Mau tau my baby punya gender????

Yesterday, me and hubby went to the clinic for my 2-weekly check-up..

As promised by the doctor, we gonna do the scanning to check the position of the placenta.. but in our mind, mau check gender.. hehe..

During the scanning kan, the monitor was beside me.. so I cannot see the screen… Only doctor and hubby yang dapat tengok..

So as the doctor men-scan my tummy, I can see mata Enchek Kedek yang berpinar-pinar..betul-betul memerhati monitor tu.. Muka excited tapi penuh kesabaran..

Trus dia senyum-senyum.. mulut dia kumat-kamit menyebut ‘mau cari yun-yun.. mau cari yun-yun’.. ‘ada kah yun-yun??’ eee.. banyak kali suda orang kasitau dia ‘yu-yun’.. bukan yun-yun.. err.. yuyun tu ialah yang baby boy ja ada.. =P

Tapi kebetulan baby punya position kemarin menutup gender dia.. so kami tidak tau.. doctor nda dapat scan sampai ke kangkang baby..

And dia ulang ayat yang sama..’ ala.. ada 2 pilihan ja.. kalau bukan lelaki, perempuan lah..’

Kami pun suda boring dengan ayat tu.. least excited suda kalau jumpa ni doctor..

Nda pa lah.. so kesimpulan yang dapat di buat, nda dapat buat apa-apa jugak.. nda dapat paksa baby bukak kangkang kasi nampak dia punya gender..

Walaubagaimana pun, ramai jugak orang-orang di office, terutamanya yang uncle-uncle tu lah.. ‘ ni mesti baby girl ni.. baby girl ni..’.. Sekarang, Operation Technician pun pandai scan baby dari melihat perut ja.. Multiskill betul.. hehe..

Mari-mari beli Beg..

Kemarin dengan tidak sengaja ter-addict dengan tupperware.. berkilau-kilau mata tengok catalogue tupperware..

Hari ni, addict dengan bagskaki pulak..

Kalau mau tau apa tu bagskaki, klik lah ini –> BAGSKAKI

Yesterday I purchased one of their item..

06112009464 Organize Anne.. its a bag organizer..

06112009465 Sudah namanya bag organizer kan.. jadi the function is to make your bag more organized.. wah.. simple nya meng-explain fungsi nya..

This bag ada banyak compartments.. untuk handphone, purse (sesuai for purse yang panjang), untuk handphone, barang-barang kecik macam lipstick kah.. eyeshadow kah..compact powder kah.. Jadi, bila semua barang tersusun, ndaklah kelam kabut mengorek bag everytime handphone bunyi.. atau pun time nda tahan mau buat bisnes di toilet, time tu jugaklah nda jumpa kunci rumah..

Easy to say lah kan, memang sangat sesuai for me..

I might be using this organizer as a bag itself.. I mean, im going to carry it around just like that.. to work only lah.. since that kalau sampai office ja, bag simpan tepi and duduk buat kerja.. lagipun, cantik bah purple nya tuh..

06112009466 By purchasing the bag organizer, I received a free make-up bag.. cute.. nanti boleh isi macam2 dalam ni..

But the free gift only for selected items ja..

06112009467So there you go.. My another latest so-called addiction..