat dia tuh.. ahhaha.. then baru ada kurang hentakan kaki tuh..

So kawan-kawan.. janganlah buat attitude macam tu everytime pi tinguk movie.. because u never know whether ur feet stinks or not..