Random updates

*Another package arrived today..
Based on my counting, it supposed to arrived tomorrow, ketika hubby di buai mimpi sebab balik dari kerja shift malam..
Pendek kata, kedapatan lah..
Sebab that day I told him that I am not going to do any online shopping anymore..
Tiba-tiba pulak pos laju sampai tadi.. (note: orang pos laju pun sudah kenal dengan kami..)
: Apa lagi yang kitak beli tuk??
: Ahh? apa tuh? (buat-buat nda tau.. :p)
But I do like the dresses that I ordered..
Oleh kerana greedy, I bought 2 same dress but different colour..

*Rocky dengan Kishu bermain riang di dalam bilik tidur kami pagi tadi..
Seluruh pelusuk bilik diorang explore..
Lepas tu main kejar-kejar.. tikam-tikam sesama sendiri..
Sampai si Kishu tertikam saya yang time tu sedang tekun memotong kuku..
Dan menghasilkan satu garisan di tangan..

*Tadi we found out that musim mengawan bagi kucing-kucing sudah bermula..
Sebab si Smokie gatal-gatal suda berbunyi..
Pantang orang panggil ‘Smokie…~’… terus lah tunggang terbalik dia menggeliat badannya..
So bisuk mau bawa dia jumpa si Owen lah.. Kucing si Man Panjang.. mau hasilkan zuriat persian kali ni..
First season tu Smokie terlepas dari rumah, terus dia merayau and jatuh cinta dengan kucing jalanan yang bermuka ganas…

*Kami pegi melawat tauke grill tengahari tadi..
Found out that our grill suda siap.. Tinggal kasi cat gold2 and kasi cat bunga-bunga nya lagi..
The tauke said that if not tomorrow, then day after tomorrow lah dia install the grill..
I think because it depends on the weather jugak.. Bintulu a bit windy and ada hujan sikit2.. Cat nda kering..
So tomorrow bolehlah jalan pi cari rail untuk tabir.. Tabir yang di pinjam dari mama.. hehehe..

*Tadi jugak mata kami putih sebab mengasi keluar semua duit simpanan dalam Tabung Haji..
Nda ter naik haji lah kami ni.. Malar ja duit dari sana yang di kasi keluar untuk belanja..
Kira-kira tadi, ada lebih sikit duit tu after tolak balance deposit grill rumah and untuk beli tilam..
Kali cukup untuk beli meja di dapur.. and also rak tempat simpan pinggan mangkuk..
Nda tau lah.. banyak barang yang perlu di beli tapi mesti ikut susunan lah.. yang penting di dahulukan..

*Maybe tomorrow, day after tomorrow atau after after after tomorrow, kami teda streamyx suda..
Kasi transfer line.. but unfortunately, di area rumah baru, belum ada line lagi..
Online dari office ja lah..

*Barang rumah belum habis packing lagi.. Sungguh tidak produktif..
But I tried packing barang2 dapur tadi.. kira beres jugaklah.. tapi yang dalam fridge belum lagi..
Malam ni supposed to lipat baju dalam bilik kosong tuh.. tapi melekat depan laptop..
Lagipun malas jugak..
Esok pagi lah lipat tuh..

Esok last day off.. so esok mesti siap semua packing barang..