Kami laki-bini sudah beli enough preparation i.e. we bought enough Drypers for our baby.. 3 kotak cukup kah tu ah??
………………………………………………………………………long silent……………………………………………………………..

hehe.. no bah..

A lot of empty boxes now lying around in our living room.. Untuk pindah rumah bah ni nanti…
Tapi macam terlebih banyak pulak…

Tu nah Enchek Kedek..bukan yang botak warna hijau tu.. tu nah yang senyum2 bawak kotak tuh..gambar di ambil di belakang Sing Kwong.. yang sioknya Sing Kwong ni, kotak-kotak tu ambik free ja.. dorang nda jual pun.. bukan macam kedai lain, semua jual..
Di Miri pun sama.. I ever bought empty boxes 20cents and 30cents di kedai sebab mau pakai untuk packing barang pindah rumah.. Betul2 nda mau rugi punya kedai.. Tapi Sing Kwong ni relax ja kasi free2 kotak2 tu..

First2 kami sampai, teda pekerja Sing Kwong ni.. out for lunch.. so kami ambik ja.. tapi time tu nda tau kotak tu dorang jual atau free..
Nda lama lepas tu, nda sedap rasa hati.. cun-cun timing orang balik lunch, kami pigi sana lagi.. Tanya with the worker whether the kotak dorang jual or not sebab kami ada ambil tadi..
hehehe.. ini kes nda mau kena tuntut di akhirat nanti..
rupa-rupanya free..

SingKwong : Ambik saja.. tidak apa..
Kami : Oh, kalau begitu, boleh kami ambil lagi??
SingKwong : Boleh.. boleh..
*diberi betis, mintak paha pulak*

Ini lah keadaan belakang Sing Kwong yang banyak dengan kotak.. Siapa punya kerja lah tu sampai habis tempiaran kotak-kotak semua..
BUKAN KAMI!!!
SERIOUSLY BUKAN KAMI..
KAMI DATANG MIMANG SUDA JADI GITU..
BETUL!!!!!!