Latest so-called addiction

05112009460

05112009461

05112009462

05112009463inilah hasil yang kami dapat lepas pegiclinic tadi for my 2-weekly check-up..

Doctor yang kasi..

hehe.. nda bah..

Kami nda dapat tempat parking yang dekat dengan clinic, terpaksa lah parking di belakang-belakang kedai.. Ngam2 jugak kedai tupperware ni di area tu..

Enchek Kedek cakap, nanti lepas jumpa doctor baru pi kedai tu..

Lepas jumpa doctor, dia lupa pulak.. sampai saya terpaksa (teda orang paksa pun..) nyanyi ‘Tupperware’ ikut rentak lagu Black Eyed Peas  – I gotta feeling..

Then kami pun masuk lah sana.. tinguk-tinguk.. tapi macam nda kena layan..

Then tanya lah sama satu orang amoi tu, mcm mana mau jadi member.. Kira-kira mau buat collection.. macam mama jugak.. bertimbun tupperware di dapur.. hehe..

Jadi, ada lah promotion ni bulan, bayar RM265 dapat semua barang-barang di atas tu..

Tapi kalau RM60, pun boleh jugak jadi member.. tapi dapat 3 tupperware warna merah tu dgn bag hitam tu ja lah yang berisi dengan catalogue, borang membership etc..

Jadi kami buat pilihan bijak (bijak kah?) to take the RM265 punya combo set and automatically jadi member.. hahaha.. puas hati..

Actually, time kahwin hari tu, ada kawan mama yang kasi kami hadiah tupperware sekotak tu jugak..  Ini kira untuk tambah koleksi lah.. lagipun sudah tinggal di rumah sendiri jugak kan.. Padahal, rambang mata suda time di kedai tu..

Jadi ini lah hasilnya..

Mesti ada orang fikir, ‘ala..si sheila jadi makcik-makcik suda membeli tupperware..’

Sorry ya makcik-makcik.. no offense.. =P

Nda bah… kiut bah barang2 tupperware ni.. kalerful lagi.. then semua apa yang we ever imagine, dorang ada.. contohnya?? (teda contoh sebab mau cari alasan ja..)

Kalau suda jadi member ni kan, pandai-pandai lah cari orang untuk join under you.. kira yang macam ada downline-downline tuh.. nda brapa paham jugak..

Tapi i joined because I want to enjoy the product plus the discount that I will get as a member.. 20%.. ok lah tuh.. sapa mau bagi free-free kan?

Tapi, if any of you happened to think of joining as a member, dalam borang membership tu, ada satu column khas for u to isi details of the person who recruit you to be a member.. So, kalau isi that part, tanya lah mama kah.. kakak kah.. aunty-aunty kah kalau dorang suda jadi member.. So that u can be their downline lah.. Tapi kalau mama, kakak, aunty2 bukan member lagi, just put my name.. hahaha.. promote rupanya…

Beli tupperware ni sama macam masuk kedai Quicksilver & Roxy.. Member ada 20% discount.. then if barang yang mau di beli tu ada discount jugak, lets say 10%.. jadi as a member u will get a 10% + 20% discount lah..

Then macam biasalah, kalau tupperware pecah, rosak or whatever ( bergantung kepada terms and conditions nya), they replace with a new one..

Now I know why my mum bising everytime mau pakai dia punya tupperware untuk bawak bekal pegi sekolah.. Mesti bawak balik.. jangan kasi tinggal di sekolah.. Jangan kasi hilang.. Valuable bah tupperware ni.. Umpama kalau boys sayang betul sama dorang punya PSP,PS3,Wii.. kita yang perempuan sayang sama tupperware lah.. hehehe..

Deco dapur budget-budget bersama BiniKedek

Hai…

Sekarang, tibalah masa untuk kita men-deco dapur dengan budget yang cukup-cukup bersama BiniKedek.. (imagine macam Deco bersama Eric..)

Budget yang cukup-cukup sebab bulan ni kurang buat overtime.. =P Lagipun teda sponsor macam deco bersama eric tuh.. hehe..

Ini adalah ruang dapur sebelum kenak magic touch oleh binikedek..

IMG_2211

Selepas magic touch…

05112009456Meja makan 4-seaters yang kiut dan murah.. RM550, after less RM410.. alang-alang kan rm10 tu?.. tapi kalau dia kasi Rm400 memang I mintak kurrrraaaang lagi.. hehehe.. Cina pun susah mau cari makan kalau suda jumpa orang Melayu Kadazan yang berkira duit.. hihi.. 

05112009457 This area perlu kena house keeping lagi.. semua kotak-kotak bawah meja tu actually hadiah kahwin.. Best kan kahwin dapat macam-macam hadiah.. Kalau terkena sama kawan-kawan rapat, boleh request lagi apa hadiah yang di mau.. hehehe..

Owh.. itu meja, namanya banquet table.. its actually meja yang selalu ada di meeting room kalau di office lah.. This idea came from my dad.. He bought this kind of table for use during raya… Kalau mau hidang makanan kan, kasi lapis ja meja ni, then letak lah segala rendang, kari, ketupat untuk tetamu.. Lepas raya, boleh lipat meja ni and simpan dalam stor.. nanti raya next year kasi keluar lagi..

Since that kami belum ada budget yang mencukupi untuk buat dapur, pakai ni dululah.. Nanti insyAllah suda cukup duit, baru start project build in cabinet.. Meja ni murah ja.. RM235, tapi after less RM190.. Nanti kalau kami kenduri rumah, ada lah meja ni keluar nanti.. hehe..

Ahh.. itu fridge kecil kepunyaan Enchek Kedek sejak dia bujang-bujang tratangtang lagi.. Buat sementara ni, cukup lah fridge tu..

05112009458

Then ini ialah pandangan dari posisi lain lagi.. itu meja warna brown tu, cost around RM295 tapi after less RM250.. Tempat letak tu dapur gas, bawang-bawang, kicakp-kicap and dalam drawer2  tu letak pinggang mangkuk sama stock makanan kering..

First dulu fikir buat sementara mau makan luar ja.. Tapi perasaan tinggal rumah baru ni, mau jugak masak sendiri walaupun 2 malam suda makan sardine ja.. haha.. Enchek Kedek kerja bah.. Kalau I masak ayam, ikan, sayur, sapa mau kasi habis kan? Lagipun rindu mau makan sardine.. Tapi semalam tumis sardine tu nda sedap yang macam mama buat selalu.. Maybe because i forgot to baca bismillah sebelum mula memasak tuh..

OK.. siap suda tour ke dapur-budget-cukup2 BiniKedek.. setakat ni, masakan terhebat yang  pernah di masak di dapur ni ialah sardine tumis dengan bawang besar sampai buat si Smokie mengiau-ngiau di belakang rumah sebab dia mau mintak sikit..

Magic touch BiniKedek.. apa? nda magic? Boring lah kamu nie…

One more pic.. bapak yang request.. dia mau tinguk macam mana suda  rupa tabir yang pinjam dari mama.. kehkehkeh..

05112009459

Main door punya tabir.. Dalam bedroom teda gambar sebab bilik bertempiaran..

 

*Rasa terhibur update perkembangan rumah sendiri… khas untuk tatapan diri sendiri and sapa-sapa yang sudi.. Nanti suda anak-anak besar, and suda beli rumah sendiri, suruh dorang buat gini jugak.. Pakai duit sendiri sebab time tu mak bapak dorang sedang honeymoon di oversea sebab suda habis bayar PTPTN..