Afundi Smokie

Di kala saya menaip entry ini, rumah kami sunyi sepi tanpa bunyi sebarang TV atau pun radio..

Bunyi yang dapat di dengar cumalah bunyi deruan burung berkicauan, kipas angin berpusing serta Smokie menyanyi..

Smokie menyanyi????

08112009478

Ini lah Smokie..

Buruk kan muka Smokie time dia menyanyi.. Kalau masuk AF, confirm awal terkeluar sebab dia kucing.. bukan sebab muka buruk..

Since kami pindah ke rumah baru ni dia selalu menyanyi..

At first I taught dia nampak hantu sehingga mampu mengeluarkan bunyi mengiau yang pelik..

Sebab, time2 I was alone at home, sambil memasak nasi goreng kampung resepi sendiri, time tu jugak dia menyanyi/mengiau tapi pelik..

First nite tu, takut jugak sebab dapur di belakang rumah kan.. ngam2 dekat hutan.. Second nite pun sama jugak, masih jugak dia menyanyi..

Macam-macam suda di fikiran.. ada hantu kali dalam rumah tu lah dia berbunyi macam tuh..

Malam-malam seterusnya baru perasan, sekarang suda musim kucing mengawan, jadi sebab tu lah dia menyanyi.. menyanyi untuk memanggil kucing jantan..

Sekarang pun dia menyanyi nyanyi jugak tapi susah mau rakam.. Sebab lirik yang dia nyanyi tu 2-3 baris punya lirik ja… nda sempat rakam, dia suda stop menyanyi..

Jadi sekarang ni Smokie di kawal ketat.. nda kena kasi lepas dari cage.. nanti terlepas, ada lagi dia kahwin dengan kucing biasa..

And kami pun mau mencari kucing jantan persian jugak.. untuk kasi mate dengan Smokie.. either si Owen atau pun si Atai.. both persian warna putih.. manatau boleh dapat anak kucing warna white+grey..kiut tu..