Tilam Hunting

Tilam hunting were done due to the unavailability of it… duh~

Budget for tilam, about RM1k.. SEBAB kalau tilam yang harga alang2, teda warranty.. Waranty itu penting.. terutamanya untuk orang yang cerewet macam kami.. Paling-paling pun, 10 years warranty lah.. Supaya kalau ada spring nya yang rosak, boleh hantar balik pi kedai..

First kedai  furniture, offers factory price.. tempting kan?? kan?? kan???

Tapi cekewa kecewa sebab harga tilam foam biasa without spring tu pun sudah mencecah harga Rm1k+.. punyalah..

Tapi harga bedroom set nya pulak sangat tempting.. RM2150 for king size bed, 2 side tables, big almari baju and 1 stylo+cool dresing table.. And boleh book the stuff up to 3 months.. Which means, kami boleh tunggu gaji next month or next next month lagi to angkat the bedset.. of course with 30% deposit lah..

Tapi namanya jugak survey kan, so decided to head to another kedai.. when suddenly the sales assistant with high pitch voice said, ‘Aiii… tidak jadi beli..???” Then hubby jawab, ‘ Yalah… mana ada orang datang terus beli… mesti mau survey-survey dulu..’.. Terus kena marah tu sales assistant oleh satu orang kawan dia..

Next kedai, quiet big.. Furniture nya pun boleh tahan jugak.. Since that dalam otak cuma aiming for mattress, so I directly go to the bedroom section.. Banyak pilihan.. Tapi harga bedroom set nya bikin takut.. Rm7k+++++… Murah lagi the first kedai.. Design and everything sama/lebih kurang.. Cuma the almari baju a lot more bigger.. but still rm5k bah difference..

Tinguk-tinguk tilam ja lah.. I aimed for the Dreamland punya suda.. ngam2 the price RM999.. Boleh-boleh datang salesman and offer kami tilam Sweetdream yang harga rm7k++.. tapi dia bagi less jadi rm6k++..

: Ini tilam banyak bagus… dia punya material bla bla bla.. Ini foam tidak pakai chemical untuk bla bla bla.. Ini tilam atas foam, bawah spring bla bla bla.. Ini tilam ada barcode so that next time kalau ada rosak bla bla bla.. Orang muda ramai suka ini tilam.. Ini tilam approved by NASA bla bla bla..

Oh.. ini pulak tilam yang Ica cakap tuh..

: Sorrylah tauke.. kami bukan mau pegi angkasa lepas jugak..

hehe.. no doubt yang the tilam very sangat best.. tapi tooo expensive lah.. kalau rumah saya harga rm1juta, mau lah jugak saya beli tilam harga rm7k.. maksudnya, kalau kaya raya, mau lah jugak beli yang sangat mahal tuh.. bagus beli tilam harga rm1k, then balance rm6k tu bikin bayar PTPTN..

Oleh kerana we were running out of time.. its 4.30 pm and hubby needs to get ready for work (and also to update his Mafia Wars), jadi kami pun balik..

*Padahal, compang-camping jugak baju yang kami pakai pi kedai furniture tadi.. masih jugak orang ada hati mau offer kami barang harga mahal-mahal…

Me & my Baby…

baby

I am currently 28 weeks pregnant.. So inilah yang memang sedang di lalui..

Especially the shortness of breath.. Enchek Kedek bising sebab Bini Kedek bernafas macam orang baru lepas jogging 10 round…

Time tidur pun susah mau bernafas and balik-balik terbangun time tidur.. Mum told me to use numbers of pillow, so that tidur macam duduk.. tidak terlentang/melaya.. itu yang bikin sesak nafas..

Tapi bila sudah tidur pakai bantal tinggi2, nda dapat sudah tidur dekat dengan Enchek Kedek.. Besides, Im using my tilam bujang sebab the current mattress buat I sakit satu badan.. Spring tilam bujang I masih bagus.. Tapi, terpaksalah tarik selimut husband tengah-tengah malam supaya dia bangun.. My calves pandai cramp tengah-tengah malam.. Tu lah mintak khidmat bantuan my husband to kasi lurus my kaki.. Sedap cramp di calves tu.. huhuhu..

baby1

Ok.. Im not going to believe cakap orang-orang tua on how they determine the gender of the baby suda.. Coz even orang putih mat salleh pun cakap itu cuma myths..

Tapi, nobody jugak yang asked me to believe it.. huh..

Tengahari tadi panik sekejap sebab baby teda kicking, shuffle, aerobik mahupun ber tai-chi dalam perut the whole day..

Terus rasa bersalah sebab last nite lapar tapi didnt even bother to tapau makan..

Jadi kami laki-bini berusaha kasi bangun baby by shaking-shaking GENTLY my perut… Then after a few minutes, ada movement, baru senang hati..

Tapi sekarang baby non-stop moving… Padahal time for the mommy untuk tidur suda..

This article was taken from www.welcomebabyhome.com for sharing purpose.

My packing-thingy progression

Been packing our stuffs for 2 days ody..

Penat nih.. Berat rasa badan..

http://emo.huhiho.com

Packing kejap, rehat… packing lagi, rehat….

Yesterday managed to clear up kitchen area.. Actually Enchek kedek suda buat separuh.. eh no, less than separuh.. Masih bertempiaran lagi dapur… Because he claimed that he doesnt know how to clear the food.. Terpaksa Super Woman came to rescue (thats meeeee…)

All dry food masuk dalam kotak.. While the kitchen utilities pun masuk dalam kotak.. Kuih muih, biskut-biskut and junk food semua masuk dalam plastic bag.. Every festive season, my company will give out junk foods in a container to all their employees.. Since that kami laki-bini worked in the same company, double lah the junk food.. padahal, teda jugak budak-budak di rumah.. Ada lah jugak my hubby gave keropok Pringles to budak sebelah rumah.. itu pun satu ja dia bagi.. alang-alang bagi semua chocolate2 and wafer2 tu..

http://emo.huhiho.com

Sekali, last nite, I was alone at home and LAPAR.. mau keluar pi tapau malas sebab malam suda.. dan malas sekali mau unpacked balik Maggie yang suda tersusun atur dalam plastik bag.. terpaksalah makan buah kurma ja sebab buah kurma dalam fridge.. makanan dalam fridge belum pack lagi.. Mau goreng sausage atau nugget pun nda dapat sebab all the kuali sudah kena packed.. betul-betul dapur kami tutup bisnes..

Hari ni pulak, I managed to fold allllllllllllllllll the clothes and keep it properly in our bag and bakul… Puas hati.. Tapi tidak berapa senang hati melihat all my baju (size L and XL) yang kelihatan kecik.. huhuhu.. nda dapat muat suda..

Lepas beranak mesti diet.. Rajin exercise.. Sudah jugak beli kelengkapan untuk ber-aerobik sendiri di rumah hari tu before tau pregnant..

http://emo.huhiho.com

Lagipun, my husband proposed to me to pakai kebaya-ikut-body for raya next year.. InsyAllah lah ya bang.. kamek mesti makan…. sebab baby mau menyusu..

*Mesti sentiasa ready dengan alasan in case impian untuk diet tu tidak tercapai*

http://emo.huhiho.com

Terima kasih Cinoi

Managed to download Windows Live Writer succesfully without hubby’s permission.. sebab ini laptop dia kan..

Will let him know.. once dia bangun dari tidur.. if I remember..

Oh.. terima kasih Cinoi tu sebab she’s the one yang guide me..

I was asking her on FB chatbox how she did the cancel thingy..

Cancel macam ini…

She told me that she was using Windows Live Writer.. Rupanya wujud jugak benda macam ini..*tepuk dahi*

Sedang saya menaip post ini, sambil2 tu jugak explore-explore writer ni..

Betapa kampungan nya saya..

Siok jugak sebab dapat pakai jenis font macam-macam..

blog

Upload gambar pun sekejap ja.. and noticed the watermark?

Nantilah I kasi improved lagi.. itu try2 ja..

Cuma not able to put emoticon..

Maybe I just haf to insert it from blogspot itself..

bah.. wanna enjoy my exploration dulu..

Thanx Cinoi..

http://emo.huhiho.com
*Suda masuk emoticon dari blogspot itself..