Our makan malam

Tadi malas betul mau keluar makan malam.. malas jugak mau masak malam ni..

Was planning on tapau Roti John ja di pasar malam.. tapi since that I was very very malas, kira-kira mau makan maggie ja..

Mencari lah konon maggie di dalam kotak makanan yang belum di unpacked dari pindah rumah hari tuh.. jumpa lah beberapa bungkus maggie asam laksa.. tapi sudah expire.. kari letup, jumpa sebungkus ja.. ohh.. nda cukup tuh~

Last2, keluar jugak untuk dinner.. time keluar rumah tu, Jehan sebelah rumah pun keluar, ajak makan sama-sama sebab dia pun keluar jugak dengan tunangnya, si Wan.. Rupa-rupanya Anjang bawak keluar makan.. so kami laki bini join lah.. tapi kami nda sangka pulak yang kena bawak makan di hotel..

Uish.. at first I was wearing my pink Tweety t-shirt with seluar pink bunga2.. since that Jehan bawak makan sama, so I change to slack.. sekali tinguk pi makan di parkcity pulak, nda lah tukar baju sebab masuk kereta suda.. relax ja lah.. because puas jugak pi makan di hotel pakai tracksuit ja.. hehehe.. pakai swimming suit limpas-limpas restoran di hotel tu pun puas.. hehe.. sebab memang laluan nya ke swimming pool..

Anyway, tadi makan besar.. dari mula yang plan makan megi ja bertukar jadi makan di hotel.. hehe.. syukur..

17112009512Nasi goreng kampung Parkcity..

Thank u Anjang.. semoga kitak di murahkan rezeki yang melimpah ruah..

Pasal bag lagi..

:Balik-balik beli beg.. kitak tauk sik berapa banyak beg dah kitak ada?

:Mana ada banyak.. beg lama jugak tuh..

:Tu yang dalam bilik tuh.. Gin&Jacqie lagi tuh..

:Gin&Jacqie tu organizer sama beg untuk baby.. kamek beli beg untuk baby bah..

:Yang Roxy tuh? di buang-buang ja..

:Manada buang-buang.. kita teda tempat gantung beg dalam bilik, terpaksalah letak atas lantai.. bukan di buang..

Believe me, this dialog keeps on repeating everytime I ordered or even just surfing2 online bags..

Laki saya suda pantang tengok atau dengar apa-apa about bag.. nasib nda jadi beli beg mahal tuh..

Tapi, pantang macam mana pun dia kalau suda pasal bag ni, tetap jugak dia menguatkan diri pergi  ke Pos Office untuk tuntut bag yang I ordered online last week tapi sampai sekarang nda sampai-sampai.. hehehe.. Im soo lucky to have you..

Jadi sekarang, mari menikmati gambar beg baru yang saya beli.. (ohh..mintak puji nya…)

Sometimes kan I wondered jugak, why am I now so obsessed with bags.. Mahal kah murah kah, tapi murah yang di utamakan lah..

Latest ialah ini…

17112009509 Masih dalam plastic.. Cute kan walaupun masih dalam plastic.. hehehe..

 

17112009510

Esok pakai beg ni pegi course.. Flaunt-flaunt beg ni dengan collegue.. hehe (mintak puji lagi..)

 

Jangan tidak tau ya, beg ni murah ja.. RM30.. termasuk delivery RM39 lah.. ada 2 kaler.. biru n purple.. purple lagi nampak cantik lah..

Luv the big polka dot ribbon actually.. erm.. besar beg ni.. dapat masuk my Gin&Jacqie organizer..

Sekarang saya dapat tukar-tukar pakai handbag suka-hati-ly sebab ada bag organizer tuh.. nda payah susah2 mau transfer tiap barang to beg lain, kasi transfer ja organizer tu..

PI Course 1

Finally, hari yang di nanti telah tiba.. hari untuk course.. hehehe..

Nda bah.. lama suda mau ikut ni course.. memandangkan my nature of work memang memerlukan knowledge ini..

Hari ni, kami belajar pasal Pi Processbook..

Oh.. ini lah course yang saya bising2 kan last week tuh..

17112009506 Tank and level .. figure semua dapat dari system..

17112009507 Extract information jadi trend..

17112009508 Lat-last page penuh kucar-kacir dengan pelbagai level and trending from different offshore location..

The course actually quiet interesting.. Excitement nya tu kan, macam excitement time first mula-mula pandai Autocad.. hehe..

Nasib software ni boleh di pakai di GID ja.. kalau dapat pakai di rumah, nah.. habis lah.. dulu time pandai Autocad, macam-macam yang di lukis.. tinggal nda dapat lukis kucing ja..

Iya.. ini entry yang memboringkan.. saja mau cakap..