Suda ada tv.. tapi astro belum install..

Boring~

Nda kan hari-hari mau tinguk DVD ja..

Jadi..

24112009530Ada orang pi pasang sendiri tu astro dish.. hehehe.. first2 tu berabis orang tuh kena underestimate oleh bini nya.. siap ada kisah merajuk-menangis-kunci pintu bilik lagi.. gara-gara suruh panggil orang datang install tu astro dish..

2411200953166-73 signal.. Ok lah tuh.. Boleh sudah tinguk Dr. Doolittle..

24112009532

Picture shows thousands of stories..

Laki siapa lah ni mimosh-mimosh ja rupa.. rambut panjang.. nda berminyak.. misai janggut nda shave..

23112009518

Contractor Melayu in action..

23112009519

23112009520  

23112009521

Selain dari ‘picture  shows thousands of stories’.. these pictures also cost me thousands of RM..

23112009522

23112009524  

Enchek Kedek, PS3 beli sendiri ya.. Kamek suda beli TV..

Rentetan dari kerja-kerja meng-set-up tv and plus the home theatre system which hubby bought long time ago..time dia masi bujang..) and not forgetting our karaoke set (hehehe..boleh sudah menyanyi..), kami laki bini & contractor melayu tuh ended up watcing ‘harry potter and the half blood prince’ sampai tengah malam..

24112009526Then tadi pagi, dalam keadaan rumah yang belum berkemas, ada orang sudah layan karaoke lagu Rossa – Hey ladies.. betul nih.. Satu album Rossa dia nyanyi.. hehe..

Ini lah hasil yang kami dapat.. kesian bah orang tuh nanti.. Bininya balik KK 2 months, boring nanti dia d rumah..

Our Crib 5

Tersebutlah kisah..

Pada suatu hari, x-tuan rumah sewa kami telah pun me-refund balik duit 2-bulan sewa rumah hari tuh..

Pada masa yang sama, waktu itu belum lagi payday..

Jadi, pada masa yang sama jugak, saya sangatlah tidak tahan tidur malam tanpa aircond.. bukan mau tembirang, tapi kalau pregnant ni memang rasa kepanasan ja..

Mau beli aircond pakai duit refund tu, nda cukup pulak sebab Enchek kedek terlampau obsessed mahukan aircond yang the best sampai survey2 dalam forum, baca-baca pendapat orang, sampai satu tahap, dia nda mau beli air cond Panasonic suda.. padahal itu plan awal.. dia mau beli Hitachi.. Hitachi tu bukan brand keluaran kereta kah? hehe..

Jadi, after payday 20hb hari tuh, kami pun beli ini..

24112009527

Wah.. siok terus tidur malam.. teda lagi terbangun tengah malam sambil rasa marah-marah sebab kepanasan.. tidur-tidur, bangun pagi ja, cek jam, suda jam 5.15.. bukannya jam 2 pagi.. 3 pagi.. 4 pagi.. kalau time offday lagi, nda sedar suda mau tengahari.. ok.. macam orang jakun first time pakai aircond ja saya ni..

 

Tapi, apalah makna aircond kalau tanpa benda ni?

24112009528

Yalah.. malam suda siok-siok tidur, pagi-pagi mana tahan mandi air sejuk.. confirm setengah jam dalam toilet mau berkenalan dengan air sejuk dulu.. then confirm lambat turun kerja..

 

Apa-apa pun, thank you to Enchek Kedek for doing this all for me..

Jadi sekarang tiada suda orang emo-emo sebab kepanasan ja..

re-edit: Hitachi Inverter Model.. Double rotary compressor, less vibration which means, less noise.. Silent operation..