My so non-productive day..

Hari ini adalah hari yang amat sangat sungguh terlalu tidak productive..

No progression on the course that im managing.. yaaaiiiii~

Esok Boss teda, tapi me only working as APC.. which means cannot go jalan-jalan lah..

Bukan sebab saya ni suka mengular time kerja ahhh.. Sebab saya perlu exercise..

Cannot jalan-jalan sebab kena jaga our pasar ikan..

Kadang-kadang rasa macam kerja di stock market.. Sebab ada 3 big screens in front of me.. dengan trending of offshore punya production.. have to monitor every now and then.. haf to answer all the phone calls from customer( yang beli ikan) in case ada apa2 yang tidak ngam berlaku.. Memang macam stock market IF my 12-hour shift tu kena fast forward..

I mean, everything here is slow and steady ja.. unless ada kapal nelayan yang karam.. sebab kena langgar todak.. apakah???!!!

Time tu baru kami bergerak sepantas kilat.. kalau tiada masalah, tu lah, sempat buat part time menjahit manik-manik di baju raya.. kalau berani lah.. haha.. Boss every now and then datang check.. kadang-kadang datang dengan wajah yang manis.. dan kadang-kadang datang dengan wajah yang bengis macam mau makan orang..

Jadi kami takut.. sebab dia boss.. kalau lawan cakap dia, tunggu lah hujung tahun.. IPF 0.8.. huhu..

Tomorrow nite ada Shell Staff punya Ladies Nite.. and I am soooo going.. actually nda mau pegi pun coz hubby keja malam esok.. which means, kalau saya pegi, sendiri2 lah drive to KKB..

Tapi tadi time dinner di ACDC, terjumpa Man Kidal and family.. Wife dia tanya whether Im going or not.. told her that tidak coz nda berani drive sendiri.. then she offer to pegi sama2..

Enchek Kedek hantar to KKB, then balik from KKB si Man yang ambil.. ngam jugaklah..
So my Friday nite wont be wasted just like that lah..

Tapi the problem is, kalau suda pegi function macam tu, mesti ada camera kan? I haf both digital camera and dslr.. ndak kan lah mau bawak dslr tu besar2 kan? Tapi charger for my digital camera tu suda hilang.. waduhhhh…~

Mau nda mau, bini kedek terpaksa lah angkut camera besar tuh..