Entry Khas

Peringatan kepada semua orang..

Jangan suka potong Q / barisan di mana-mana sahaja seperti bank, pos office, kaunter di shopping mall ataupun kedai runcit..

Especially di KFC lah.. sangat-sangat di galakkan untuk tidak memotong Q.. lebih-lebih lagi, orang yang kamu potong Q itu ialah seorang pregnant-lady-yang-baru-balik-dari-kerja selama 12 jam-dan-sangat kelaparan-sebab balik kerja jam 6.30 petang-so-terpaksa-tapau-KFC-sebab-lakinya-kerja-malam..

Jahat orang itu.. jahat jahat jahat penjahat yang sangat sangat jahat..

Kalau tadi ramai orang Q and dia pigi potong kan, kira macam logic jugak lah.. maybe dia in a hurry.. but still, potong Q adalah jahat!!..
Tapi, semalam tuh, 3 orang ja yang Q, n dia ialah orang yang ke-tiga.. itu pun dia nda dapat sabar.. huh..

Sudah lah I was alone that time.. and kekurangan ketinggian.. ehem..
Kalau ada laki saya, memang saya suruh dia tukuk kepala dorang satu-persatu.. Itu pun kalau my hubby mau lah.. But he got the height bah..

Ish… benci betul dengan orang macam tuh.. Macam over EMO pulak.. tapi lapar bah.. KFC.. huhuhu… sedap…

I Fell in Love with Online shopping

Ok.. Tipu..
The word ‘addicted’ best describes it..

haisshhh… nasib suda gaji.. nda jugak terasa mau gigit ekor Smokiel sebab gergitan nda dapat membeli.. hehehe..

Iya.. dulu addicted to bag shopping online.. Ada lah a few of my friends yang I managed to promote.. hehe.. a few ja ah.. Im not very good in marketing skills. I dont even have the skills. Skill hebat mencari barang online yang murah pandai lah.. Setakat ajak-ajak ayam tu boleh lah..

Then now, Im more to tudung shopping pulak..
Ok.. Dont make that face.. Jangan ingat saya hangat-hangat taik ayam ja mau pakai tudung..
Kasi ready dulu bah collection tudung.. nanti by the time betul-betul mau pakai suda, senang.. kan? kan? kan?.. Anggukkan saja kepala-kepala anda..

Tapi, sekarang ni, yang hottest in trend are shawls and tudung ekin tuh.. I tried shawl and memang confirm nda ngam with my face shape.. Sangat tidak ngam.. I dont like..
Tudung ekin tu ok.. tapi I macam looked old.. atau maybe sebab jenis yang I tried on tu nda ngam kali..

Since that raya hari tuh, uniform raya saya tuh.. hehe.. ialah pashmina.. So maybe mau stick to pashmina ja lah with black eye-liner.. Oh.. kalau black eye-liner perlukan Ica punya support.. sebab dia yang kasi pakai hari tuh..

See.. mau pakai eye-liner pun nda pandai.. pandai sebenarnya, tapi on my left eye ja.. then kalau suda mau apply on right eye, nda dapat suda.. sebab tertutup both mata.. Mau practice selalu lah.. Siang malam pakai eye-liner.. Sepanjang hari jadi EMO.. Kalau laki bangun pagi, terkejut sebab tengok muka bini EMO bini dia.. ehehe..

Jadi, my anak ni nanti boy or girl ah? Because orang bilang, apa yang the mummy suka buat time pregnant, boleh di agak lah apa gender baby.. Tapi I like shopping.. jadi?.. Anak jadi money-spender.. Bukan santut ah.. SPENDERrrr…

Sweet sweet sweet

Last nite, when we went to Sing Kwong, I took a few packets of Cadbury cookies..

: Banyak jugak.. (4 packets)
: Untuk 4 hari kmk keja bah..

Then, at home, lapar.. So i ate bread with butter then i put sugar on it.. (sedap~)

: jangan banyak gilak makan manis.. kitak belum habis pregnant gik ya..
: tapi kmk minum air mati.. masih balance..

: look around you.. surrounded by all those sweet stuff.. (cadbury, kitkat, sugar!.. hehe )
: I cannot help it!!!

Then, time tidur semalam, ada orang sakit gigi..
Padan muka dia.. mari ketawakan dia.. hahaha..

Mau jadi Isteri yang Mithali

fb

Firstly, ini ialah my shout-out fb yang sangat mintak puji..

Secondly, best kan sudah kahwin? Masak nasi untuk laki pun, sudah dapat pahala.. apa lagi kalau kasi suap dia makan.. tapi, jangan lah bersuap-suap di kedai makan kan..

Tapi of course, belum sampai tahap isteri yang mithali lah.. masih lagi isteri Zainuddin atau nama yang lebih commercial, Bini Kedek.. banyak tuh criteria yang ada untuk jadi seorang isteri yang mithali..

My husband masih jugak bangun pagi nda breakfast sebab bininya pun lambat bangun jugak.. Payah bah rasa mau bangun awal pagi.. lebih-lebih saya yang memang kena bangun sangat awal pagi..

Jam 5.15 alarm bunyi.. tapi kasi snooze sampai jam 5.30.. Siap mandi jam 5.45.. Subuh slalu lambat.. Then time pagi jugak baru mau cari baju apa yang mau di pakai pi kerja.. baru kunun mau iron.. Last-last, siap semua jam 6.10.. drive pi tempat kerja lagi mau 20 minit.. tulah hari2, ngam2 sampai gate BIF jam 6.30.. jadi, bila masanya mau sedia breakfast kan?

Walaupun I am well aware of this situation, tapi jari menekan butang snooze tu kan laju betul bah.. itu yang hari-hari jadi macam ni..

Tapi my hubby, being a suami mithali, sanggup keluar with me to Sing Kwong tadi untuk pi beli susu Enfa mama.. vanilla flavor ya.. hehe.. then sampai rumah, terus dia kasi buat susu..

Tapi itu sebab I never finish susu yang di beli.. hari tu beli Anmum plain flavor.. langsung nda dapat minum.. then beli yang chocolate flavor, lagi lah teruk rasanya.. jadi sekarang ni bertekad menghabiskan Enfa mama ni.. rasanya a bit bagus dari anmum tu lah.. anmum terlampau fatty.. kalau kasi tinggal for few minutes kan, trus terbentuk satu lapisan macam plastic on top of it..

Tapi, macam bikin mengantuk pulak ni Enfa Mama..

Nite nite all~

Our makan malam

Tadi malas betul mau keluar makan malam.. malas jugak mau masak malam ni..

Was planning on tapau Roti John ja di pasar malam.. tapi since that I was very very malas, kira-kira mau makan maggie ja..

Mencari lah konon maggie di dalam kotak makanan yang belum di unpacked dari pindah rumah hari tuh.. jumpa lah beberapa bungkus maggie asam laksa.. tapi sudah expire.. kari letup, jumpa sebungkus ja.. ohh.. nda cukup tuh~

Last2, keluar jugak untuk dinner.. time keluar rumah tu, Jehan sebelah rumah pun keluar, ajak makan sama-sama sebab dia pun keluar jugak dengan tunangnya, si Wan.. Rupa-rupanya Anjang bawak keluar makan.. so kami laki bini join lah.. tapi kami nda sangka pulak yang kena bawak makan di hotel..

Uish.. at first I was wearing my pink Tweety t-shirt with seluar pink bunga2.. since that Jehan bawak makan sama, so I change to slack.. sekali tinguk pi makan di parkcity pulak, nda lah tukar baju sebab masuk kereta suda.. relax ja lah.. because puas jugak pi makan di hotel pakai tracksuit ja.. hehehe.. pakai swimming suit limpas-limpas restoran di hotel tu pun puas.. hehe.. sebab memang laluan nya ke swimming pool..

Anyway, tadi makan besar.. dari mula yang plan makan megi ja bertukar jadi makan di hotel.. hehe.. syukur..

17112009512Nasi goreng kampung Parkcity..

Thank u Anjang.. semoga kitak di murahkan rezeki yang melimpah ruah..

Pasal bag lagi..

:Balik-balik beli beg.. kitak tauk sik berapa banyak beg dah kitak ada?

:Mana ada banyak.. beg lama jugak tuh..

:Tu yang dalam bilik tuh.. Gin&Jacqie lagi tuh..

:Gin&Jacqie tu organizer sama beg untuk baby.. kamek beli beg untuk baby bah..

:Yang Roxy tuh? di buang-buang ja..

:Manada buang-buang.. kita teda tempat gantung beg dalam bilik, terpaksalah letak atas lantai.. bukan di buang..

Believe me, this dialog keeps on repeating everytime I ordered or even just surfing2 online bags..

Laki saya suda pantang tengok atau dengar apa-apa about bag.. nasib nda jadi beli beg mahal tuh..

Tapi, pantang macam mana pun dia kalau suda pasal bag ni, tetap jugak dia menguatkan diri pergi  ke Pos Office untuk tuntut bag yang I ordered online last week tapi sampai sekarang nda sampai-sampai.. hehehe.. Im soo lucky to have you..

Jadi sekarang, mari menikmati gambar beg baru yang saya beli.. (ohh..mintak puji nya…)

Sometimes kan I wondered jugak, why am I now so obsessed with bags.. Mahal kah murah kah, tapi murah yang di utamakan lah..

Latest ialah ini…

17112009509 Masih dalam plastic.. Cute kan walaupun masih dalam plastic.. hehehe..

 

17112009510

Esok pakai beg ni pegi course.. Flaunt-flaunt beg ni dengan collegue.. hehe (mintak puji lagi..)

 

Jangan tidak tau ya, beg ni murah ja.. RM30.. termasuk delivery RM39 lah.. ada 2 kaler.. biru n purple.. purple lagi nampak cantik lah..

Luv the big polka dot ribbon actually.. erm.. besar beg ni.. dapat masuk my Gin&Jacqie organizer..

Sekarang saya dapat tukar-tukar pakai handbag suka-hati-ly sebab ada bag organizer tuh.. nda payah susah2 mau transfer tiap barang to beg lain, kasi transfer ja organizer tu..

PI Course 1

Finally, hari yang di nanti telah tiba.. hari untuk course.. hehehe..

Nda bah.. lama suda mau ikut ni course.. memandangkan my nature of work memang memerlukan knowledge ini..

Hari ni, kami belajar pasal Pi Processbook..

Oh.. ini lah course yang saya bising2 kan last week tuh..

17112009506 Tank and level .. figure semua dapat dari system..

17112009507 Extract information jadi trend..

17112009508 Lat-last page penuh kucar-kacir dengan pelbagai level and trending from different offshore location..

The course actually quiet interesting.. Excitement nya tu kan, macam excitement time first mula-mula pandai Autocad.. hehe..

Nasib software ni boleh di pakai di GID ja.. kalau dapat pakai di rumah, nah.. habis lah.. dulu time pandai Autocad, macam-macam yang di lukis.. tinggal nda dapat lukis kucing ja..

Iya.. ini entry yang memboringkan.. saja mau cakap..

Entry 1 jam baru siap..

Have u ever spent a big amount on just a single handbag?

How much do u really spent?

Do u asked for anybody’s (that is close to you like mother, sister, boyfriend, husband) opinion before purchasing the single-but-expensive-handbag?

erm… Just asking.. because there’s one handbag that I really fancy… eh correction, I really really really really really fancy..

I can afford it myself.. its just that Im not comfortable buying it without telling my husband.. huhuhu..

I told him about my intension this morning during breakfast.. FYI, I prepared a western breakfast for him.. see.. how I really am trying hard to ambik hati my husband..

Nasib jugak ndak tersembur the french fries from his mouth after I told him the price…

Then he started asking, what brand? from where did i hear bout that brand? why must buy something that is really expensive?

Then he started ugut-ing me by saying that he want to change the sport rim of his car, change his car’s engine and to buy that flat screen tv which I dont approve..

In the end, he said that I’m just making it worst.. setting a higher standard to myself, which then in the end, I am no more longer gonna use something that is below the standard of the bag.. alalala..

True what he said.. but i have evidence to prove him wrong.. but still, what he said might be true..

But after chatting with Ninaq Lyn in FB just now, makes me realize.. I do fancy the handbag and its my own choice whether I want to buy it or not..

But its just not fair for my hubby lah coz he’s been wanting to buy a PS3 since before we get married.. tapi semua on hold because he simpan duit for kahwin.. for house + isi rumah (coming soon my kitchen cabinet.. hehehe..).. for me, his greedy wife..

Really cost him a lot jugak lah.. and really not a good timing for me to purchase anything beyond my usual expenditure because we have additional family member coming next year.. yeayy..

OK lah.. not gonna buy that handbag..

I need to save up money to buy him a PS3 lah..

Lama jugak baru my entry ni siap.. sebab sambil-sambil chatting with Ninaq Lyn..

*My decision officially changed from want to buy the bag(awal-awal paragraph) to not to buy the bag (last-last paragraph)..

Actually hubby suda cakap ‘beli lah handbag tuh’ just before he tidur petang.. but i didnt.. And Im proud of myself for making such a mature decison.. I’ll reward myself with an ice-cream later..

Enjoy your day people~

Malam Perempuan di KKB

Friday nite.. malam perempuan KKB.. most of the perempuans are our company’s staff and wife to company’s staff..

First rule was, mesti perempuan, then u can attend the partayyy.. duh~

Jadi, I went there with man Panjang’s wife.. hubby sent us since that KKB in on the way to our plant, and hubby was working nite shift that nite..

I went back early from the office that day.. usually 6.30 kan.. tp since that Enchek Kedek yang hantar, so i must go back early, siap early then off to KKB early..

Nasib anjang baik hati.. willing to come early for his shift..

Then off we go to the malam perempuan..

IMG_2892 IMG_2956 IMG_2986 IMG_2987

Activity banyak.. but most of it are dancing lah.. due to my condition yang sedang memboyot, saya cuma join the poco-poco.. yang lain, pass saja..

Ada satu orang aunty tu.. pakai battery Duracell.. nda pandai habis bateri oh.. apa ja lagu, semua dia hantam.. satu lagu ja lah yang dia give up, lagu Iban.. kali sebab tariannya slow motion..tapi lain-lain lagu, be it dangdut, disco, joget ataupun lagu Lil Jon feat Pit Bull tu, semua dia sapu habis.. tinggal moonwalk ja dia nda dapat buat..mau cakap mabuk, nda jugak sebab kami kena serve non-alchoholic drinks only.. tapi best lah.. sporting kan..

Selama ini, apa2 function company, lucky draw tu memang wajib.. cuma I never lucky enough to get the prize.. tapi on that malam perempuan, Im the 2nd lucky person.. hehehe.. dapat hamper.. but I gave it to Min (baby Efa).. semua makanan manis2 untuk budak2..

Overall, the nite was great.. cuma I spent most of the nite just sitting and taking pictures.. nda larat mau ikut dorang menari.. lagipun baru balik kerja time tu..

Anyway, looking forward for next year punya malam perempuan.. maybe by that time, Im able to shake my booty.. hehehe…