Mau jadi Isteri yang Mithali

fb

Firstly, ini ialah my shout-out fb yang sangat mintak puji..

Secondly, best kan sudah kahwin? Masak nasi untuk laki pun, sudah dapat pahala.. apa lagi kalau kasi suap dia makan.. tapi, jangan lah bersuap-suap di kedai makan kan..

Tapi of course, belum sampai tahap isteri yang mithali lah.. masih lagi isteri Zainuddin atau nama yang lebih commercial, Bini Kedek.. banyak tuh criteria yang ada untuk jadi seorang isteri yang mithali..

My husband masih jugak bangun pagi nda breakfast sebab bininya pun lambat bangun jugak.. Payah bah rasa mau bangun awal pagi.. lebih-lebih saya yang memang kena bangun sangat awal pagi..

Jam 5.15 alarm bunyi.. tapi kasi snooze sampai jam 5.30.. Siap mandi jam 5.45.. Subuh slalu lambat.. Then time pagi jugak baru mau cari baju apa yang mau di pakai pi kerja.. baru kunun mau iron.. Last-last, siap semua jam 6.10.. drive pi tempat kerja lagi mau 20 minit.. tulah hari2, ngam2 sampai gate BIF jam 6.30.. jadi, bila masanya mau sedia breakfast kan?

Walaupun I am well aware of this situation, tapi jari menekan butang snooze tu kan laju betul bah.. itu yang hari-hari jadi macam ni..

Tapi my hubby, being a suami mithali, sanggup keluar with me to Sing Kwong tadi untuk pi beli susu Enfa mama.. vanilla flavor ya.. hehe.. then sampai rumah, terus dia kasi buat susu..

Tapi itu sebab I never finish susu yang di beli.. hari tu beli Anmum plain flavor.. langsung nda dapat minum.. then beli yang chocolate flavor, lagi lah teruk rasanya.. jadi sekarang ni bertekad menghabiskan Enfa mama ni.. rasanya a bit bagus dari anmum tu lah.. anmum terlampau fatty.. kalau kasi tinggal for few minutes kan, trus terbentuk satu lapisan macam plastic on top of it..

Tapi, macam bikin mengantuk pulak ni Enfa Mama..

Nite nite all~