Maggie Kari Letup

Entry ni teda kena mengena dengan megi kari letup.. cuma di kala entry ni di taip, uncle Gab sedang memasak megi kari letup dalam microwave.. harum semerbak satu BOCC.. baby dalam perut pun dapat tercium.. malam ni makan megi ja lah..

Hari ni adalah sangat penat.. fuh~fuh~fuh~ (ayat yang abang suka untuk shout out dia di FB)
Terkejar sana sini mencari PC kosong untuk pakai course next week..

Oh.. kan saya yang manage course untuk next week.. hopefully semuanya berjalan dengan lancar supaya boss senang hati and boleh bagi IPF 1.0 <- sekureng-kureng nya lah.. saya tidak jugak mengharap banyak sangat.. hehe.. tapi masih jugak mengharap yang banyak.. huhu.. Lepas tawaf satu opis maintenance tadi (di iringi oleh my boss), managed to get 3 PCs.. supposed to be 4 tapi satu suda kena terminate oleh IT.. malas lah mau contact-contact lagi.. biarlah yang di terminate tu terus di terminate kan..~ Suda jumpa PC, terpaksa pigi each of the PC to install the software for the course lah pulak.. Everything must be done by this week sebab course nya next week.. Tapi problem menunggu list of participants pulak from the operation side..
Ish.. kenapa cerita pasal course ja ni?.. Boring baca..

okay lah.. to update my today’s progression,
1. Managed to get PCs
2. Discussed and agreed by both party regarding choosing the venue for the course.. (venue pun boleh ndak ber-ngam)
3. Managed to only ate 2 kit-kats.. they rest simpan utk esok..
4. Do online shopping sikit tadi.. nda mahal.. murah ja bah.. rm30.. beli straw bag yang cute.. kalau mama nampak mesti dia pun mau nih.. hehe..

* Hubby told me that I kuat mengugut.. ada sekali tuh I ugut him if he doesnt let me use his laptop, i will bedazzle his laptop.. maybe that s the reason why he tumbuk-tumbuk manja (yaii..) my pipi during tidur last nite.. I taught goodnite-kiss suda tukar to goodnite-punch..

boom boom pow~

I was awake last nite by my hubby yang tengah main-main tumbuk my cheek… WITH sound effect..

Ni budak kan.. mengacau orang tidur.. kalau nda dapat tidur, jangan lah kacau orang yang sedang siok tidur.. aiyaaaa..

This wasnt the first time.. Pernah terbangun because dia tengah kacau-kacau my tummy.. I think I was 5 months pregnant that time..

Kalau suda namanya pengacau kan.. Tapi padan muka.. Sebab hari tu when he tried to hear/listen apa yang baby buat dalam perut (dapat kah??), tiba-tiba baby kasi dia satu tendangan.. huahuahuaaaa…

: Uish.. kamek kena tendang…
: Tu lah.. selalu kasi bangun baby kan..
: hehehe..~

One thing that I noticed, everytime I listen to catchy music, baby tends to move very frequent..
Not sure whether baby actually enjoying the song or distracted by it..

But one thing for sure, everytime me or hubby recites Surah Yasin, baby surely calm..

Tapi kalau suda lagu Boom Boom Pow yang di pasang, habislah di tendang, tumbuk, side kick back kick segala tu keluar..