Our crib 4

Tonite, updates on our toilet.. Supposed to be updated few days ago.. But due to the un-availability of broadband, updates delayed..

04112009452 Para-para sakura.. Oleh kerana laki saya ini tinggi orangnya, maka saya pun terpaksa buat-buat diri tinggi.. terpaksa bertinting mau tekan tu Dettol..

04112009453

Cermin from the same store jugak.. RM39.. after less nda ingat.. Murah banding the other cermin sebab this one a bit small than the other cermin.. but for me, still ok..04112009455 Hah.. penggantung towel + baju + body scrub(not displayed).. sangat cool.. hehe.. for me lah its cool.. this one also stainless steel..

And the best thing is, semua ni di pasang sendiri oleh my dear hubby.. Betul-betul multiskill.. Belum lagi tinguk the piping yang dia buat.. Itu on the next chapter.. Sebab sekarang sudah malam.. Nda berani keluar.. Ada banyak katak berkeliaran..

Broadband back to business..

Finally able to update my blog from home instead of feeling guilty updating my blog during work..

Yes people.. I do felt guilty doing that coz I know that Im not supposed to..

Anyhoo, I went home today after work using he company’s shift van.. its not a van actually.. last time used to be a van/bas kilang.. some sort like that lah.. now upgraded to naza Ria oledi.. hehe..

But then, I dont feel really comfortable.. The driver speeds and all the bumps and holes on the road he langgar.. Mentang-mentang kereta company…

And me, dont feel really that comfortable.. quiet worried also because takut baby terhentak-hentak..

I told hubby that I dont wanna join the shift van anymore.. nantilah after deliver..

Besides, after I reached home, I went to pee-pee when I saw a few small drops of blood on my panty-liner, which is not supposed to be good..

Think of safety first, instead of saving money (shift van = free transportation from house to work)..

So I choose safety.. So bye-bye shift van.. C u again when I wanna see you..

hari ini, kemarin dan semalam..

Hari ini saya tidak mau drive pegi kerja, sebab both kereta adalah sangat kotor..
SO my husband sent me to work.. balik nanti I follow shift van.. balik awal.. hehehe..

Yesterday I went to Celcom to re-activate my broadband punya line.. that day I cancelled sebab my house got streamyx.. but now after moved to new house, jangankan streamyx, tiang telefon yang di janji 2 tahun lepas pun teda..
Was in dilemma actually whether to get Celcom or Maxis.. Neighbour i ada dua-dua tuh.. she told me, kalau Celcom, laju tapi putus2.. then kalau Maxis, line ok tapi slow.. Since that I used celcom before, and I tink I can tolerate with the putus-putus instead of slow connection macam pakai dial up dulu..

Now we can masak-masak sudah di rumah.. ada suda dapur and gas.. kak Chah punya.. dia kasi kami pakai sementara kami belum beli yang proper one for our kitchen..

Semalam went to Farley to buy barang2 plastic untuk dapur.. macam tudung saji, besen,bekas untuk letak sudu garfu, pemukul lalat..huh..pemukul lalat?
Sebab semalam mum-in-law masak ikan disco, trus semua lalat datang..

Semalam jugak, hubby buat muka KECEWA.. sebab dia nampak ada satu pack choclate Kit-kat di tepi bantal..
Eventhough teda tulis , Sheila punya, tapi he knows that its mine and dia kecewa..
Takut kencing manis..
So, to make him kecewa-less, i bring the kit-kat to work lah today.. so teda kit-kat-tepi-bantal lagi..

Cerita pasal tilam lagi..

I am soo pissed off with C***** M****** for lying to me..
I went there yesterday to buy mattress.. (mattress yang dari hari tu lagi nda terbeli-beli)..
Actually, its kinda hard for us to find a good mattres here in Bintulu..
So since that sharing a super-single mattress with hubby was really not comfortable, so for the time being, hubby asked me to buy just any mattress for the time being..
Later, if we find a good one, then we proceed to buy it, while the previous one, to be kept in the guest room.. manatau my dad and mom wanna come visit me here in Bintulu.. kan? kan? kan?

So I went there.. paid cash for the mattress.. and they told me that the mattress will be delivered in the evening.. so I said, OKAY!.. besides, i haf to pay extra rm69 for the delivery.. quiet expensive jugak because my house still in the town area.. but Im not in the mood of query2 with them since that one of the sales person were a friend to my mum-in-law.. oh..she was with me the whole day..

So yesterday, the mattress belum jugak sampai2.. Almost 6pm, so I called them.. Boleh-boleh the girl who answered the phone tanya dengan nada yang sarcastic
:beli cash atau loan?
So terpaksalah I answered dengan nada yang tembirang jugak,
:CASH..
Its like they are trying to use the ‘loan term’ as an excuse for the late delivery..
So when I said cash, dia terdiam kejap..
:Mungkin esok atau lusa..
:LUSA???
:Iya..sebab mau pegi warehouse lagi ambik stock baru..
Adoi.. as far as I remembered, I came in morning.. why do they need the whole day for them to go to the warehouse?
Then the girl asked to me to wait for a while, then she passed the phone to her manager kah sapa.. i dont know..

Then the manager lagi lah hampeh..
:Dengan siapa u cakap tadi? Jurujual kah? (padahal the girl jugak yang passed the phone to her)
:Tidak tau..
:U sepatutnya tanya nama dia.. dia jurujual kah apa?
:Saya tidak tau.. dia tidak introduce pun..
:Lain kali u tanya..sekarang mana saya tau dengan siapa u cakap tadi..
(apa kena mengena?..yang bikin panas, bahasa and nada dia tuh sangat kasar)
:SO? <- jawapan bijak dari Binikedek.. sebab trus tu manager checkmate.. sengaja cari pasal with something yang tidak ada kena mengena..
:Nanti saya telefon lagi balik..(kasar masih)
:Kalau u tidak kol balik pun saya boleh datang sana u punya kedai..
:Nanti saya cari siapa yang u cakap tadi (masih nada kasar) and hung up the phone..

But I still dont understand kenapa dia masih mau cari orang yang bercakap with me first2 tuh..
I called regarding the delivery bah.. bukan pasal jurujual tuh..

Then the first girl called back.. mintak maaf and told me that delivery cant be done that day sebab bukan diorang yang deliver..

So, walaupun kedai dorang tu murah and boleh loan, tapi tidak berbaloi berurusan dengan pekerja yang sembarang..

One of my friend pernah mau loan TV flat screen di kedai yang sama, tapi Miri branch..
Tapi tidak approved sebab my friend belum kahwin.. the loan can only be made by those yang suda kahwin.. WTH?

Anothe collegue of mine, Chinnesse guy.. dia just transferred to Bintulu.. he rent a house.. so he bought a bedroom set for him lah here.. he bought at the same store.. and he said that, the worker salah pasang his dressing table.. but when he complained, tu pekerja pulak cakap memang design nya macam tu.. FYI, cermin dressing table tu kena pasang terbalik.. again, WTH??

Is it logic for me to conclude that the workers/sales person there assume that people who came to their furniture store semua yang cikai-cikai sebab dorang jual furniture dengan harga/tawaran yang murah/hebat, then dapat loan..
So dorang tidak kisah pun to treat their customer macam tuh.. Bukti is, the sales girl were trying to give me an excuse for the late delivery was caused by ‘loan term’.. di mana saya tidak..

Then, conclusion from my husband pulak, saya kena marah.. sapa suruh beli barang di courts mammoth.. sebab dia memang banned kedai tuh.. tapi bini dia pulak yang pandai-pandai pi sana beli barang..

Tapi ini Bintulu bah.. other choice are kedai paling mahal(sebab jual tilam harga rm7k) and kedai harga setengah harga tapi semua barang tiada stock until end of this month..

My backache are killing me bah..

haissshhh…

Kalau di KK, harga rm800 pun boleh dapat sudah tilam yang terbaik..